Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Χωσεψίτες πολιτικοί εξόριστοι και διωκόμενοι αγωνιστές μετά τη Βάρκιζα

Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας (23/2/1945) άρχισε ένα ανηλεές κυνηγητό  των μελών, στελεχών και οπαδών της ΕΑΜικής Αντίστασης, από τον κρατικό μηχανισμό και ομάδες παρακρατικών εγκληματικών στοιχείων που, με την παρότρυνση και προστασία των Άγγλων και «φορώντας» τον μανδύα της «εθνικοφροσύνης», δολοφονούσαν, βασάνιζαν, βίαζαν, πλιατσικολογούσαν, ρήμαζαν περιουσίες, έκαιγαν σπίτια, κυνηγούσαν και τρομοκρατούσαν κομμουνιστές, αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες.

Προβοκάτορας από κούνια

Γιατί ο Γεωργιάδης αλλά και άλλοι απ το σινάφι του με προβοκατόρικο τρόπο προσπαθούν να εμφανίσουν τους συνωμοσιολόγους που διαμαρτύρονται κατά της μάσκας πως είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονται και κατά του ΝΑΤΟ κατά της ΕΕ κατά των ανεμογεννητριών κλπ ;

Γιατί ενώ είναι σ' όλους γνωστό πως οι συνωμοσιολόγοι ανήκουν στην δεξιά και στην ακροδεξιά - χθες ο Βελοπουλος στη Βουλή πήρε κανονικά την θέση τους - ο Γεωργιάδης προσπαθεί να τους εμφανίσει σαν κομμουνιστές ;

ΣΚΑΙ – Big Brother: Ο πάτος δεν έχει πάτο

Δεν θα ασχοληθούμε με το δίποδο που κι όσοι δεν καταναλώνουμε αυτό το σκουπίδι, το «Μπιγκ Μπράδερ» του ΣΚΑΙ, πληροφορηθήκαμε ότι  πρότεινε σε άλλα δίποδα του είδους του τον βιασμό των γυναικών. Γυναικών όπως η Τοπαλούδη. Όπως η Μυρτώ. Όπως οι μάνες μας. Όπως οι κόρες μας. Οι αδερφές μας. Οι φίλες μας.

Θα ασχοληθούμε με τον ΣΚΑΙ.

Όταν οι μαθητές γίνονται στατιστική, μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!

Η νέα σχολική χρονιά είναι εδώ, διαφορετική, αλλά εκρηκτική! Εκρηκτική και ως προς τα τεράστια προβλήματα που συναντούν οι μαθητές, που φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερα, αλλά και ως προς την αγανάκτηση των μαθητών! Ουσιαστικά, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς εξασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών και καθηγητών τους. Είναι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μας είπαν πως θα είναι όλα έτοιμα! ΨΕΜΑ!

Εργοδοτικό έγκλημα

Θάνατος εργαζόμενης 
κατά τη διάρκεια τηλεργασίας

Μία 27χρονη εργαζόμενη έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια τηλεργασίας.

Συγκεκριμένα, η 27χρονη εργαζόμενη στην εταιρεία «Vodafone» (μέσω ICAP), το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες του Σωματείου, την ώρα που εργαζόταν από το σπίτι αισθάνθηκε

(SPOT)Συγκέντρωση συνδικάτων 12 Σεπτέμβρη 6.30μ.μ. πλατεία ΧΑΝΘ Θεσσαλονίκη!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση των συνδικάτων το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, 
στις 6:30μμ, στην πλατεία ΧΑΝΘ!

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Κάλεσμα Συντονισμού και Οργάνωσης της Πάλης

Για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού. Για να πάρουμε Ανάσα!

Η ορολογία της αντεστραμμένης κάνης

Καλώστηνα κι ας άργησε η γνωστή μας ορολογία της αντεστραμμένης κάνης του ΝΑΤΟ. Τρανό παράδειγμα εκείνες οι, επί διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, διάσημες και απεχθείς, απολογητικές ύβρεις για τις παράπλευρες απώλειες. Πέφτανε τα «καλούδια» του ΝΑΤΟ σε τρένα, αγροτικά κάρα και παιδικά δωμάτια, ισοπέδωναν καραβάνια γυναικόπαιδων και ο ΝΑΤΟικός Πέτσας έλεγε περίπου πως η μάχη της ειρήνης τα ‘χει κι αυτά, αντιστρέφοντας τη λογική της προτεταμένης κάνης.

Οι Αξιωματικοί στη Μακρόνησο


Τον Αύγουστο του 1947 οι περισσότεροι εξόριστοι αξιωματικοί είχαν κλείσει ένα χρόνο στα νησιά της εξορίας.

Άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για νέα προς το άγνωστο μετακίνηση.

Έγινε από φήμες γνωστό ότι στη Μακρόνησο, απέναντι από το Λαύριο, είχε ιδρυθεί το Κέντρο Παρουσίας Αξιωματικών (ΚΠΑ).

Σχέδιο επίταξης τώρα!

Οι εξελίξεις στο θέμα των διαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό, με το Εθνικό Κέντρο
Αιμοδοσίας που ξέμεινε από αντιδραστήρια, αφήνοντας για τουλάχιστον μία βδομάδα χωρίς μοριακούς ελέγχους τα δημόσια νοσοκομεία, με εκατοντάδες δείγματα να μένουν χωρίς απάντηση και ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν να μένουν «στον αέρα», αποτυπώνουν άλλη μια χαρακτηριστική πλευρά της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας. Οπως και η συνέχεια, με το φιρμάνι της κυβέρνησης, που ως «λύση»... στέλνει πεσκέσι τα τεστ από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους!

Αυταρχικό, αντεργατικό και αντιδημοκρατικό βήμα το ΠΔ 73

Στο επόμενο κατάπτυστο, αυταρχικό, αντεργατικό, αντιδημοκρατικό βήμα στην καταστολή και την τρομοκρατία προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το ΠΔ 73 που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ, για το χτύπημα των δημοσίων υπαιθρίων συναθροίσεων επιχειρεί να ενισχύσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα της ανεργίας, των απολύσεων, των τσακισμένων μεροκάματων, τη φίμωση κάθε φωνής που διεκδικεί για Υγεία, Παιδεία, δουλειά με δικαιώματα

Στιγμιότυπα από τη συγκλονιστική εκδήλωση πάνω στον τόπο του μαρτυρίου

H εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την τοποθέτηση του Μνημείου στηΜακρόνησο ήταν συγκλονιστική από την αρχή μέχρι το τέλος.

Η αποκάλυψη του Μνημείου, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μάρκος Γεωργιλάκης, ήταν απόδοση τιμής σε όλους τους αγωνιστές της Μακρονήσου που βίωσαν την απάνθρωπη βαρβαρότητα του αστικού κράτους, που κράτησαν ψηλά τις σημαίες του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση από τον κόσμο της ταξικής εκμετάλλευσης. Το Μνημείο του ΚΚΕ, που πλέον κοσμεί αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, θα υπενθυμίζει ότι η θυσία τους δεν πήγε χαμένη, είναι το λίπασμα για τους σημερινούς αγώνες.

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στην συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία

Η ανησυχία και ο φόβος του λαού μπροστά στο ενδεχόμενο η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθημερινά μεγαλώνουν! Κι αυτή η ανησυχία δεν ενισχύεται μόνο από τα αυξημένα νούμερα των κρουσμάτων, ενισχύεται κυρίως από το γεγονός ότι η κυβέρνησή σας δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η ανησυχία και ο φόβος ενισχύονται και από την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των εκπαιδευτικών, των παιδιών μας στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, παντού.

Ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει κείμενο με τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση του ΔΣΕ

Ο Ν. Ζαχαριάδης στέλνει, 8/9/1949, στο ΠΓ της ΚΕ του Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (Μπολσεβίκοι) της ΕΣΣΔ το κείμενο με τα πρώτα συμπεράσματα από τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στους βασικούς λόγους της ήττας του αγώνα του ΔΣΕ συγκαταλέγονταν το πρόβλημα των εφεδρειών του Δημοκρατικού Στρατού καθώς και η αδυναμία ανάπτυξης του αγώνα στις πόλεις και του συνδυασμού του με τον αγώνα του ΔΣΕ στο βουνό.

Η συνθηκολόγηση της Ιταλίας

Ηταν 8 Σεπτέμβρη του 1943 όταν στις 6.30' το απόγευμα μεταδόθηκε από το BBC το παρακάτω ραδιοφωνικό μήνυμα: «Εδώ στρατηγός Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ, αρχιστράτηγος των Συμμαχικών Δυνάμεων. 

Η ιταλική κυβέρνηση παρέδωσε τις ένοπλες δυνάμεις της άνευ όρων. Οι εχθροπραξίες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των Συμμάχων Εθνών και της Ιταλίας τερματίζονται αμέσως.

Η πολιορκία του Λένινγκραντ


Αρχίζει, 8/9/1941, από τις δυνάμεις του Άξονα (Γερμανία, Ιταλία και Φινλανδία) η πολιορκία του Λένινγκραντ, που διήρκεσε 872 μέρες και κράτησε έως τις 27 Γενάρη 1944. 

Ο ηρωικός λαός του Λένινγκραντ αντιστάθηκε και άντεξε στους εισβολείς, παρά τους 1.000.000 και πλέον νεκρούς, από τις μάχες, τους ανελέητους βομβαρδισμούς και τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα.