Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

To δημόσιο σύστημα υγείας στην ΕΣΣΔ


Μια απόδειξη για το ισχύον δημόσιο σύστημα υγείας στην ΕΣΣΔ !!

Πως βρέθηκες μπάρμπα Βασίλη στο ΚΚΕ

Οι εργάτες ζήτησαν ψωμί

''Πως βρέθηκες μπάρμπα Βασίλη στο ΚΚΕ ρώτησα πριν μερικά χρόνια έναν βετεράνο του Κόμματος στη Στυλίδα και μαχητή του ΕΛΑΣ με κάμποσα χρόνια εξορία την πλάτη του !

Να σου πω μου λέει..Από μικρός μου άρεσε το διάβασμα Δεν άφηνα βιβλίο η' εφημερίδα που να πέσει στα χέρια μου που να μην το διαβάσω ! Ελα όμως που στο χωριό εκείνη την εποχή (μιλάμε για 1925-1940) δεν έβρισκα ούτε εφημερίδες ούτε βιβλία να διαβάσω .. Και να τι σκάρωσα.. Βλέποντας την μάνα μου όταν έφερνε ψάρια στο σπίτι αυτά να είναι τυλιγμένα σε εφημερίδα ενημέρωσα όλους τους συγχωριανούς μου όταν αγοράζουν ψάρια να μην πετάνε την εφημερίδα αλλά να την δίνουν σε μένα !

Παράνομος τύπος από τις φυλακές και τις εξορίες


Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΥΠΟΣ

(Και τ' αντιχιτλερικά έντυπα)

ΕΙΝΑΙ μια σημαντική κι ενδιαφέρουσα πτυχή, όχι και τόσο γνωστή, στη μεγάλη προσφορά του παράνομου αντιστασιακού Τύπου, τα έντυπα εκείνα που τύπωσαν και κυκλοφόρησαν οι ΕΑΜικές Οργανώσεις - στα γερμανικά και τα ιταλικά - για να ενημερώσουν τα στρατεύματα Κατοχής σχετικά με την πορεία του πολέμου.

Με το νομοσχέδιο οικοδομούνται νέοι ταξικοί φραγμοί και στο περιεχόμενο της γνώσης

 


Η Αλ. Παπαρήγα ξεκίνησε την τοποθέτησή της με τη γενική παραδοχή πως η μακρόχρονη και σύγχρονη κοινωνική εξέλιξη απαιτεί αντικειμενικά τη συνεχή διεύρυνση της γνώσης, τη γνωστική ανάπτυξη. Ότι προκύπτει αυτή η ανάγκη από τις αλλαγές στην εργασία, καθώς «οι αλλαγές στην εργασία απαιτούν συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, αναθεώρηση των προγραμμάτων διδασκαλίας, επιστημονικά πεδία μπορεί να εξαφανίζονται και να εμφανίζονται καινούργια, συντονισμό των νέων τεχνολογιών με τη γνώση και ένταξή τους μέσα στη διαδικασία της γνώσης, απαιτούν νέα προγράμματα ειδίκευσης, απαιτούν συνεχή επιμόρφω

Εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση


«Την κατηγορηματική αντίθεσήτης στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική σύνταξη και συζητιέται σήμερα στις Επιτροπές της Βουλής», εκφράζει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στο νέο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), επισημαίνει, «που θα λειτουργεί με βάση την κεφαλαιοποίηση, θα υπαχθούν υποχρεωτικά οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας από 1/1/2022 και αφορά και τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους και επίσης προαιρετικά μπορούν να ενταχθούν όλοι οι ασφαλιζόμενοι κάτω από 35 ετών».

Καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ σε βάρος της Παλαιστίνης


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Μετά τους πρόσφατους δολοφονικούς βομβαρδισμούς οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, αυτές τις μέρες, δολοφόνησαν δύο Παλαιστίνιους διαδηλωτές, ενώ εντείνουν τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τον ξεριζωμό οικογενειών Παλαιστινίων από τις εστίες τους και τον εποικισμό, διατηρώντας στις φυλακές χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους.

Καλοκαίρι με ένα βιβλίο

Σωτηρία Βασιλακοπούλου


Ηταν 28 Ιούλη του 1980, παραμονές κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Μαζί με τους εργάτες, οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις «όργωναν» εργοστάσια, σχολές και γειτονιές. Το μεσημέρι της 28ης Ιούλη, μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ και της Αχτίδας ΑΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ βρίσκονταν έξω από το κάτεργο της ΕΤΜΑ για να μοιράσουν προκηρύξεις. Ανάμεσά τους η 21χρονη Σωτηρία, δευτεροετής φοιτήτρια στο Πάντειο.

Αντιασφαλιστικός κρίκος


Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων στη Βουλή, η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει άλλον ένα κρίκο στη μακριά αλυσίδα των ανατροπών στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, των περικοπών σε συντάξεις και παροχές, της σταδιακής απόσυρσης του κράτους και της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων


 ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ

Στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει μπει (και) το σιδηροδρομικό δίκτυο του Εβρου μεταφέροντας πολεμικό υλικό τους βορειότερα, προς χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες έδεσαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θηριώδη πλοία των Αμερικανών ξεφορτώνοντας σχεδόν 400 οχήματα και εμπορευματοκιβώτια, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, οχημάτων μάχης τύπου «Bradley» «και μιας ποικιλίας εξοπλισμού υποστήριξης», όπως έλεγαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, προκειμένου να μετακινηθούν σιδηροδρομικώς «σε προκεχωρημένες θέσεις επιχειρήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

Ερώτηση για το νέο βαθιά αντιδραστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εκπαίδευση


Την αντιδραστική κατεύθυνση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, που μέσω της λεγόμενης αυτονομίας προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων, καταδεικνύει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ξέχασε» ότι με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ τα νησιά μετατράπηκαν σε φυλακές της ΕΕ


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα

Την όψιμη καταδίκη του στην πολιτική που μετατρέπει τα νησιά του Αιγαίου σε φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του την Δευτέρα, στο νησί της Λέσβου, προκειμένου να εμφανιστεί «αθώος του αίματος».

Διατράνωσαν την ανάγκη αγωνιστικής ετοιμότητας απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση


Το κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης μεταφέρουν στους χώρους δουλειάς εργατικά Σωματεία και συνδικάτα της Θεσσαλονίκης αυτές της ημέρες.

Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» έχουν οξύνει τις ταξικές ανισότητες όπου εφαρμόστηκαν

 


ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Τις δραματικές συνέπειες που θα έχουν για τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, που υλοποιούνται με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/07/1794

Εκτελείται στην γκιλοτίνα ο ηγέτης της Γαλλικής αστικής Επανάστασης του 1789 Μαξιμιλιανός Ροβεσπιέρος, στέλεχος της ριζοσπαστικής αστικής επαναστατικής οργάνωσης των Ιακωβίνων.

28/07/1821

Το Περού ανακηρύσσεται ανεξάρτητο από την Ισπανία.