Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ο κάμπος που δακρύζει…

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Θ Αγγελόπουλος στην ταινία “Το λιβάδι που δακρύζει” μας έδωσε αυτές τις συγκλονιστικές εικόνες των χωριών που χάνονται από τα νερά των ποταμών, που δακρύζουν με την παρέμβαση του ανθρώπου. Μετά από τόσα χρόνια πάλι τα λιβάδια δακρύζουν, πάλι σπαράζουν στο κλάμα από την παρέμβαση του ανθρώπου, δημιουργώντας πάλι αυτές τις απόκοσμες εικόνες. Δακρύζει η φύση, δάκρυα και σπαραγμός και από τους ανθρώπους. Πνίγηκαν οι άνθρωποι, πνίγηκαν τα χωριά.. Γιατί όταν την φύση την πληγώνουν και δακρύζει πρέπει να πάρουμε και όλα τα μέτρα για να προλάβουμε το κακό. Όμως όλα αυτά είναι κόστος.

Εικόνες ενός κράτους που έχει προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών

 
Οι εικόνες αυτών των ημερών είναι οι εικόνες ενός κράτους που έχει προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο «Open».

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο Κίεβο για την πορεία της αντεπίθεσης

 
Νέο αμερικανικό πακέτο, με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου

 Στο Κίεβο μετέβη αιφνιδιαστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν, προκειμένου να ενημερωθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ «από πρώτο χέρι» για τις εξελίξεις στο μέτωπο και να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα στο στρατιωτικό και το «διπλωματικό» πεδίο.

Γιατί ο Βόλος πλημμυρίζει, αλλά η Λάρισα όχι;

 

Τώρα, για το πνίξιμο της Μαγνησίας, φταίει  το νερό που είναι ορμητικό. Λίγο πριν, για το λαμπάδιασμα όλου του Εβρου, έφταιγε η φωτιά που ήταν αγριεμένη. Και πριν λίγο καιρό, για την ισοπέδωση περιοχών των νομών Λάρισας και Τρικάλων, έφταιγε ο σεισμός που κουνούσε πολύ. Το λέει η κυβέρνηση και το διαλαλούν στη διαπασών τα κάθε λογής παπαγαλάκια της.

Να δοθεί μαχητική, αγωνιστική απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο-όλεθρος που ενισχύει τη σύγχρονη σκλαβιά


 Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι ένα νέο αντεργατικό τερατούργημα. Δεν πρέπει να κατατεθεί καν στη Βουλή. Να το αποσύρει άμεσα!

Το νομοσχέδιο έχει στόχο να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων. Θεσμοθετεί την πολλαπλή απασχόληση, την κατάργηση του πενθήμερου, την κατάργηση του διαλείμματος στη δουλειά και νέες μορφές συμβάσεων ευέλικτης και μερικής απασχόλησης, φέρνοντας νέο χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων που νόμιμα πλέον θα μπορούν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με πληθώρα αντεργατικών επιλογών.

Πελέ


Ο Πελέ γεννήθηκε ως Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο στις 23 Οκτωβρίου 1940 στην πόλη Τρες Κορασόες της Βραζιλίας, ως ο πρωτότοκος γιος του ποδοσφαιριστή Ντοντίνιο (Joao Ramos do Nascimento). Οι γονείς του του έδωσαν το όνομα του περίφημου εφευρέτη Τόμας Έντισον, τον φώναζαν όμως με το χαϊδευτικό «Ντίκο».

Σταθμός κλιμάκωσης

 

Μαζικό αγωνιστικό σταθμό στη δράση των σωματείων, για κλιμάκωση το επόμενο διάστημα και με απεργιακή κινητοποίηση, αποτελεί το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου στη ΔΕΘ.

Ολο και περισσότεροι λόγοι προστίθενται καθημερινά για να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι νέοι και οι νέες πίσω από τα πανό των σωματείων τους, των συλλόγων, των επιτροπών αγώνα, την ώρα που ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ θα παρουσιάζει τις νέες δεσμεύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο πάτωμα το λαϊκό εισόδημα για να «υγιαίνουν» οι επενδύσεις


 Το «σύρσιμο» της κατανάλωσης και τις υψηλές «πτήσεις» των κερδών και επενδύσεων των επιχειρηματικών ομίλων, με βάση την ένταση της εκμετάλλευσης, τα προνόμια κάθε είδους και τα «προαπαιτούμενα» του Ταμείου Ανάκαμψης, αποτυπώνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε χτες η ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με αυτά, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) με όρους όγκου κατά το 2ο τρίμηνο του 2023 παρουσίασε αύξηση κατά 1,3% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2023, ενώ σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2022 παρουσίασε αύξηση κατά 2,7%.

Δεν φέρει καμία ευθύνη…

«Η εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη».

Οπως πριν μερικούς μήνες μια άλλη εταιρία στα Τέμπη δεν έφερε καμία ευθύνη για τα 60 νεκρά παιδιά.

Οπως δεν φταίει η εργοδοσία που κάθε τρεις μέρες ένας εργάτης δολοφονείται στους χώρους δουλειάς.

Καμία ευθύνη δε φέρει και το αστικό κράτος για τους πνιγμένους, τους καμένους, τους καταπλακωμένους στους σεισμούς. Για τα χημικά που αναπνέει ο λαός στη Δυτική Αττική, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στο Βόλο.

«Πώς βλέπει την πόλη ένας διανομέας»


Λόγω της φύσης της δουλειάς μου, διανύω καθημερινά πολλά χιλιόμετρα από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη. Μπορώ και παρατηρώ με κάθε λεπτομέρεια όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στην πόλη μου.

Στα πρώτα χρόνια της δουλειάς μου και πριν αναλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, παρατηρούσα μια πόλη σε πλήρη εγκατάλειψη, μια πόλη που κανείς δεν είχε όραμα να της δώσει, μια πόλη που αναζητούσε ένα καινούργιο ξεκίνημα.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Εμετικές δηλώσεις αποκτήνωσης για το έγκλημα στο λιμάνι...

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Γ. Ιωακειμίδης συμφωνεί με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και επαυξάνει. Λίγο μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αποκτήνωσης που έφτασε να "θρηνεί" για αυτούς που έσπρωξαν τον 36χρονο στην θάλασσα, στο ίδιο κανάλι φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Γ. Ιωακειμίδης ο οποίος αναφερόμενος στο έγκλημα στον Πειραιά ανέφερε (οι σημειώσεις δικές μας):

Μια μέρα σαν τη σημερινή

07/09/1812

Στη μάχη του Μποροντίνο, ο ρωσικός στρατός υπό την ηγεσία του στρατηγού Κουτούζοφ ηττάται από τον Ναπολέοντα.