Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

5 στα 5 + 1

 5 στα 5 + 1

Ερώτηση για τις εγκαταλελειμμένες ανεμογεννήτριες και τις επιπτώσεις σε κατοίκους και περιβάλλον

Τις τεράστιες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον από τις ανεμογεννήτριες που ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους και δεν απομακρύνονται αναδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καταλύτης διεργασιών στο αστικό πολιτικό σύστημα

*
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με επίκεντρο τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ξεχάστηκαν χτες βράδυ οι «όρκοι πίστης» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στον «αυτοδιοικητικό χαρακτήρα» των εκλογών και στις «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες, αφού τόσο οι επιτυχίες όσο και οι αποτυχίες των υποψηφίων που στήριξαν, εντάχθηκαν απευθείας στην πολιτική αντιπαράθεση για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε σ' αυτές τις εκλογές. Θυμίζουμε ότι κάλπες στήθηκαν χτες για 6 Περιφέρειες και 84 δήμους.

Προχωρά το παζάρι των διευθετήσεων

«Κουμπωμένες» πάνω στη «φωτιά» που έχει αρπάξει η Ανατ. Μεσόγειος είναι και οι διεργασίες στα Ελληνοτουρκικά, καθώς επίδικο παραμένουν οι ευρωατλαντικής κοπής διευθετήσεις για διασφάλιση της αμερικανοΝΑΤΟικής συνοχής στην περιοχή και την ευόδωση των μπίζνες τους.

Στις μάχες της επόμενης μέρας με μεγαλύτερη δύναμη, με το ΚΚΕ

Η σημαντική άνοδος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, που στα αστικά κέντρα έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στα ψηφοδέλτιά του, είναι στοιχεία πραγματικά ελπιδοφόρα για τον λαό την επόμενη μέρα των εκλογών.

Σε συνέχεια του θετικού αποτελέσματος που κατέγραψε το Κόμμα στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, το αποτέλεσμα των τοπικών - περιφερειακών εκλογών επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν είναι «στάσιμο», ότι παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει υπάρχουν θετικές διεργασίες, υπάρχουν δυνατότητες χειραφέτησης από την κυρίαρχη πολιτική μέσα στη μάχη, μέσα στον καθημερινό αγώνα.

Αυτοί είναι


Στην Πάτρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έβγαιναν ανοιχτά υπέρ του Νεοδημοκράτη υποψήφιου ενάντια στον νυν δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Πελετίδη. 

"Η επιδρομή του Τζον Μπράουν"


Ομάδα Αμερικανών υπέρμαχων της κατάργησης της δουλείας («abolitionists») υπό τον Τζον Μπράουν, επιχειρούν επιδρομή σε αποθήκη όπλων με σκοπό τον οπλισμό και εξέγερση των σκλάβων, αρχικά της πολιτείας της Βιρτζίνια και κατόπιν των υπολοίπων.

Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή ενισχύθηκε με την εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


 Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που και στον β΄ γύρο τίμησαν με την ψήφο τους τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με το γαρύφαλλο.

Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα, με την εκλογή δημάρχων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο, ενώ αυτή τη στιγμή δίνεται η μάχη ψήφο την ψήφο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή.

Βάζουν πλάτη στον δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού και στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που ανάβουν τη φωτιά του πολέμου

 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Στη Σούδα αμερικανικά πλοία, «stand-by» Πειραιάς και Κερατσίνι, στην Ανατ. Μεσόγειο οι ελληνικές φρεγάτες

Χωμένη μέχρι τα μπούνια είναι η κυβέρνηση στις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στήριξης του Ισραήλ που μακελεύει ξανά τον παλαιστινιακό λαό. Με βάση την κατάπτυστη Συμφωνία για τις Βάσεις, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών αστικών δυνάμεων, οι Αμερικανοί έχουν ενεργοποιήσει ήδη τη Σούδα και έχουν «stand-by» Πειραιά και Κερατσίνι για τα πολεμικά τους πλοία που επιχειρούν στην περιοχή, κι ενώ ήδη η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» βρίσκεται μια ανάσα απ' την περιοχή ενταγμένη στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό.

Μεγάλη νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Τύρναβο

Μεγάλη νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταγράφηκε σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Τύρναβο.

Σε Καισαριανή, Χαϊδάρι και Πετρούπολη βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

 Η Καισαριανή, το Χαϊδάρι, η Πετρούπολη δονήθηκαν την Κυριακή το βράδυ από το σύνθημα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», όταν τα περίπτερα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους τρεις δήμους επισκέφτηκε διαδοχικά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κόκκινα γαρύφαλλα ανθίζουν παντού!


Κόκκινα γαρύφαλλα ανθίζουν παντού!

Πάτρα, Ικαρία, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Τύρναβος!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


16/10/1793

Πεθαίνει ο Σκοτσέζος επιστήμονας χειρούργος Τζον Χάντερ.

16/10/1815

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης φτάνει στον τόπο της εξορίας του, στη νήσο της Αγίας Ελένης, στον Ατλαντικό, όπου και θα πεθάνει το 1821. 

Ναπολέων Βοναπάρτης