Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο podcast της ΚΝΕ

«Είμαστε στη στάση του λεωφορείου και απέναντι περνάει μια κυρία ή ένας κύριος 70 και πλέον ετών και “τρώει μια τούμπα”. 

Τι αντιδράσεις έχουμε; 2 τρέχουν να βοηθήσουν, 2 γελάνε, άλλος έχει βγάλει το κινητό και γράφει, άλλος βλέπει και κάνει ότι δεν βλέπει, άλλος βλέπει και κάνει ότι μιλάει, άλλος γελάει κρυφά, άλλος γελάει φωναχτά… 

Εσύ απ’ όλους αυτούς ποιον θέλεις για κοινό; Εγώ θέλω αυτόν που πάει να βοηθήσει…».

Εργασιακό μεσαίωνα επιβάλλει η «Aegean»

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές των αεροπορικών εταιρειών, της Aegean, η οποία ενώ επιδοτείται με εκατοντάδες εκατομμύρια από τις Κυβερνήσεις, επιβάλλει ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα στους εργαζόμενους της.

Η εταιρία που διαφημίζεται μαζί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, για τα εκατομμύρια των τουριστών που μεταφέρει κάθε χρόνο, και για τους πελάτες που δίνει σε FRAPORT και ομίλους του τουρισμού, από 1η Απρίλη έβαλε σε αναστολή εκατοντάδες εργαζόμενους.

«Εξαφανίζουν» τα μέτρα προστασίας του λαού για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη του κεφαλαίου

Απ' όπου κι αν πιάσει κανείς την περιβόητη «επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού», την οποία διαφημίζουν και προωθούν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αποπνέει τη δυσωδία της αγοράς.

Δίπλα στο μπαράζ μέτρων παραπέρα τσακίσματος των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό, στις Μεταφορές και σε άλλους σχετιζόμενους κλάδους, δίπλα στις ακόμα

Διαδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία - Συμμετείχαν ΚΚΕ και ΚΝΕ

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, στη μεγάλη πλειονότητά τους νέοι, πλημμύρισαν την Κυριακήτους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, αλλά και για να δηλώσουν τον αντίθεσή τους στο ρατσισμό και την αστυνομική βία στη Βρετανία. Η συγκέντρωση αποτέλεσε την κορύφωση των διαδηλώσεων που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη.

Τα δισ. που δεν θα δεις

Μόνο σε τίτλους εφημερίδων και σε ρεπορτάζ καναλιών θα δει ο λαός τα δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Στην τσέπη του δεν θα φτάσουν ποτέ. Θα πάνε όλα, ζυγισμένα, στοιχισμένα στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και όλα τα προηγούμενα ευρω-πακέτα.

Το μήνυμα Μητσοτάκη ήταν σαφές. «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου»,

Ξεπουλάνε και το νερό! Θα τους αφήσεις;

Τα πράγματα είναι απλά: Αποφάσισαν, μεθοδεύουν και προωθούν ακόμα και το ξεπούλημα του νερού! 

Για την ακρίβεια, επιστρέφουν στην ολοκλήρωση του ιταμού σχεδίου που προωθούν από κοινού με την τρόικα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

11 Ιούνη. Λέμε ΝΑΙ στα δικαιώματά μας


ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Συναδέλφισσα-συνάδελφε

Μόλις βγήκαμε από την πρώτη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μια
κατάσταση που τη φορτωθήκαμε πρώτα και κύρια εμείς οι εργαζόμενοι δουλεύοντας
μέχρι εξάντλησης στα μαγαζιά και τις αποθήκες, και με τις όποιες υγειονομικές
παρεμβάσεις να έρχονται καθυστερημένα και μόνο κατόπιν απαίτησης του
Σωματείου.

Δεν αποδέχομαι τη δωρεά της διάσπασης

Τη δική της απάντηση δίνει η νοσηλεύτρια Φωτεινή Μουζουράκη, που εργάζεται μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», τόσο στη διοίκηση του νοσοκομείου και την κυβέρνηση, όσο και στο ίδρυμα «Νιάρχος» για τη «δωρεά» του.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για «δωρεά» η οποία διαχωρίζει το προσωπικό των νοσοκομείων, καθώς κατευθύνεται σε συγκεκριμένες κλινικές

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τους στρατιώτες, τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων


Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει, 9/6/1974, ανοιχτή επιστολή προς τους στρατιώτες, τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, καλώντας τους να συμβάλλουν στην ανατροπή της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Οι εξελίξεις στα χρόνια της δικτατορίας επιβεβαίωσαν και πάλι ότι πλατιές εργατικές, λαϊκές, νεολαιίστικες δυνάμεις μπορούν τελικά να αντιδρούν και να κινητοποιούνται παρά τις συνθήκες ωμής βίας και ανοιχτής τρομοκρατίας.

Γίνονται εκδηλώσεις προς τιμήν της Διεθνούς Εβδομάδας του Παιδιού με την πρωτοβουλία της ΟΚΝΕ


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιούνται, 9/6/1929, εκδηλώσεις προς τιμή της Διεθνούς Εβδομάδας του Παιδιού (1-8 Ιούνη).

Με πρωτοβουλία της ΟΚΝΕ στην Αθήνα οργανώνεται συγκέντρωση εργαζόμενων παιδιών και μαθητών.