Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ο υπουργός του επίσημου μαυραγοριτισμού


«Η εξέλιξη των τιμών πράγματι είναι ανοδική. Μάλιστα, επειδή έχω το δελτίο θα σας το διαβάσω. Απολυμαντικά, λοιπόν, από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και τη χθεσινή ημέρα, η αύξηση είναι περίπου από το 1 ευρώ στα 3 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Προβοκατοράκος ή απλώς βλαξ;

Εδώ και μέρες το ΚΚΕ ανακοίνωσε (εδώ: http://www.kke.gr/article/Anaboli-ekdiloseon-toy-KKE/ ) την αναστολή – για λόγους δημόσιας υγείας – όλων των μαζικών εκδηλώσεών του μέχρι το Πάσχα.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης από την επιδημία του κορονοϊού, ανακοινώνουμε την αναβολή όλων των μαζικών εκδηλώσεων των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μέχρι το Πάσχα».

Κοινή Τοποθέτηση Συνδικάτων Της Ευρώπης Για Τις Εξελίξεις Με Τον Κορονοϊό


Αγώνας Για Την Προστασία Της Υγείας Και Της Ζωής Των Εργαζομένων

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που υπογράφουμε το παρόν κείμενο χαιρετίζουμε την ηρωική προσφορά των εργαζομένων, επιστημόνων στην Υγεία, στα νοσοκομεία, στην καθαριότητα και σε μια σειρά ακόμη υπηρεσίες που με κίνδυνο της ζωής τους, σε εξαντλητικές συνθήκες, σε υποστελεχωμένα και απροετοίμαστα συστήματα πρόληψης, δίνουν την μάχη για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, όλων των συνανθρώπων μας.

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων πραγματοποίησαν εργατικά συνδικάτα.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Συνδικάτο Εργαζόμενων στα Ξενοδοχεία, στον Τουρισμό, στον Επισιτισμό, το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το

Το Σάββατο ο Οδηγητής και την Δευτέρα το ολοκαίνουργιο site της ΚΝΕ!


 Το Σάββατο 14 Μάρτη κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή». Οι οργανώσεις της ΚΝΕ προετοιμάζουν ήδη την πλατιά διακίνηση του τεύχους που θα μείνει σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του Απρίλη.


«Στην κοινωνία που μετράει μόνο το κέρδος και η ζωή γίνεται στατιστική… Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε ΝΑΤΟ - ΕΕ που σπέρνουν τον θάνατο». Αυτό είναι το αγωνιστικό μήνυμα που στέλνει ο «Οδηγητής» με το εξώφυλλό του σε μια περίοδο έντονων εξελίξεων σε πολλά μέτωπα.

Να ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες το ΚΚΕ τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ήδη το ΚΚΕ, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε την αναβολή όλων των εκδηλώσεών του μέχρι το Πάσχα.

Οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει έναν αντικειμενικό κίνδυνο, που έχει ορατές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας.

Ενα ακόμη βήμα προς «Ασφαλιστικό τριών πυλώνων»


Με κοινά επιχειρήματα ΓΣΕΕ και ΣΕΒ στη συζήτηση του νομοσχεδίου

Τον ενταφιασμό της επικουρικής ασφάλισης και την πλήρη απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν - αν πληρώνουν - αξιώνει τώρα ο ΣΕΒ, προβάλλοντας επιτακτικά τη δημιουργία του Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου που έχει συμφωνήσει με την απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ.

O διαχρονικός και αγιάτρευτος ιός του τσαρλατανισμού


Kάλιο αργά παρά ποτέ. Αυτό που δεν έκανε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τις τάχα μου επιστολές του Ιησού, που διαφήμιζε ο Βελόπουλος το έκανε επιτέλους τώρα ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βασίλης Πλιώτας. Επιτέλους, στέλνοντας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τη νέα αθλιότητα του βουλευτή, αρχηγού κόμματος

Ο καπιταλιστικός ...ιός


Κάνοντας ταμείο, οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι ο ...καπιταλιστικός ιός έχει πολλά πλοκάμια.

Πλήρωσαν με βάρβαρο τρόπο την καπιταλιστική κρίση στα εργασιακά, στα ασφαλιστικά και στα κοινωνικά τους δικαιώματα. Εξακολουθούν να πληρώνουν και στην αναιμική ανάκαμψη, ενώ κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι του μέλλει να πληρώσει από τη σύμπλευση με τους

Ένα εργατικό «ατύχημα» κάθε 5,5 εργάσιμες μέρες!

Αποδεικνύεται και από τα παραπάνω στοιχεία ότι οι καταγγελίες των εργαζομένων για τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας δεν είναι "υπερβολές κάποιων", ούτε "παραμύθια της ΔΑΣ", όπως υποστήριζαν και υποστηρίζουν οι διοικήσεις του δήμου και τα τσιράκια τους. Με βάση και τα στοιχεία, κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:

Αναστέλλεται η λειτουργία των τμημάτων του

Το ΠΑΜΕ ενημερώνει ότι λόγω των εξελίξεων και των έκτακτων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια της υγείας των εργαζόμενων αναστέλλονται τα τμήματά του που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση, τους Μετανάστες και τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά.

Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

Δείγματα προς εξέταση για νέο κορονοϊό από την Τρίτη είναι ακόμη στο νησί!

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και του υπουργείου Υγείας περί "θωράκισης της χώρας" από τη νόσο του κορονοϊού, στην Ικαρία αυτό δεν συμβαίνει. Πέρα από τις διαχρονικές ελλείψεις σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο ΚΥ Ευδήλου και τα περιφερειακά ιατρεία, αποδεικνύεται και από το παρακάτω περιστατικό ότι στην ουσία οι κάτοικοι του νησιού είναι υγειονομικώς ανοχύρωτοι.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 10/3 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας λήφθηκαν δείγματα από δυο ασθενείς, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι φορείς της νόσου.

Καθρέφτης της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία


Η εξάπλωση του νέου κορονοϊού σε 118 χώρες με πάνω από 121.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και πάνω από 4.300 θανάτους σε όλο τον κόσμο (ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε χτες πανδημία), έφερε με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τη διαχρονική γύμνια των δημόσιων δομών Υγείας σε όλα τα κράτη, όπου καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, μέσα και αναλώσιμα υλικά, ως συνέπεια της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης, της λογικής «κόστους - οφέλους», που θωρακίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και πετσοκόβει τις δαπάνες του κράτους, συνθλίβοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Κωνσταντίνος Θεοτόκης


Ενας από τους πρόδρομους της σοσιαλιστικής λογοτεχνίας

Γεννιέται, 13/3/1872, ο λογοτέχνης, ποιητής και μεταφραστής Κωνσταντίνος Θεοτόκης

Μεταξύ άλλων, ο Κ. Θεοτόκης μετείχε στην ίδρυση του Σοσιαλιστικού ομίλου και του Αλληλοβοηθητικού εργατικού συνδέσμου Κερκύρας (1910-1914), ενώ παράλληλα υποστήριξε το κίνημα για τη χειραφέτηση των γυναικών.

Ευρωατλαντικός «αέρας»

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Εβρο, την ώρα που κλιμακώνεται το παζάρι με τους «εταίρους» ΕΕ και ΝΑΤΟ, η κατάσταση που διαμορφώνεται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στη Θράκη και το κάλεσμα στη Frontex να «επιδιαιτητεύσει», είναι επικίνδυνα και αποκαλυπτικά για τον ευρωατλαντικό «αέρα» που πνέει στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας, όπως και για τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ και των άλλων κομμάτων, που για τα συμφέροντα της αστικής τάξης χώνουν βαθιά το λαό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα παζάρια που γεννάνε μεγάλους κινδύνους.