Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Προς Αντικομουνιστές

Όταν οι Αντικομουνιστές  βρίζουν το Κόμμα.

Το ΚΚΕ δεν θέλει συνεργασία...

 Το ΚΚΕ δεν θέλει συνεργασία

Οταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ καμιά αστική κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη

Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Από απόψε ξεκινά η νέα προεκλογική περίοδος. Αύριο είναι η πρώτη μέρα της νέας προεκλογικής περιόδου.

Ξεκινάμε, λοιπόν, όλοι και όλες μαζί, οι υποψήφιοι βουλευτές, μαζί με όλες και όλους τους συντρόφους και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αττική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία να δώσουμε τη νέα εκλογική μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Ο φόβος της Επανάστασης και η λύση της στρατιωτικής δικτατορίας


 Μια συνέντευξη που συζητήθηκε ήταν αυτή που παραχώρησε πρόσφατα ο επικεφαλής του ρωσικού ιδιωτικού στρατού «Βάγκνερ», Γιεβγκένι Πριγκόζιν, στον δημοσιογράφο Κονσταντίν Ντολγκόφ, ο οποίος απολύθηκε στη συνέχεια από το ειδησεογραφικό μέσο («Telega») στο οποίο εργαζόταν.

Κέρδη βαμμένα με το αίμα των εργατών!


Νεκρός είναι ο ένας από τους τρεις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν πριν λίγο σε εργατικό «ατύχημα» που έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Στις 5.30 μ,μ. θα γίνει συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, μέσα στη Ζώνη. Κέρδη βαμμένα με το αίμα των εργατών!

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη διενέργεια των εξετάσεων


Για ώρες σήμερα το πρωί η πλατφόρμα της «Τράπεζας Θεμάτων» έπεσε και οι μαθητές και οι καθηγητές περίμεναν να λειτουργήσει για να έχουν ...θέματα να εξεταστούν στις ενδοσχολικές εξετάσεις στο Λύκειο!

Να τον χαίρονται!

 

Ο σεσημασμένος αντικομμουνιστής Μαραντζίδης αναλαμβάνει την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν… δίκαιο, έγινε πράξη! Ο σεσημασμένος για τα αντικομμουνιστικά του πονήματα Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναλαμβάνει τώρα σύμβουλος της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μπόρις Κουστόντιεφ


Ο δημιουργός του έργου «Ο Μπολσεβίκος»

Ο Μπόρις Κουστόντιεφ συγκαταλέγεται στους προ-επαναστατικούς Σοβιετικούς ζωγράφους οπαδούς της Επανάστασης των Μπολσεβίκων αλλά παρέμεινε στη σκιά των μεταγενέστερων του ζωγράφων της Επανάστασης όπως ο Βλαντίμιρ Σερόφ (1010–1968), ο Νικολάϊ Ασένιεφ (1909–1983) κλπ., Σοβιετικοί καλλιτέχνες που τα έργα τους με θέματα από την Επανάσταση είναι γνωστά και στη χώρα μας. Άγνωστος σχεδόν σε εμάς ο Μπόρις Κουστόντιεφ υπήρξε ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της Οκτωβριανής Επανάστασης και ταυτόχρονα σημαντικός ζωγράφος, θεατρικός σκηνογράφος και εικονογράφος βιβλίων.

ΚΚΕ ισχυρό για το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, για πραγματικά μαχητική αντιπολίτευση


Τ
ο ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός για να συμβάλει μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης στο «έργο» της νέας κυβέρνησης. Στην Υγεία το «έργο» αυτό έχει περιγραφεί αναλυτικά από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, ο οποίος προεκλογικά δήλωνε πως ένα από τα βασικά ζητήματα με το οποίο θα ασχοληθεί ...προσωπικά την επόμενη τετραετία είναι η Υγεία και το ΕΣΥ. Μόνο το επιφώνημα «ωχ!» θα αρκούσε για να περιγράψει το τι έρχεται αλλά επειδή στον λαό μας δεν ταιριάζουν ο φόβος και η αμηχανία, χρειάζεται ο καθένας και η καθεμία να σκεφτούν.

Κάνε τώρα το βήμα, αδελφέ μου

Ακουσέ με, αδελφέ μου, εργάτη, υπάλληλε, άνεργε, συνταξιούχε, αγρότη, βιοτέχνη, επαγγελματία, έμπορε, μαθητή, σπουδαστή, επιστήμονα, καλλιτέχνη που στις περασμένες εκλογές ψήφισες τη ΝΔ και μπορεί να σκέφτεσαι να κάνεις το ίδιο και στις ερχόμενες.

Κλιμάκωση με F-16 και απειλές για πυρηνικό όλεθρο


Ρωσικά τακτικά πυρηνικά άρχισαν να αναπτύσσονται στη Λευκορωσία

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα για τους λαούς της Ευρώπης ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου, ακόμα και ενός πυρηνικού ολέθρου, καθώς η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας οδεύει ανεξέλεγκτα προς παραπέρα κλιμάκωση και τα δύο στρατόπεδα ξεκαθαρίζουν ότι θα «πετύχουν τους στόχους» τους.

Σήκω σύντροφε. Εχουμε τα πάντα να κάνουμε!


Τ
έσσερα χρόνια «τι ψηφίσατε ρε...» απέναντι στην κοινωνία. Τέσσερα χρόνια «φτου σας δεκανίκια της Δεξιάς» και «ξεφτίλες ομοφοβικοί».

Οκτώ χρόνια απέραντου ελιτισμού. Οκτώ χρόνια καριέρες στ' αποκαΐδια. Οκτώ χρόνια Democrats των Βαλκανίων, οκτώ χρόνια απέραντου θράσους και αλαζονείας απέναντι σε όσους δεν υποτάχθηκαν στον ηγέτη. Οκτώ χρόνια πλήρους αποσύνδεσης απ' το κίνημα, πλήρους σύνδεσης με το σύστημα. Οκτώ χρόνια Δεξιοί με κοινωνικό πρόσωπο.

«Προτεραιότητες» η εμπλοκή και οι διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά


 ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Eνα ιδιαίτερο κεφάλαιο «προτεραιοτήτων» για την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και βέβαια στρατηγικής σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι η παραπέρα εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια, όπως και οι δρομολογούμενες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά, υπό αμερικανοΝΑΤΟική «ομπρέλα».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 29/05/1453

Ο Οθωμανικός στρατός καταλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη.

 Η Αλωση από τους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης