Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Κοινωνική ασφάλιση στην Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ)


Κοινωνική Ασφάλιση – Κοινωνική Πολιτική

Υπήρχαν τα κονδύλια κοινωνικής πολιτικής που κάλυπταν.

-Τη δωρεάν εκπαίδευση (εδώ περιλαμβάνεται και η ανώτερη)
-Τις κρατικές υποτροφίες
-Τα δωρεάν προγράμματα υψηλής ειδίκευσης και μετεκπαίδευσης
-Τη δωρεάν ιατρική περίθαλψη του πληθυσμού
-Τις συντάξεις

Στη Λέσβο στις 9 - 11 Ιούλη το φετινό νεανικό πανελλαδικό αντάμωμα


30ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Στη Λέσβο στις 9, 10 και 11 Ιούλη θα γίνει φέτος το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που κλείνει τα 30 του χρόνια.

Η κατασκήνωση του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα γίνει στο Αλσος Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, έναν χώρο που συνδέεται με λαμπρές σελίδες του κινήματος στο νησί, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές την περίοδο 1940 - '44.

Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων


Την ανάγκη, η επαναλειτουργία των σχολείων, να γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την υγεία και την μορφωτική διαδικασία όλων των μαθητών, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), Παναγιώτης Κατηφές, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο», το πρωί του Σαββάτου 8 Μάη, αναφορικά με το άνοιγμα νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, στις 10 Μάη.

Νέο τεύχος του «Οδηγητή»!


Κυκλοφόρησε ξανά ο «Οδηγητής» με πλούσια ύλη για τις εξελίξεις, αλλά και την πολύμορφη δραστηριότητα που θα αναπτύξει η ΚΝΕ το επόμενο διάστημα.

«Από γενιά χωρίς δικαιώματα, να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή», λέει το σύνθημα στο εξώφυλλο του τεύχους, ενώ αναλυτική είναι η αρθρογραφία για τα όσα θα προβλέπει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα Εργασιακά.

Φυλακές Αίγινα 1934, η απόδραση των 8



Οι φυλακές της Αίγινας ήταν πραγματικά ένα παμπάλαιο και άθλιο κτίριο.
Είχε κτιστεί στα χρόνια του Καποδίστρια και χρησιμοποιήθηκε αρχικά και για πολλά χρόνια, για στρατιωτική σχολή. Αργότερα έγινε ορφανοτροφείο και στη συνέχεια φυλακή.

Ήταν ένα ισόγειο πλακόστρωτο κατασκεύασμα με ξύλινη οροφή, που όπως όλα τα παλιά κτίρια, χωριζόταν από την κεραμόσκεπη στέγη μ’ ένα μεγάλο κενό.

Κοίτα ποιοι μιλάνε...


ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ
Πρόταση της κυβέρνησης Μπάιντεν στο πλαίσιο ευρύτερων αντιθέσεων και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας
 
Την πρόθεση της κυβέρνησης της χώρας της να στηρίξει προσωρινή άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid-19 σε επερχόμενη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), προανήγγειλε η αντιπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Κάθριν Τάι, ενώ είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Η εξίσωση της αδικίας


Οι μεγάλες κρίσεις, οι μεγάλες αλλαγές, ειδικά αυτές που στην πρώτη φάση τους αιφνιδιάζουν τις μάζες και εν μέρει τις αδρανοποιούν, όπως η πανδημία, τείνουν στον εικοστό πρώτο αιώνα να γίνουν μια ευκαιρία αποτελεσματικότερη από ποτέ στην Ιστορία, για να ψηθεί το ψάρι στα χείλη της εργατικής τάξης. Το βλέπεις παντού. Τ' ακούς και στον ύπνο σου. Η λογική, η επαγωγική σκέψη, ακόμα και τα όνειρα για το μέλλον, λες και βγάζουν αστραπιαία λέπια. Με τα οποία η προπαγάνδα των ταξικών αντιπάλων κερδίζει χρόνο κι ακονίζει χέρια για να μας ...καθαρίσει. Κι ύστερα τηγάνι. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Μόνο στην Ευρώπη λόγου χάρη, ένα εκατομμύριο οι νεκροί από τον κορονοϊό! Κι ένα δισεκατομμύριο τα κέρδη του κεφαλαίου! Η εξίσωση της αδικίας.

Και φασίστες και άμπαλοι...


Άμα πρόκειται για αντικομμουνισμό, ως κι από μπάσκετ ξέρουν εκεί στη φασιστοφυλλάδα της «Ελεύθερης Ώρας».

Μετά τα αφιερώματα στα «εγκλήματα των εαμοβούλγαρων» και την υπεράσπιση των ναζί ινδαλμάτων τους, και κάπου ανάμεσα στα ρεπορτάζ για τα «τσιπάκια» και τους «Ιλουμινάτι», είπαν να αποκαλύψουν και την «αλήθεια» για το Ευρωμπάσκετ του '87, ισχυριζόμενοι ότι το ΚΚΕ «προειδοποίησε τους Σοβιετικούς» ότι η ομάδα τους «θα πούλαγε το παιχνίδι»!

Όλοι στην εκδήλωση την Κυριακή 9 Μάη 10:30 π.μ στο Άγαλμα Βενιζέλου!



9η Μάη του 1945: Σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

 

«Μάης ’36: Ετούτος ‘δω ο λαός δε γονατίζει

 παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους!


Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε τον αγώνα!

Νέα μεγάλη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Συνδικάτων τη Δευτέρα 10 Μάη, στις 6.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα

Οι συγκλονιστικές εικόνες της περασμένης Πέμπτης, με τους χιλιάδες διαδηλωτές να συρρέουν στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας σίγουρα έδωσαν νέα πνοή, αγωνιστική ανάταση σε ακόμα περισσότερο εργατόκοσμο και νεολαία για να βγουν στον αγώνα.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 8-9 Μάη 2021 μπορείτε να διαβάσετε:

Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων για την Πρωτομαγιά

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/05/1821

Η Μάχη της Γραβιάς. Οι ελληνικές δυνάμεις υπό τον Οδυσσέα Ανδρούτσο νικούν τις τουρκικές υπό τον Ομέρ Βρυώνη. Επαναστατικές κινήσεις γίνονται και στην Εύβοια.

08/05/1828

Γεννιέται ο Ελβετός συγγραφέας και φιλάνθρωπος Ερρίκος Ντινάν, «πατέρας» του Ερυθρού Σταυρού. Βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1901.