Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Ασπάστηκα τον κομμουνισμό εξαιτίας του πατερούλη Στάλιν

"Ασπάστηκα τον κομμουνισμό εξαιτίας του πατερούλη Στάλιν και κανείς δεν πρέπει να ‘ρθει να μου πει ότι δεν πρέπει να τον διαβάζω ."

«Μεγαλώστε ως καλοί επαναστάτες»


«Αγαπητοί Χιλντίτα, Αλεδίτα, Καμίλο, Σέλια και Ερνέστο,

Εάν διαβάζετε αυτό το γράμμα είναι επειδή δεν είμαι πλέον μαζί σας. Κανονικά δεν θα με θυμάστε και οι μικρότεροι (από σας) δεν θα με γνωρίζετε καθόλου. Ο πατέρας σας ήταν ένας άνθρωπος που έδρασε με βάση τα πιστεύω του και ήταν σίγουρα πιστός στις αντιλήψεις του.

Η ένταση της καταστολής απέναντι στο ΚΚΕ θα πέσει στο κενό!


Η επίθεση του αστικού κράτους στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και ειδικά στην πολιτική του πρωτοπορία δεν σταματά ποτέ.

Είναι λογικό και επόμενο η επίθεση αυτή να κλιμακώνεται και να αναβαθμίζεται, όσο εντείνονται οι δυσκολίες, οι αντιθέσεις και τα αγιάτρευτα αδιέξοδα του συστήματος, που προσπαθεί να προλάβει τους αποφασιστικούς αγώνες του εργαζόμενου λαού με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή.

55 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη


Πενήντα πέντε χρόνια
συμπληρώνονται από τη δολοφονία του κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία από τον στρατό της χώρας και την καθοδήγηση της αμερικανικής CIA.

Στις 8 Οκτώβρη 1967 ο Τσε, σε ηλικία 39 χρόνων, τραυματίζεται σε μάχη στη νότια Βολιβία, στην περιοχή Λα Ιγκέρα, και τα ξημερώματα της 9ης Οκτώβρη, όντας τραυματίας, δολοφονείται.

Οπορτουνιστικό ρεύμα: Στυλοβάτης της γραμμής του ΝΑΤΟ


Καθώς αυξάνονται η λαϊκή δυσαρέσκεια και η ανασφάλεια για την κατάσταση που διαμορφώνεται, τα αστικά επιτελεία παίρνουν όλα τα μέτρα, ώστε είτε με την ενσωμάτωση είτε με την ένταση της καταστολής να διασφαλίζεται η στοίχιση του λαού στους σχεδιασμούς τους.

Νέα κλιμάκωση σηματοδοτεί η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας


Τον θάνατο τριών ανθρώπων κατά την πρωινή έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα της Κριμαίας, που συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική περιφέρεια του Κρασνοντάρ, ανακοίνωσε η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Σε χωματερές οι τεράστιες φτερωτές των ανεμογεννητριών


 Η «πράσινη ανάπτυξη» έχει κίνητρο το κέρδος και στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος οδηγεί στη ρύπανση του περιβάλλοντος και τη σπατάλη πόρων

 Οι κεφαλαιοκράτες και οι κυβερνήσεις τους που πλασάρουν την «πράσινη ανάπτυξη» και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), εφόσον νοιάζονται, όπως λένε, για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή δεν θα έπρεπε να έχουν κάνει μια ολιστική μελέτη για όλη τη διάρκεια ζωής των τεχνικών μέσων των ΑΠΕ, τα οποία σπέρνουν σε στεριά και θάλασσα σε όλο τον κόσμο;

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/10/1829

Οι Τζορτζ και Ρόμπερτ Στέφενσον επιδεικνύουν την ατμομηχανή τους που, σέρνοντας γεμάτα βαγόνια, αναπτύσσει την ιλιγγιώδη, για την εποχή, ταχύτητα των 46 χιλιομέτρων την ώρα.

Πανεξόρμηση Ριζοσπάστη