Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Τσίμπα 150...

                                                                ΤΣΙΜΠΑ 150...

Χιλιάρα για ζωάρα

 Αν είσαι η Fraport, τσιμπάς 150 (και βάλε) εκατομμύρια. 

Αν είσαι ο Μπαντέρας, τσιμπάς το 1/4 του προϋπολογισμού της ταινίας σου.

Προ των πυλών το 4ο κύμα, ανοχύρωτος και πάλι ο λαός

 


ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Οσο η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» συνεχίζεται, μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι από την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα»

Προ των πυλών βρίσκεται το 4ο κύμα πανδημίας, με την μετάλλαξη «Δέλτα» να έχει χτυπήσει ήδη 92 χώρες, ενώ αναμένεται να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο μέχρι τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η «Δέλτα» έχει αυξημένη μεταδοτικότητα, μέχρι και 70% σε σχέση με τη βρετανική μετάλλαξη (που είναι κατά 50% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος), διπλασιάζει τις πιθανότητες νοσηλείας και κινδυνεύουν ανοσοκατασταλμένοι, παιδιά και ανεμβολίαστοι.

Απαραίτητες οι αλλαγές στο καταστατικό της ΠΝΟ


ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Αποχώρησαν οι ταξικές δυνάμεις από την ψηφοφορία για εκλογή γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας

Με αλλαγή βάρδιας στη θέση του γενικού γραμματέα, αλλά χωρίς να μπει στο τραπέζι της συζήτησης η ανάγκη για αλλαγές στο καταστατικό λειτουργίας της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε χτες το 30ό έκτακτο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας

Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αποτελούν όσα μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να κάνει, δηλαδή η αποφασιστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας, ενόψει και νέων μεταλλάξεων και η ουσιαστική ενημέρωση για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού.

Συνδικάτα στην υπηρεσία της… «παραγωγικότητας»


Η TUC (Συνομοσπονδία Συνδικάτων Αγγλίας, μέλος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και αδελφάκι της ΓΣΕΕ) κατάφερε να βρει τρόπο να "ενώσει" το ποδόσφαιρο με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και να παρουσιάσει ως θετικές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ανακοινώθηκαν μέτρα για τη διάσωση του τοίχου των εκτελέσεων μετά τις εικόνες καταστροφής και εγκατάλειψης


Μετά την πίεση που ασκήθηκε από τα δημοσιεύματα που αποτύπωναν τις εικόνες εγκατάλειψης, τους βανδαλισμούς και τον κίνδυνο να πέσει ο τοίχος των εκτελέσεων στο Λαζαρέτο, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας δεσμεύτηκε να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να προστατευτεί το μαρτυρικό αυτό νησάκι, το οποίο είναι ένας ιστορικός τόπος - μνημείο της βαρβαρότητας του αστικού κράτους, αλλά και του απαράμιλλου ηρωισμού των αλύγιστων κομμουνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για ανώτερα ιδανικά.

Το πέρασμα σε μια νέα ανοδική πορεία προϋποθέτει να ξεκινάει η καθοδήγηση και δράση από τη στρατηγική μας


Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» που συνεχίζει να δημοσιεύει αποσπάσματα από τις ομιλίες των αντιπροσώπων που πήραν τον λόγο στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Θυμίζουμε ότι για το Α' Θέμα του Συνεδρίου, που αφορούσε τον Απολογισμό δράσης της ΚΕ και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ) και τον Προγραμματισμό δράσης έως το 22ο Συνέδριο, πήραν τον λόγο συνολικά 67 σύνεδροι.

Γόρδιος δεσμός


Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μεγαλοστομίες τους περί «μεγάλων και διατηρήσιμων» ρυθμών ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν τώρα μικρότερους ρυθμούς ανάπτυξης, στους οποίους θα συνεχίσουν να επιδρούν και οι επιπτώσεις από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Μετά τον εξωγήινο στον Υμηττό, δωροκάρτες έπονται…


“Μετά τον… εξωγήινο στον Υμηττό,

μετά τα παγουρίνο και τις κουβέρτες στα σχολεία,

μετά τη δήλωση για τον ιό που δεν μπορούμε να τον δούμε δια γυμνού οφθαλμού (άκου να δεις πράγματα!),

μετά την αλα Λίτσα Πατέρα τοποθέτηση ότι “τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα”,

«Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα ανώτερων αξιωματούχων είναι μείζων παράγοντας της επιβράδυνσης στην εκτέλεση σημαντικών καθηκόντων»

 

Καθαίρεση αξιωματούχων για «σοβαρό συμβάν» που συνδεόταν με την πανδημία


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, καθαίρεσε αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους εξαιτίας «σοβαρού συμβάντος» που συνδέεται με την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και πυροδότησε «τεράστια κρίση», μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, KCNA.

Οι πραγματικοί φοβητσιάρηδες της «ψηφιακής εποχής»


Μ
έσα στα πολλά που γράφονται στον αστικό Τύπο για το ΚΚΕ, με αφορμή το Συνέδριό του και σε μια απελπισμένη προσπάθεια να το απαξιώσουν, είναι ότι το Κόμμα δεν μπορεί τάχα να παρακολουθήσει την «ψηφιακή επανάσταση», «αποστρέφεται την τεχνολογία», «η εποχή το ξεπερνά», είναι «αναχρονιστικό» και άλλα παρόμοια. Τα γράφουν αυτά με αφορμή την ανάλυση του Κόμματος για το πώς οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του ως εργαλείο μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης και έντασης της εκμετάλλευσης (π.χ. με την τηλεργασία).

Το «στύψιμο» του λαού προϋπόθεση για να ανακάμψει η κερδοφορία των ομίλων


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2022 - 2025

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητείται από χτες το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022 - 2025, με το οποίο η κυβέρνηση προδιαγράφει την παραπέρα γενναία κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων για να ανακάμψει η κερδοφορία τους, «στύβοντας» ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, συνολικά τον λαό. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 1η Ιούλη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


30/06/1892

Γεννιέται ο λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης (πραγματικό όνομα Ευστράτιος Σταματόπουλος). 

Στρατής Μυριβήλης