Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Μας αποκλείει από την ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΕΦΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι στον απόηχο της αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κορωναϊού, τίθεται και μετά από το «άνοιγμα» της δημόσιας ζωής, σε σοβαρό κίνδυνο το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ.

Η κηδεία, του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη

Χιλιάδες λαού συμμετέχουν στην κηδεία, 2/6/1957, του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη.

 Η κυβέρνηση της ΕΡΕ του Κ. Καραμανλή απαγορεύει την απόδοση στρατιωτικών τιμών στον νεκρό.
 
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της με αφορμή το θάνατο του στρατηγού, σημείωνε:

Άκου τον Πόποβιτς: “Χωρίς ηγεσία και κατανόηση του προβλήματος, δε θα δούμε ποτέ αλλαγή”

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι κάτι παραπάνω από ένας πολύ καλός προπονητής και η ψυχή των Σπερς.

Είναι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, με άποψη και προβληματισμούς, που ξεπερνούν πολύ συχνά αυτούς που έχουν συνηθίσει να ονομάζουν “ριζοσπάστες” στις ΗΠΑ.

Άκου τον κόουτς. Αυτός ξέρει.

Ανακοίνωση για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει χωρίς καθυστερήσεις τον αντιλαϊκό σχεδιασμό της και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ και με βασικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων ομίλων και επιχειρήσεων που θέλουν να εμπλακούν άμεσα ή έμμεσα στον "χρυσοφόρο" τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Επιβεβαιώνεται ότι δεν εξασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα στη μέγγενη των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Η επιδίωξη της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου, για διενέργεια ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αποτελεί ένα ακόμη επικίνδυνο βήμα κλιμάκωσης της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και σηματοδοτεί την de facto ενεργοποίηση του ανυπόστατου τουρκο-λιβυκού συμφώνου.

12 ερωτήσεις – υπενθυμίσεις για όσους έχουν κοντή μνήμη

1. Tελικά η 41 χρονη μητέρα από την Καστοριά που πέθανε σπίτι της μόνη και αβοήθητη φέρει ευθύνη ή μήπως ευθύνονται εκείνοι που συμβούλευαν τους νέους να περάσουν τον ιό σπίτι «πλένοντας χεράκια» καθώς «δεν κινδυνεύουν και δεν νοσούν σοβαρά»;

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ με την Πρόεδρο του Συνδικάτου AFSCME 3800 της Μινέαπολης των ΗΠΑ

Δείτε την συνέντευξη του ΠΑΜΕ με την συνάδελφο Cerrene Horazuk, Πρόεδρο του Συνδικάτου AFSCME 3800 των Εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, της Μινέαπολης των ΗΠΑ, για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται στις ΗΠΑ.

Οι πρώτες ρίζες του νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών

Το νεοελληνικό Θέατρο Σκιών ή Καραγκιόζης, όπως είναι πανελληνίως γνωστό, είναι ένα πολυτιμότατο κομμάτι του νεοελληνικού θεάτρου και της λαογραφίας. Γνήσιο λαϊκό θέατρο.

Ο Καραγκιόζης ήταν αγαπητός στο λαό γιατί τον εξέφραζε. Τον αγαπούσαν και τον παρακολουθούσαν καλλιτέχνες και διανοούμενοι, όπως ο Παπαδιαμάντης, που είναι ο πρώτος διανοούμενος που μιλάει θετικά για τον Καραγκιόζη, αφού μετέφρασε από τα γαλλικά το άρθρο του P. Risal περί Καραγκιόζη, στο «Παναθήναια» του 1907. Ακόμη και ο Ανατόλι Λουνατσάρσκι, ο Λαϊκός Επίτροπος του Επιτροπάτου Παιδείας και Πολιτισμού της ΕΣΣΔ, όταν ήρθε στην Αθήνα, το 1922, ζήτησε και είδε Καραγκιόζη.

Πολύ βαθιά στο «ναρκοπέδιο» των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Τους τεράστιους κινδύνους από την πολιτική της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, πολιτική που υπηρετούν σύσσωμοι κυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, τη χρεοκοπία των μύθων που από κοινού διακινούν, ότι η πολιτική αυτή μπορεί τάχα να διασφαλίσει την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, επιβεβαιώνουν με «ηχηρό τρόπο» οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Οι λαοί μπορούν να αναπνεύσουν

Είναι πράγματι πρωτόγνωρες οι εικόνες που έρχονται από τις ΗΠΑ: Οι μαζικές κινητοποιήσεις συνιστούν ένα δικαιολογημένο ξέσπασμα οργής, από έναν λαό που όλο και περισσότερο βιώνει σε πρωτόγνωρο βαθμό τη σαπίλα του βάρβαρου καπιταλισμού, και μάλιστα στη «μητρόπολή» του. Ο πεσμένος στο έδαφος Αφροαμερικανός Τζ. Φλόιντ, με τον λευκό αστυνομικό να τον πατά στο λαιμό μέχρι να ξεψυχήσει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Είστε οι πιο χαζοί καρ@@@δες στον κόσμο»

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν Αφροαμερικάνο, τους προκύπτει... πράκτορας του FBI

Ένα πραγματικά επικό βίντεο κάνει από χθες το γύρο του διαδικτύου, και φέρεται να είναι από τα επεισόδια σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ.

Έρευνες στα 6 μίλια από Ρόδο και Κάρπαθο σχεδιάζει η Άγκυρα - Τουρκική φρεγάτα στην περιοχή

Ολοένα και αυξανόμενη βαίνει η επιθετικότητα της Άγκυρας επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, προκειμένου να διασφαλίσει μεγαλύτερο μερίδιο από την ενεργειακή πίτα για την τουρκική αστική τάξη.

Στην Τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκαν 7 αιτήματα της κρατικής τουρκικής εταιρείας πετρελαίου (ΤΡΑΟ) προς τη

Μνημόνιο έδειξε ο Β. Ντομπρόβσκις για τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης

Με μνημονιακές προϋποθέσεις θα εκταμιεύονται τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ προς την Ελλάδα, ανέφερε με σαφήνεια ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», φέρνοντας σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση που ισχυρίζονται το αντίθετο. Παράλληλα, αποδεικνύεται ξανά ότι η ΕΕ δεν είναι ο «σωτήρας», αλλά ο «δήμιος» των λαϊκών αναγκών.

Ο Τίτο επισκέπτεται την Ελλάδα

Ο Τίτο επισκέπτεται, 2/6/1954, την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση προχωρεί σε αθρόες προληπτικές συλλήψεις κομμουνιστών και ΕΔΑϊτων και μεταφέρθηκαν βράδυ με καμιόνια από τα σπίτια τους στο στρατόπεδο των Σπάτων.

 Οι Αμερικανοί, προσπαθώντας να ρυμουλκήσουν τον Τίτο και τη χώρα του στο άρμα τους, είχαν βάλει την Ελλάδα να εξαπολύσει «επίθεση φιλίας» προς τη γιουγκοσλαβική πλευρά.

Η 24ωρη απεργία στον Βόλο βάφεται με αίμα


Οι εργαζόμενοι του Βόλου κατεβαίνουν, 2/6/1936, σε 24ωρη πανεργατική απεργία. Η αστυνομία χτυπάει με τα όπλα τους απεργούς. Σκοτώνει έναν εργάτη και τραυματίζει 30. Συλλαμβάνονται οι βουλευτές του Παλλαϊκού Μετώπου (ΚΚΕ) Γιώργη Σιάντο και Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Ριζοσπάστης γράφει την επόμενη μέρα: «Να παραιτηθεί αμέσως η κυβέρνηση του δολοφόνου Μεταξά που απειλεί να ματοκυλίσει όλη την Ελλάδα»

Η μέρα της μεγάλης σύγκρουσης

Καταδικάζονται επειδή είναι Κομουνιστές


Οι κομμουνιστές γιατροί Ευθυμίου, Πατσούρας, Σιδερίδης, Αντωνιάδης, Τζαμαλούκας, Καμαριώτης και Ζεκάκος δικάζονται, 2/6/1933, με το βενιζελικό Ιδιώνυμο, κατηγορούμενοι ότι διέδιδαν σκοπίμως στους εργάτες αφροδίσια νοσήματα για να τους εξαθλιώσουν και να τους σπρώξουν έτσι προς τον κομμουνισμό!

Η κατηγορία γελοιοποιείται. Ωστόσο, το δικαστήριο καταδικάζει τους 3 πρώτους, καθώς και τον κομμουνιστή φαντάρο Τατασόπουλο σε 6 μήνες φυλακή και 1 μήνα εξορία.