Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας!



Δεν θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!

Ούτε ώρα χαμένη!

 Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που διαλύει τη νέα γενιά, καταργεί όποια προστασία είχε απομείνει για τους νέους εργαζόμενους, μετατρέπει την Ασφάλιση σε προσωπική υπόθεση, ανάλογα με την τσέπη του καθενός, σε "επένδυση" και τζόγο!

Γιούρι Γκαγκάριν, ψήλωσε το μπόι του ανθρώπου μέχρι το διάστημα


Στις 12 Απρίλη του 1961, ο άνθρωπος ξέφευγε για πρώτη φορά από την έλξη του πλανήτη του και μόλις τέσσερα χρόνια μετά τους «Σπούτνικ», τις μηχανές του, έβγαινε τώρα ο ίδιος στο Διάστημα. 
Μέσα στο διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1», ο υποσμηναγός της πολεμικής αεροπορίας της ΕΣΣΔ, Γιούρι Αλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν έκανε μια περιστροφή γύρω από τη Γη σε ύψος 302 χιλιομέτρων, ταξιδεύοντας για 108 λεπτά με

«Πράσινες» μπίζνες για το κεφάλαιο - πανάκριβο ρεύμα για το λαό


«ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ»

Τα βασικά σημεία του αντιλαϊκού κυβερνητικού σχεδιασμού για τη λεγόμενη «απολιγνιτοποίηση» και τη μετάβαση της χώρας στις «πράσινες» τεχνολογίες παρουσίασε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΘ για την απεργία στις 18 Φλεβάρη


Την ώρα που το απεργιακό κλίμα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ όλο και φουντώνει. Την ώρα που δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, εκατοντάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ έχουν πάρει απόφαση για απεργία για τις 18/02. Την ώρα που εκατοντάδες χώροι δουλειάς στη Θεσσαλονίκη έχουν ενημερωθεί και οργανώνουν την απεργιακή μάχη...

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και πλήρως ευθυγραμμισμένη στα χνάρια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Γεωργία Βασιλειάδου


 Έφυγε από τη ζωή στις 12/2/1980, η Γεωργία Βασιλειάδου

Ήταν η πιο γοητευτική άσχημη του ελληνικού θεάτρου και του σινεμά. Μία δυνατή προσωπικότητα, μία θαυμάσια ηθοποιός, ένα έμφυτο ταλέντο, που κατάφερε να επισκιάσει καλλονές και δημοφιλείς ηθοποιούς με μια ματιά της, μια κουβέντα.

«Μάχη της Μερίτσας (Οξύνειας)»

Αφιέρωμα στην ιστορική Μάχη της Μερίτσας, 12/2/1943, (Οξύνειας).

 Η μάχη της Μερίτσας είναι σχεδόν άγνωστη στον πολύ κόσμο και επιδιώκουμε την κάνουμε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό, τιμώντας του ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία..

Περιληπτικά

Επικίνδυνη πολιτική

Παράλληλα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να πείσει ότι η ενίσχυση των μέτρων καταστολής και αποτροπής θα περιορίσει τα προσφυγικά - μεταναστευτικά κύματα και θα οδηγήσει σταδιακά σε αποσυμφόρηση των νησιών. Το ίδιο ισχύει με την τοποθέτηση φραγμάτων στο Αιγαίο και τη συγκρότηση στρατιωτικοποιημένων σωμάτων με «κυνηγούς κεφαλών» στα σύνορα και στην ενδοχώρα.

Μπράβο «λεβέντες» μου…

Στις 4 Ιουνίου του 2018, ένα 13χρονο παιδί Ρομά, η Γιαννούλα, δολοφονήθηκε από σφαίρα στην Άμφισσα. Όταν ο άνθρωπος που την είχε πυροβολήσει οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ορισμένοι τού φώναζαν «μπράβο λεβέντη μου».

Το περιστατικό αυτό αναδύθηκε στη μνήμη μας σήμερα, αφότου αντιληφθήκαμε τις δηλώσεις που έκαναν δύο «αληθινοί λεβέντες και πατριώτες» αυτού του τόπου.

«Ο λαός να βρίσκεται σε εγρήγορση και όχι σαστισμένος απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς»

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων, συσκέψεων και περιοδειών, ανοίγοντας πλατιά τη συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις, στη «δίνη» των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιλαϊκών συμφερόντων και τις θέσεις του Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας

Γιούρι Γκαγκάριν


Ο σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, επισκέπτεται την Αθήνα, 12/2/1962.
O Γ. Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πραγματοποίησε πτήση στο Διάστημα, τον Απρίλη του 1961.

Ο Γκαγκάριν ήταν αεροπόρος κοσμοναύτης της Ενωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), σμήναρχος ήρωας της Σοβιετικής Ενωσης και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).

1946: Το ΚΚΕ αποφασίζει για την ένοπλη πάλη


Συνέρχεται στην Αθήνα, 12/2/1946, η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι αποφάσεις της προσανατόλισαν το Κόμμα και το λαϊκό κίνημα προς τον ένοπλο αγώνα, όχι όμως με τρόπο γενικευμένο και αποφασιστικά προσηλωμένο σε αυτόν.

Ανήμερα δημοσιεύεται ο απολογισμός της αστικής τρομοκρατίας στον έναν ακριβώς χρόνο από τη Βάρκιζα: Νεκροί 1.289. Τραυματίες 6.671. Βασανισθέντες 31.632. Συλληφθέντες 84.931. Βιασμένες γυναίκες 165. Ληστείες 6.567. Επιδρομές σε τυπογραφεία 572. Καταδιωκόμενοι δημοκρατικοί πολίτες πάνω από 100.000. Στη χώρα δρούσαν 206 αντικομμουνιστικές συμμορίες.

Συμφωνία της Βάρκιζας

Στις 12 Φλεβάρη 1945, έπειτα από τις 33 μέρες ηρωικής πάλης του λαού της Αθήνας και του Πειραιά, το Δεκέμβρη του ’44, ενάντια στο βρετανικό ιμπεριαλισμό και στην ελληνική αστική τάξη και υπό το βάρος της στρατιωτικής ήττας, υπογράφηκε η απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας. 
Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας του ΕΑΜ με την ελληνική αστική κυβέρνηση, είχε προηγηθεί η υπογραφή ανακωχής ανάμεσα στον ΕΛΑΣ και τα βρετανικά στρατεύματα (11.1.1945), η οποία καθόριζε ως ημερομηνία κατάπαυσης του πυρός την 14.1.1945.