Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Το «νέο ΕΣΥ» είναι ήδη εδώ...


Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης...

Πρόκειται για το γεύμα συνοδού μωρού που νοσηλεύεται. Με τα μέτρα προστασίας για παιδιά και συνοδούς να εξαντλούνται στο αλουμινόχαρτο. Αυτή είναι η κατά τα άλλα «προτεραιότητα στη δημόσια Υγεία» που τσαμπουνάει η κυβέρνηση. 

Πώς είναι να σε κυνηγάνε 50 κουκουλοφόροι επειδή κάνεις ρεπορτάζ


Υπάρχουν κάποια κείμενα που είναι δύσκολο να γραφτούν. Παρότι όταν δουλεύεις ως ρεπόρτερ σε ειδησεογραφικό σάιτ το χέρι σου λύνεται στο να γράφεις εύκολα και γρήγορα, όταν το θέμα αφορά επίθεση προς εσένα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό, σοβαρό τραυματισμό ή θανάσιμο τραυματισμό, εκεί νιώθεις έναν κόμπο.

Πανεξόρμηση «Ριζοσπάστη»


Τα πρώτα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 2-3 Οκτώβρη που περιλαμβάνει ένθετο το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που απευθύνει η ΚΕ στον λαό, έχουν φτάσει στα γραφεία των Οργανώσεων του ΚΚΕ στην Αττική.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα ενάντια στο φασισμό


Τα πρωτοφανή γεγονότα μετατροπής του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο φασιστικών εγκληματικών συμμοριών και οι δολοφονικές επιθέσεις αυτών σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργαζόμενους, υπογραμμίζουν ότι ο αγώνας για να ηττηθεί η ναζιστική ιδεολογία και πρακτική δεν ολοκληρώθηκε με την αυτονόητη καταδίκη της ΧΑ στις αίθουσες των δικαστηρίων.

«Αποτελεσματικότερες συνεργασίες» με χώρες της ΝΑ Ασίας αναζητούν οι ΗΠΑ

 
«Μια θετική πρωτοβουλία που κοιτάζει μπροστά»,
χαρακτήρισε τη συγκρότηση της νέας στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ - Αυστραλίας - Βρετανίας (AUKUS) ο Αμερικανός πρέσβης στην Τζακάρτα Σουνγκ Κιμ, επιχειρώντας παράλληλα να απαντήσει στις «ανησυχίες» που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή η Ινδονησία για τον κίνδυνο μιας «κούρσας εξοπλισμών» στην περιοχή.

Διεθνής Ημέρα Καφέ


Η Διεθνής Ημέρα Καφέ καθιερώθηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ, που συσπειρώνει τις παραγωγούς και καταναλώτριες χώρες καφέ, κι έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο 1η Οκτωβρίου.

Απαιτούν να καθαρίσουν τα σχολεία από συμμορίες των εγκληματιών φασιστών


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές, εργαζόμενοι, Σωματεία και μαζικοί φορείς της Θεσσαλονίκης έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για τη δολοφονική δράση των φασιστών στα σχολεία.

«Το Κεφάλαιο» του Μαρξ


Από τον καιρό που υπάρχουν στον κόσμο κεφαλαιοκράτες και εργάτες δεν εκδόθηκε ακόμα κανένα άλλο βιβλίο που να έχει τόση σπουδαιότητα για τους εργάτες, όση έχει το βιβλίο που έχουμε μπροστά μας. Η σχέση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία, ο άξονας που γύρω του περιστρέφεται ολόκληρο το σημερινό μας κοινωνικό σύστημα, για πρώτη φορά αναπτύσσεται εδώ επιστημονικά κι αυτό με μια βαθύτητα και οξύνοια που μόνο ένας Γερμανός μπορούσε να το κάνει.

Ψηλά ο πήχης


Μέρες πανεξόρμησης ξεκινάνε από αύριο, με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα ριχτούν με όλες τους τις δυνάμεις και με αποφασιστικότητα στη μάχη για να πιαστούν οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί, να εξαντληθούν τα φύλλα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» όπου θα φιλοξενείται ως ένθετο το Κάλεσμα.

Διευθυντής Γυμνασίου τραμπουκίζει μαθητές και ρίχνει έναν από αυτούς στο έδαφος!


Τον διευθυντή του 5ου «Πρότυπου» Γυμνασίου Χαλκίδας που τραμπούκισε και προπηλάκισε μαθητές του σχολείου, που σήμερα το πρωί πραγματοποιούσαν κατάληψη με αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, καταγγέλλουν οι Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οργανώνονται και διεκδικούν μέτρα για την επιβίωσή τους

Με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες από Ομοσπονδίες και Αγροτικούς Συλλόγους αναπτύσσεται η πάλη με αίτημα την ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής

Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης περί «πρωτοφανούς στήριξης του πρωτογενούς τομέα», η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, οξύνει τα προβλήματα χιλιάδων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης.

Ερώτηση για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης


Ερώτηση 

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το τελευταίο τρίμηνο καταγράφεται μια συνεχής αύξηση των τιμών, στο ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο θέρμανσης, συνολικά στα καύσιμα και ιδιαίτερα σε πλήθος ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και στα ενοίκια εξανεμίζοντας το λαϊκό εισόδημα. Ανάλογες τεράστιες αυξήσεις σημειώνονται και σε όλη την ΕΕ, συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα.

Χωρίς μέτρα για την ουσιαστική προστασία της υγείας φοιτητών και εκπαιδευτικών ανοίγουν τα Πανεπιστήμια


Την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια με το άνοιγμα των σχολών, μετά από 1,5 χρόνο τηλεκπαίδευσης, χωρίς μέτρα για την ουσιαστική προστασία της υγείας φοιτητών και εκπαιδευτικών παρουσίασαν εκπρόσωποι φοιτητών συλλόγων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι στα γρασίδια της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/10/1867 

Ο Καρλ Μαρξ εκδίδει το «Κεφάλαιο», που αποτελεί την κορωνίδα του έργου του.

Καρλ Μαρξ

01/10/1895

Η Μαδαγασκάρη γίνεται προτεκτοράτο της Γαλλίας.

Κάθε μέρα να ξεκινάει με τον Ριζοσπάστης

 

Εσύ πήρες σήμερα τον Ριζοσπάστης;

Διάβασε διέδωσε τον Ριζοσπάστης