Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ενημερωτικές δράσεις και συλλογή υπογραφών από σωματεία

Σε ενημερωτικές παρεμβάσεις και συλλογή υπογραφών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Πεζόδρομος Αγ. Σοφίας, στάση ΟΑΣΘ πλατείας Αριστοτέλους) και στους τερματικούς σταθμούς Αριστοτέλους με Εγνατία, ΙΚΕΑ και ΟΣΕ, πραγματοποίησαν σήμερα από τις 11.00 π.μ. έως και τις 6.00 μ.μ., στο πλαίσιο της τριήμερης δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Οι αγωνιστές και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατούνται




 Κλιμακώνεται η αστυνομική βία και καταστολή, από την κυβέρνηση της ΝΔ, ύστερα και από τα απαράδεκτα κρούσματα, όπως αυτά του “ξεγυμνώματος” συλληφθέντων, με τη χρήση και πλαστικών σφαιρών αυτή τη φορά.
       
   Η επιδίωξη και ο στόχος είναι σαφής.  Με όλες αυτές τις πράξεις βίας του αστυνομικού – κατασταλτικού μηχανισμού, που πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, οι κυβερνώντες θέλουν να περάσουν κλίμα τρομοκρατίας γενικότερα στο λαό και τη νεολαία.

Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.


Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία μαέστρος Τερψιχόρη Παπαστεφάνου.


Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου γεννήθηκε στο Βόλο και ένα από τα παιδικά της παιχνίδια ήταν ένα μαύρο πιάνο, που αργότερα θα την οδηγήσει στην Αθήνα για σπουδές στο Ελληνικό Ωδείο.

Ο θάνατος του πατέρα της, και η αναπόφευκτη οικονομική πίεση, θα την κάνουν να αποδεχτεί την πρόταση του Μανόλη Καλομοίρη, το 1952, να αναλάβει τη

“Ποιος φταίει για τα χάλια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;”

Χιουμοριστικό βίντεο του ΠΑΜΕ

«Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες»


Η έκκληση του αγαπημένου μας συνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα δίνοντας παλικαρίσια μάχη.

«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. 
Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. 

Να βάλουμε στο στόχαστρο την αιτία της έντασης της καταστολής

Απειλές στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, συκοφάντηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, δηλητήριο σε κάθε απεργία. Μια προπαγανδιστική ομοβροντία από υπουργούς και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, από κονδυλοφόρους τους στα ΜΜΕ που τους λιβανίζουν νυχθημερόν. Από κοντά και αναλύσεις για την «ανάγκη προστασίας του "δημόσιου" χώρου από τις μειοψηφίες» και, στο όνομα αυτής της «προστασίας», καλέσματα στην κυβέρνηση να γίνει ακόμα πιο αποφασιστική, να «ξεμπερδεύει» με τις απεργίες και με τις

Όλα όσα (έκανε πως) δεν είδε η εισαγγελέας Αδαμαντία

Προκλητική πρόταση-ασπίδα προστασίας ήταν επί της ουσίας η προχτεσινή πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Της οργάνωσης όπου η ναζιστική ιδεολογία είναι το κίνητρο της εγκληματικής της δράσης και ο εγκληματικός της χαρακτήρας είναι αλληλένδετος με τη ναζιστική της ιδεολογία.

“Θωρηκτό Ποτέμκιν”


Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους, 21/12/1925, η ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν “Θωρηκτό Ποτέμκιν”

Ανάμεσα στις δημιουργίες του Σεργκέι Αϊζενστάιν, μπορούμε να ξεχωρίσουμε την ταινία «ΘωρηκτόΠοτέμκιν» (1925), καθώς θεωρείται ότι είναι ίσως η πληρέστερη ταινία του βωβού κινηματογράφου και ένα από τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, μεταξύ των 10 σημαντικότερων ταινιών όλων των εποχών. 

Και μπορεί ο κινηματογράφος σήμερα να έχει κάνει τεράστια άλματα μέσα και από την εξέλιξη

Η αλήθεια για την εκτέλεση της Ελένης Παπαδάκη

Το βράδυ της 21ης Δεκέμβρη 1944, η Ελένη Παπαδάκη μεταφέρθηκε στην Ούλεν, όπου και δολοφονήθηκε από ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καπετάν Ορέστης, στέλεχος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής Πατησίων, που είχε στρατολογηθεί από ξένη μυστική υπηρεσία (Ιντέλιτζενς Σέρβις).

Λίγες μέρες μετά την Απελευθέρωση, στις 20 Οκτώβρη 1944, το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αποφάσισε τη διαγραφή ορισμένων ηθοποιών με την κατηγορία της συνεργασίας με τον καταχτητή. Παράλληλα, στην απόφαση προβλεπόταν η επικύρωσή της από προσεχή Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ.

(Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι) Ιωσήφ Στάλιν


Γεννιέται, στις 21/12/1878, ο Ιωσήφ Στάλιν (Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι), ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκων) και ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. 

Ο Ι. Β. Στάλιν εντάχθηκε από νεαρή ηλικία σε παράνομο μαρξιστικό όμιλο στην Υπερκαυκασία, ενώ μετείχε στο Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΣΔΕΚΡ) από την ίδρυσή του το 1898.