Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Επιστολές του Ιησού Χριστού, κηραλοιφές και πατριωτισμός με το κιλό…


Είναι λυπηρό να βλέπεις σύναξη φασιστών και μάλιστα φασιστών της κακιάς ώρας, φασιστών που αρνούνται ότι είναι φασίστες, φασιστών που μέχρι χθες ψήφιζαν Χρυσή Αυγή και τώρα αρνούνται ότι είναι φασίστες. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που με τα σπαστά Ελληνικά τους καλούν τον λαό να πάρει στο κυνήγι τους λαθροεισβολείς. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους που συλλαβίζουν να πουλούν επιστολές του Ιησού Χριστού, κηραλοιφές και πατριωτισμό με το κιλό!

Η κρίση και οι προοπτικές του συστήματος

Διάγραμμα 1: 
Κερδοφορία κεφαλαίου, Ελλάδα 1958 - 2013

1. Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι μια ισορροπημένη, ευσταθής αρμονική διαδικασία σε όφελος όλου του πληθυσμού ανεξάρτητα από την ταξική του θέση. Αντίθετα, πρόκειται για μια ταραχώδη, ασύμμετρη, απρόβλεπτη βραχυπρόθεσμα διαδικασία, που όμως διέπεται από μια σειρά κανονικότητες και νόμους, τους οποίους αναδεικνύει η μαρξική πολιτική οικονομία και θα πρέπει να πληροφορούν σε μεγάλο βαθμό το θεωρητικό πλαίσιο προσδιορισμού της χάραξης της πολιτικής στρατηγικής της κομμουνιστικής αριστεράς στην προσπάθειά της για κατανόηση της συγκυρίας και κατάλληλη εκτίμηση των δυνατοτήτων και της προοπτικής του συστήματος.

Στο Πειθαρχικό επειδή κολλούσε αφίσες του ΚΚΕ!

Πειθαρχική διαδικασία σε βάρος εργαζόμενου που κολλούσε αφίσες για να προπαγανδίσει τη χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα κινεί η διοίκηση του αμαξοστασίου Ανθούσας της ΟΣΥ! Το απαράδεκτο γεγονός καταγγέλλουν οι ΚΟ Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής του ΚΚΕ, ως προσπάθεια τρομοκράτησης συνολικά των εργαζομένων και παρεμπόδισης της πολιτικής τους δράσης. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Η νεολαία να κόψει το γέλιο σε όσους θέλουν να μιλούν εξ ονόματός της


Η ψήφος στο ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του στις 7 Ιούλη είναι αυτό που θα μετρήσει απέναντι στην επίθεση που θα έχουμε μπροστά μας την επόμενη μέρα των εκλογών, επίθεση που θα έχει στο στόχαστρο τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε την Τρίτη ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Πειραιά με το ΚΚΕ, μιλώντας σε συγκέντρωση με νέους στο εκλογικό περίπτερο της ΚΝΕ στο Πέραμα.

Μαγνήτης κινδύνων για τους λαούς

Το πρόσφατο περιστατικό στα Κατεχόμενα της Κύπρου, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέπεσε πύραυλος και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, απέδειξε ξανά πως η εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς αποτελεί μαγνήτη σοβαρών κινδύνων για τους λαούς. Ανεξάρτητα από το τι θα αποδειχθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό (αν ήταν ρωσικός πύραυλος ή όχι, αν ήταν λάθος ή σκόπιμη ενέργεια), ένα είναι σίγουρο:

Ψήφισέ το


Μπροστά σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση, οι δυο μονομάχοι της κυβερνητικής εξουσίας κονταροχτυπιούνται για το θεαθήναι, έχοντας συγκλίνει, συμπλεύσει, συναποφασίσει, σε όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν – και πάντα πλήττουν – τους εργαζόμενους και τον λαό.

Τα «εσωτερικά Εξάρχεια» του προέδρου της ΝΔ συμφωνούν με τον Θ. Πλεύρη;

Ο Θάνος Πλεύρης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, έκανε μια… καταδρομική κίνηση και βρέθηκε στα Εξάρχεια, για λίγα δευτερόλεπτα, για να διαμηνύσει ότι η ΝΔ θα τα «καθαρίσει». Δείτε το βίντεο και κρίνετε.  

ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται για το ποιος θα βοηθήσει περισσότερο το κεφάλαιο


Ο Αλ. Τσίπρας στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη υπερασπίστηκε τη βρώμικη δουλειά και την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε στα χρόνια της διακυβέρνησής του. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Δήλωση για την εκλογή προεδρείου στο Ευρωκοινοβούλιο


Η ανάδειξη του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, όπως και των άλλων ρόλων στο αντιλαϊκό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αποτέλεσμα "παζαριών", σκληρών ανταγωνισμών για λογαριασμό των μονοπωλίων που εκπροσωπούν οι αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που με την πολιτική τους υπηρετούν το κεφάλαιο.

Ψηφίζεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει… Eurogroup


Τα προγράμματα των κομμάτων και η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην εκλογική εκπομπή του ANT1 (1 Ιουλίου 2019).
Ακολουθούν δύο βίντεο από τις τοποθετήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για τα μνημόνια και τη «μεταμνημονιακή» περίοδο, τον αντικομμουνισμό, την ευνοϊκή μεταχείριση των τραπεζών και των εφοπλιστών από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.   

Το μαύρο άσπρο ζητώντας «συγχωροχάρτι»

Με εμφανή την προσπάθεια να υπερασπιστεί όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να συμμαζέψει τη διαφορά με τη ΝΔ με τα γνωστά κάλπικα διλήμματα στο λαό, αλλά και να στείλει σαφή μηνύματα προς το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους ότι και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει σταθερά να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, εμφανίστηκε χτες σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα ο Αλ. Τσίπρας.

Ισχυρό ΚΚΕ, η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα


Μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη μπορεί ο λαός της Εύβοιας να αξιοποιήσει την πείρα του και με αυστηρό κριτήριο να πάρει τις αποφάσεις του, βάζοντας μπροστά τις δικές του ανάγκες.

Ναι! να κρίνει με αυστηρό κριτήριο.
Έχουμε ζήσει τη διακυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να κάνουμε τον λογαριασμό.

Περί πιστοληπτικής γραμμής ο νέος προεκλογικός καβγάς


Έναυσμα για νέο προεκλογικό καβγά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έδωσε η αναφορά του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου για «πιστοληπτική γραμμή» ανοίγοντας ξανά θέμα νέας στήριξης των τραπεζών όπως έχουν πράξει όλες οι κυβερνήσεις.