Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

*

 12 Ιουνίου, παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας 

Περισσότερα από 250 εκατ. παιδιά εργάζονται στις αναπτυσσόμενες χώρες, 60 εκατ. από αυτά σε επικίνδυνες συνθήκες, ενώ το 1/4 της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας οφείλεται στην παιδική εργασία

Γιατί όταν πήραμε ανάσα και χαμογελάσαμε, το ΚΚΕ ήταν εκεί


«Τώρα πιο δυνατό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γιατί όταν πήραμε ανάσα και χαμογελάσαμε, το ΚΚΕ ήταν εκεί». 

Αλ. Τσίπρας: Νομίζει ότι απευθύνεται σε χρυσόψαρα...


«Καλούμε τον κόσμο της εργασίας, ιδίως τον κόσμο της εργασίας, όλους αυτούς που γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουν επιφυλάξεις απέναντί μας, όλους αυτούς που γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαφωνίες απέναντί μας, να αναλογιστούν πόσο σημαντικό είναι να πάει ένα κόμμα από το 5% στο 6%, από το 7% στο 8%. Και πόσο πιο σημαντικό είναι να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς, να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη».

Τώρα απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση για να είναι το ΚΚΕ πιο δυνατό παντού!

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι

Σε λίγες μέρες, στις κάλπες που θα στηθούν, οι εργαζόμενοι, με την ψήφο τους θα κληθούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα, αν θα επιλέξουν να δώσουν συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική, είτε ψηφίζοντας απευθείας τη ΝΔ, είτε ψηφίζοντας τα κόμματα που θα συνεχίσουν να της “βάζουν πλάτη”. Ή αν θα επιλέξουν να βάλουν εμπόδια, να παλέψουν για να αποσπάσουν και ορισμένες κατακτήσεις και να ανοίξουν έναν διαφορετικό δρόμο, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ψηφίζεις Κωνσταντοπούλου, σου βγαίνει… Κεραμέως!

📌Ψηφίζεις Ζωή, σου βγαίνει Κεραμέως...  

Καταγγέλλει τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης


 Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πολύ περισσότερο που αυτά τα παιχνίδια διαδραματίζονται σε χρόνο που κυοφορούνται σοβαρές αρνητικές διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την άμεση παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα, που έχει εδραιώσει την παρουσία του στη Θράκη με ευθύνη και των δύο κυβερνήσεων.

Με γνώση, αγωνιστικότητα και αισιοδοξία


Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη δεν παύει να απασχολεί, μπροστά στη δεύτερη εκλογική μάχη που κοντοζυγώνει. Υπάρχει ένα τμήμα των εργαζομένων που αν περιέγραφαν τα αισθήματά τους για το αποτέλεσμα θα το έκαναν με τις λέξεις «σοκ και δέος». Κάποιοι απ' αυτούς ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΜέΡΑ25, ακόμα και ΝΔ, και είχαν την αίσθηση ότι πάμε σε ένα εκλογικό ...«ντέρμπι». Έτσι, «εντυπωσιάστηκαν» από το ποσοστό που συγκέντρωσε η ΝΔ και το «νταμπλ σκορ» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις στην ΕΣΣΔ

 
Με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως της εργασίας, της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και Παιδείας, της παροχής φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, της κατοικίας, της πρόσβασης στις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες, έγιναν κτήμα των προλεταρίων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στη Σοβιετική Ενωση.

Η ψήφος των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο ταυτίζεται σε 8 από τις 10 ψηφοφορίες!


Την προηγούμενη τετραετία στην ελληνική Βουλή, τα νομοσχέδια της ΝΔ είχαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 50% και του ΠΑΣΟΚ κατά 70%.

Το ίδιο διάστημα όμως, στο Ευρωκοινοβούλιο, τα ίδια αυτά κόμματα, απαλλαγμένα από τους όποιους ...δισταγμούς για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η απροκάλυπτη στρατηγική τους σύμπλευση, την επιβεβαίωσαν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Η μπουζού και τα μπιζού

«Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια». Κάπως έτσι είχε διατυπώσει ο διαβόητος Γιόζεφ Γκέμπελς τον πυρήνα της ναζιστικής του στρατηγικής και τακτικής στη χειραγώγηση των μαζών. Δεκαετίες μετά ο γκεμπελισμός έχει ξεφύγει από τα όρια της ...τέχνης κι έχει γίνει επιστήμη, με μεθόδους εφαρμόσιμες από τη διαφήμιση μέχρι τον σχεδιασμό πολιτικών εκστρατειών. Στην Ελλάδα, σε καθόλου ερασιτεχνικό επίπεδο, και με πολλή βοήθεια, κι άλλη τόση άγνοια από τα ΜΜΕ, το ζήσαμε τον γκεμπελισμό ως χρυσαυγίτικο κοινοβουλευτισμό. Η αλήθεια είναι, χωρίς τέχνες κι επιστήμες, από την εμπειρία και μόνο αιώνων και συλλογικής και υποκειμενικής μνήμης, πως ο εχθρός είναι πάντα εντός, αλλά κι όταν απλώς πολιορκεί τα όποια τείχη τα καταφέρνει καλύτερα όταν έχει «βοήθεια εκ των έσω».

Τα ζητήματα του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου


Και τα ζητήματα «του ΝΑΤΟ, των θεμάτων τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την εμπλοκή της χώρας βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικά παιχνίδια, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για την επόμενη μέρα» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Επικρατείας του Κόμματος, σημειώνοντας πως και σε αυτά τα ζητήματα «συγκρούονται δύο στρατηγικές, η στρατηγική που λέει να μπλέξει η χώρα ακόμα βαθύτερα στις φλόγες του πολέμου οι οποίες μπορούν να επεκταθούν και από τα βόρεια και από τα ανατολικά σύνορα της, γιατί η εμπλοκή δεν αφορά μόνο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και η στρατηγική που λέει να κινηθούμε στην αντίθετη κατεύθυνση της αποδέσμευσης από το ΝΑΤΟ και τα παιχνίδια που παίζει η τουρκική και η ελληνική αστική τάξη, την οποία υποστηρίζει μόνο το ΚΚΕ».

Καταγγέλλει τα περιστατικά απόπειρας χρηματισμού


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας στείλουμε την παρούσα αναφορά εκφράζοντας την ανησυχία μας σχετικά με περιστατικά απόπειρας χρηματισμού Ρομά πολιτών από υποψηφίους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου 2023 με σκοπό την εξαγορά της ψήφου τους (ένα χαρακτηριστικό εκ των οποίων έλαβε δημοσιότητα και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες διερεύνησης για την απονομή δικαιοσύνης).

Εχουμε κάθε συμφέρον από ένα δυνατό ΚΚΕ


ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Κάλεσμα στήριξης του Κόμματος από συνδικαλιστές του συνταξιουχικού κινήματος

 Πάνω από 200 συνδικαλιστές του συνταξιουχικού κινήματος από όλους τους κλάδους και από όλη τη χώρα υπογράφουν κείμενο στήριξης του ΚΚΕ για τις εκλογές της 25ης Ιούνη.

«Εχουμε συμφέρον η επόμενη κυβέρνηση να είναι αδύναμη και να είναι δυνατός ο λαός με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ», αναφέρεται στο κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ «είναι το μόνο κόμμα που αποτελεί τη μοναδική, ουσιαστική αντιπολίτευση για τα εργατικά - λαϊκά συνταξιουχικά συμφέροντα απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Ακόμα περισσότεροι να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να έχει περισσότερους λόγους να χαμογελάσει ο λαός μας

Κύριε Γραμματέα, πως σχολιάζετε τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Το ΚΚΕ είναι ικανοποιημένο και ποια η στόχευση για τις 25 Ιουνίου; Καταφέρατε μια αύξηση περισσότερων των 125.000 ψήφων...

Προφανώς και μας ικανοποιεί η σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά και μάλιστα με έντεκα περισσότερες βουλευτικές έδρες.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 12/06/1798

Εκτελείται δια στραγγαλισμού ο Ρήγας Φεραίος (Βελεστινλής), ο ιδεολόγος - επαναστάτης της ανερχόμενης ελληνόφωνης αστικής τάξης, ο οποίος, μέσα από τα έργα του «Θούριος», «Νέα Πολιτική Διοίκησις», κ.α. καλούσε σε εξέγερση όλους τους λαούς της Βαλκανικής («Χριστιανούς και Τούρκους»), με σκοπό το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία μιας Βαλκανικής ομοσπονδίας. 

Ρήγας Φεραίος