Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Τα ψέματα των οπορτουνιστών


«Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγαλύτερα μπλοκ από το ΠΑΜΕ ΚΚΕ»

Ερωτήματα


Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα «σφυρίζουν αδιάφορα» στα ερωτήματα που θέτει επανειλημμένα το ΚΚΕ για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, το αποκρουστικό θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλοι μαζί με την ΕΕ, συγκροτώντας ένα τεράστιο σύστημα φακελώματος και χαφιεδισμού από το οποίο κανείς δεν εξαιρείται. Εδικά μετά τις αποκαλύψεις για τη χρήση του «Predator» στη χώρα μας, τα ερωτήματα αυτά γίνονται αμείλικτα.

Χιλιάδες απεργοί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική


 Συμμετείχαν δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σήμερα στην παμβελγική απεργία και στις περιφρουρήσεις απεργίας σε δεκάδες χώρους δουλειάς, δημόσιες υπηρεσίες, ΜΜΜ, σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια, εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, σε Βρυξέλλες, Αμβέρσα, Λιέγη, Σαρλερουά και άλλες πόλεις, δίνοντας δυναμική απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, κόντρα στις αστικές δυνάμεις που πλειοδότησαν για την υπονόμευση της απεργίας.

Αρθούρος Ρεμπώ


Ο Αρθούρος Ρεμπό (1854 — 1891) υπήρξε από τις πιο ανατρεπτικές παρουσίες στον πολιτισμό του 20ού αιώνα, παρά το γεγονός ότι έζησε τον 19ο αι. και έως και το θάνατό του δεν ήταν γνωστός παρά στους κύκλους της αβάν — γκαρντ.

Τελικά λειτουργούν λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα; Ναι, και δεν λειτουργούν μόνο τώρα...


Τα αποκαλυπτήρια για τη λειτουργία λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα συνεχίζονται. Περνάνε απαρατήρητα στο «θόρυβο» των ημερών αλλά οι παραδοχές μένουν. Έτσι, μετά τον εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης την σκυτάλη πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη χτεσινή του συνέντευξη ανέφερε μεταξύ άλλων «Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator...

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ


Προβάδισμα των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή, αμφίρροπη η μάχη στη Γερουσία

Προβάδισμα στους Ρεπουμπλικάνους για να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, και αμφίρροπη μάχη για τον έλεγχο της Γερουσίας δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, που διεξήχθησαν την Τρίτη, σε κλίμα έντονης ενδοαστικής πόλωσης και με αυξημένες προσπάθειες αποπροσανατολισμού του αμερικανικού λαού από τις αιτίες των προβλημάτων του.

Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς


 Η συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 10/11/1483

Γεννιέται ο Γερμανός κληρικός και θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος, εισηγητής του χριστιανικού δόγματος του Προτεσταντισμού.