Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ιντερντόμ – Η προσφορά της ΕΣΣΔ στα παιδιά των συντρόφων


Η διεθνιστική προσφορά της ΕΣΣΔ και των λοιπόν σοσιαλιστικών χωρών στα κομμουνιστικά κόμματα παγκοσμίως, τις χώρες της Αφρικής και το διεθνές εργατικό και λαϊκό κίνημα αποτελεί γεγονός που κανείς ως σήμερα δεν κατόρθωσε να αμφισβητήσει με επιτυχία και μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη δράση και την πρακτική του σύγχρονου κομμουνιστικού κινήματος και τα κομμουνιστικά κόμματα παγκοσμίως.

Αύριο Σάββατο το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Αύριο Σάββατο 14 Δεκέμβρη θα γίνει στην Αθήνα το πανελλαδικό - πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 12.30 το μεσημέρι με συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη από σήμερα Παρασκευή, από κάθε γωνιά της χώρας, ξεκινούν οι συνταξιούχοι για να δώσουν μαζικό «παρών» σε μια ακόμα κινητοποίηση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

ΟΗΕ: «Δεν παίρνουμε θέση» για Ελλάδα – Τουρκία!


 «Η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών», πρόσθεσε, ερωτηθείς για την απάντηση του ΟΗΕ στο αίτημα της Αθήνας για καταδίκη χθες με επιστολές που εστάλησαν προς τον Γενικό Γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Η Σοβιετική Ένωση θα χτύπαγε την Θράκη»!


Αντικομμουνιστική ομιλία του Κώστα Τασούλα σε σπουδαστές ΝΑΤΟϊκής σχολής που επισκέφθηκαν το κοινοβούλιο.

Επιμένει σε δημόσιες τοποθετήσεις που αποπνέουν αντικομμουνισμό παλαιάς κοπής ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Έτσι, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει για την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, σε ομιλία του… θυμήθηκε ότι η Σοβιετική Ένωση είχε πρόθεση να χτυπήσει την Θράκη κατά την διάρκεια της κρίσης στην Κούβα

Σχόλιο για τη Σύνοδο Κορυφής και τη στάση της ΕΕ


Το Κείμενο Συμπερασμάτων της ΕΕ για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης όχι μόνο δεν δικαιολογεί την ευφορία της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για το γνωστό "ευχολόγιο" και προηγούμενων Συνόδων που δεν απέτρεψε την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Τα οδοφράγματα στην Αθήνα και ο Ένγκελς

Παρ’ όλες αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις σοβαρές υποκειμενικές αδυναμίες, η αντίσταση του λαού το Δεκέμβρη στην Αθήνα – Πειραιά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και θορύβησε τον αντίπαλο. Ακόμα και τον ίδιο τον Τσώρτσιλ, όπως φαίνεται από τα απομνημονεύματά του. Ο ΕΛΑΣ μπορεί να ηττήθηκε σε κείνη τη μάχη μερικά στρατιωτικά. Νίκησε όμως ηθικά, γιατί αντιμετώπισε έναν πανίσχυρο εχθρό. Και στις μάχες μ’ αυτόν ξεπέρασε ακόμα και τα όρια της φυσικής αντοχής του ανθρώπου.

Με την άθλια κατάσταση του ΟΑΣΘ

Σε ένα επικίνδυνο και αποπροσανατολιστικό σόου εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, δηλαδή τον ΟΑΣΘ.

Στην συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της νυν και της πρώην κυβέρνησης, εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων και κομμάτων, πολλοί εκπρόσωποι των πρώην μετόχων, κ.λπ., που με την προληπτική αλλά ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, έστησαν μια προσχηματική αντιπαράθεση με στόχο να ορθώσει νέα πλαστά διλήμματα στο λαό.

«Η νέα επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων στην Κοινωνική Ασφάλιση»

  Οι θέσεις του ΚΚΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος, βρέθηκε η εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η νέα επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων στην

Μποστ (Χρύσανθος, ή Μέντης Μποσταντζόγλου)

 Ο Μποστ (Χρύσανθος, ή Μέντης Μποσταντζόγλου), γεννήθηκε το 1918, πέθανε στις 13 Δεκεμβρίου του 1995.

Ο Μποστ, «ζει και βασιλεύει», γιατί με τις πολιτικές γελοιογραφίες, τα σκίτσα, τους στίχους και τα θεατρικά έργα του καταφέρνει να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι του εργαζόμενου λαού που δεινοπαθεί ξανά σήμερα από την καπιταλιστική κρίση και τους κυβερνητικούς και

Αιμίλιος Βεάκης

Ο Αιμίλιος Βεάκης, γεννήθηκε στον Πειραιά στις 13/12/1884. Ορφάνεψε μικρός από μητέρα και πατέρα και βρήκε καταφύγιο σε συγγενείς του.

Μεγάλος καλλιτέχνης είναι αναμφισβήτητα αυτός που συνδυάζει την ηθική διαβίωση με τη θετική - ποιοτική δημιουργία. Και για τον Αιμίλιο Βεάκη αυτό το συνταίριασμα ηθικής και ποιοτικής δημιουργίας ήταν στάση ζωής. Η ζωή και το έργο ήταν μια σπάνια περίπτωση ακεραιότητας, αγωνιστικότητας, δημιουργικότητας. Ετσι λένε όσοι τον γνώρισαν, έτσι λέει το έργο και η προσωπική ιστορία του. Οι καλλιτεχνικές και κοινωνικές αρετές του ήταν άρρηκτα δεμένες στην υποδειγματική του προσωπικότητα.

Καλές γιορτές

Με Αλληλεγγύη και με πίστη στο δίκιο μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!.

  Ραντεβού στο δρόμο του αγώνα για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη μάχη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

"Οι ευχές δεν πιάνουν αν δεν το πιστέψεις και δεν παλέψεις."

Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων



Δευτέρα, 13 Δεκέμβρη του 1943. Η καμπάνα της Μητρόπολης Καλαβρύτων άρχισε να χτυπά από τα ξημερώματα και οι ντελάληδες να φωνάζουν: "Ολοι στο σχολείο, άντρες, γυναίκες, παιδιά. Οποιος κρυφτεί, θα τουφεκίζεται". Ενα ανθρώπινο ποτάμι απ' όλες τις μεριές, αλαφιασμένο, τρομαγμένο, τράβαγε προς το σχολείο.

Οταν η μέρα πήρε να φωτίσει, Γερμανοί αξιωματικοί τους διατάζουν: "Οι γυναίκες με τα παιδιά έως 12 χρόνων από δω.