Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Η ιστορία της μοναρχία της Ελλάδας

Η Μοναρχία στην Ελλάδα, επιβλήθηκε, από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, βάσει των συμφωνιών του Πρωτόκολλου του Λονδίνου του 1830.

Στην Σύγχρονη Ελλάδα υπήρχαν 7 βασιλιάδες από 2 διαφορετικές δυναστείες, των Βίττελσμπαχ και των Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ.

«Αισχρό, ηλίθιο και ανελεύθερο» το μέτρο της βασιλικής Επιτροπής Λογοκρισίας


ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΞΑΡΧΑΚΟΣ

Οι πνευματικοί άνθρωποι τελούν υπό διωγμό από τον Γενάρη του 1966

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η παλλαϊκή προσέλευση του συνειδητοποιημένου κι αδέσμευτου λαϊκού κοινού στο πρόσφατο αφιέρωμα, που οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, στον συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, είναι μία περίτρανη απόδειξη ότι ο κόσμος του καθημερινού μόχθου δεν αρέσκεται σε μουσικά σκουπίδια.

... «έραβε» για τους ομίλους με μπαράζ φοροαπαλλαγών και προνομίων


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ 2019 - 2022

 Με «κάβα» την «υπεραπόδοση» από τη φορολεηλασία του λαού, που είχε ψηφίσει από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Εκτελούνται στο Γουδή οι στρατιώτες Σταύρος Κασσάνδρας και Νίκος Πιτσίκας

Σταύρος Κασσάνδρας

22 Ιανουρίου 1951, εκτελούνται οι στρατιώτες Σ.Κασσάνδρας και Ν.Πιτσίκας, ΕΠΟΝίτες, που αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην ιμπεριαλιστική.επέμβαση στην Κορέα.

Ο Σταύρος Κασσάνδρας και ο Νίκος Πιτσίκας, οι δύο ήρωες που έδωσαν την ζωή τους στον αντιμπεριαλιστικό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, εκτελέστηκαν στο Γουδί, καταδικασμένοι από Έκτακτο Στρατοδικείο. Πρωθυπουργός τότε ήταν ο "δημοκράτης" Σοφοκλής Βενιζέλος.

Λόρδος Μπάιρον


(κι οι πράκτορες του Μέτερνιχ)

ΕΚΑΤΟΝ εβδομήντα χρόνια πέρασαν, από τότε, που στις 9/21 τ' Απρίλη 1824 πέθανε στο πολιορκημένο Μεσολόγγι ο Μπάιρον. Τα «Ελληνικά Χρονικά», η εφημερίδα, της οποίας εκδότης ήταν ο φιλέλληνας γιατρός και δημοσιογράφος Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ και τυπογράφοι ο Π. Πατρίκιος (στα πρώτα φύλλα, το 1824) κι ο Δημ. Μεσθενεύς, έπειτα ως το τέλος, κυκλοφορούσε το 29ο φύλλο της μ' ένα βαρύ πένθιμο ολοσέλιδο περιθώριο, αναγγέλλοντας το θάνατο του λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι. Δεν πρόλαβε να ζήσει εκεί, παρά 100 περίπου μέρες. Η πολιορκημένη πολιτεία τον καρτερούσε και τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τα Χριστούγεννα του 1823, για να τον κηδέψει με θρήνους, μέρες Λαμπρής, το 1824.

«Εκοβε» με ρεκόρ φοροληστείας...

Βασικό «συστατικό» του τρίτου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ η φοροαφαίμαξη του λαού, για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας (φωτ. μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το 2015)

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ 2015 - 2019

Τα φορομπηχτικά «έργα και ημέρες» της διακυβέρνησής του, που εκτόξευσαν τα φορολογικά βάρη για τον λαό και τα προνόμια για το κεφάλαιο

Τα τραγούδια του Καλδάρα έγιναν μέρος της συλλογικής μας μνήμης


Ο Γιώργος Νταλάρας μιλά στον «Ριζοσπάστη» για τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Παλαί Ντε Σπορ το ερχόμενο Σάββατο

Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το Σάββατο 28 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Παλαί Ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η Ιστορία δεν τελειώνει στον βάλτο της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο - Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα


Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ η εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με τίτλο «30 χρόνια μετά ο κόσμος δεν είναι όπως υποσχέθηκαν. Σοσιαλισμός η απάντηση τον 21ο αιώνα», ενταγμένη στην τρίμηνη προσυνεδριακή καμπάνια της ΚΝΕ με τίτλο «Είμαστε χιλιάδες νέοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μέλη στην ΚΝΕ. Γιατί όχι κι εσύ; Ελα μαζί μας».

Σεμινάριο ενάντια στον ... «αριστερό εξτρεμισμό» στη χώρα μας


 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - CEPOL

 Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ρύθμιση στη Βουλή, στο όνομα της μη συμμετοχής ναζιστικών παραφυάδων στις εκλογές και αναθερμαίνεται η προπαγάνδα των «δυο άκρων», ένα σεμινάριο που διοργανώνει η CEPOL (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία της ΕΕ) έρχεται να αποκαλύψει τους πραγματικούς κινδύνους πίσω από τέτοιες μεθοδεύσεις, τις οποίες «νομιμοποιούν» και οι ευρωενωσιακές Οδηγίες περί «αντιμετώπισης του ριζοσπαστισμού».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/01/1561

Γεννιέται ο Άγγλος φιλόσοφος και συγγραφέας Φράνσις Μπέικον, βασικός θεμελιωτής του υλισμού στο σύγχρονο κόσμο. Ο υλισμός του Μπέικον, ωστόσο, προϊόν της εποχής του, ήταν μηχανιστικός. Ο δρόμος ήταν ακόμα μακρύς έως το διαλεκτικό υλισμό των Μαρξ και Ένγκελς.