Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

 Η διεύρυνση των δικαιωμάτων του λαού απαιτεί ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία

Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια ακόμη εκκρεμότητα που θέλει να κλείσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας είπε ο κ. Τσίπρας, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ: Σημείο οπορτουνιστικής στροφής

 Σήμερα, συμπληρώνονται 63 χρόνια από την πραγματοποίηση του 20ού Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (14 - 25 Φλεβάρη 1956). Το Συνέδριο αυτό ξεχωρίζει ως σημείο - καμπή στην πορεία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης «επειδή σε αυτό υιοθετήθηκαν μια σειρά οπορτουνιστικές θέσεις για τα ζητήματα της οικονομίας, της στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος και των διεθνών σχέσεων.

Κώστας Βάρναλης: Ο Οδηγητής Ποιητής της εργατιάς


ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ γεννήθηκε 14/2/1883 και  πέθανε στις 16/12/1974  
    «Ποιητή, σ' είδαμε πάντα στο πλευρό του λαού μας με σκέψη και με πράξη» - είχε γράψει ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, για τον Κώστα Βάρναλη στα 1956, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων παρουσίας του τελευταίου στα ελληνικά Γράμματα. «Ο λόγος σου σπαθί, νυστέρι και φωτιά που φωτάει και φως που καίει. Σ' είδαμε πάντα με την παλάμη σου ανοιχτή, δίπλα στ' αυτί, για ν' αφουγκράζεσαι πίσω απ' τα τείχη τη στρογγυλή βουή του Ιστορικού, αναπότρεπτου ήλιου. Αυτόν τον ήλιο μας έδειξες»!