Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο λαός ξεχύνεται στους δρόμους για την υπεράσπιση της Επανάστασης και του Σοσιαλισμου


Ο λαός της Κούβας ξεχύθηκε στους δρόμους για να υπερασπιστεί την Επανάστασή του! Χιλιάδες Κουβανοί βροντοφωνάζουν στην Αβάνα “δεν θα επιτρέψουμε κανείς να έρθει να μας χειραγωγήσει, εδώ υπάρχει ένας λαός ευφυής και αξιοπρεπής”. 

Η Κούβα και η ιμπεριαλιστική «ευαισθησία»


Ξέρω μια χώρα κάτω από τον Τροπικό του Καρκίνου, με τους πιο γελαστούς ανθρώπους στον κόσμο. Μια χώρα - σύμβολο, που αν και βιώνει έναν πρωτοφανή αποκλεισμό και ένα εγκληματικό εμπάργκο, όχι μόνο στέκεται όρθια, αλλά βοηθάει με ανιδιοτέλεια δοκιμαζόμενους λαούς και ακτινοβολεί με τις νίκες και τα επιτεύγματά της: Ενα αξιοθαύμαστο σύστημα δημόσιας, δωρεάν και καθολικής Υγείας και προστασίας του λαού της. Ενα από τα καλύτερα στον κόσμο εκπαιδευτικά συστήματα. Ενα από τα πιο υψηλά μορφωτικά επίπεδα της Καραϊβικής.

Μίλτος Σαχτούρης


Ο Μίλτος Σαχτούρης, γιος του δικαστικού και νομικού συμβούλου του κράτους, δισέγγονος του Υδραίου ναυάρχου, καπετάνιου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, Γιώργη Σαχτούρη , γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19/7/1919 και πέθανε στις 29/3/2005.

Ο χρεοκοπημένος μύθος της «προοδευτικής διακυβέρνησης», η παλιότερη και πρόσφατη πείρα


Η Προγραμματική Συνδιάσκεψη που πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδότησε την ένταση της προσπάθειας να παρουσιάσει το δικό του αντιλαϊκό πρόγραμμα ως πρόταση «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Εφηβεία. Η αθέατη πλευρά της πανδημίας


Δεν ξέρω για την αθέατη πλευρά του φεγγαριού. Δεν έχω πάει, και δεν αντέχει ούτε η σκέψη μου ούτε η τσέπη μου, στην ιδέα του διαστημικού τουρισμού, αλά χόμπι βαθύπλουτων αρπακτικών σαν τον Μπράντσον και τον Μασκ. Ξέρω όμως την ολοφάνερη και συνάμα αθέατη πλευρά της πανδημίας, που λέγεται εφηβεία.

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος της «Πανεργατικής»


Η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ φτάνει στο τρίτο της φύλλο. 

Καλοκαιρινό και αγωνιστικό. 

Με έναν Ιούνη που έγραψε τη δική του ιστορία στους εργατικούς αγώνες.

“Κρατάμε ψηλά τα λάβαρα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας, του σοσιαλισμού και της αλληλεγγύης με τους λαούς του κόσμου”

 


Η Κουβανική Επανάσταση αγωνίζεται εν μέσω πανδημίας ενάντια στο εμπάργκο και την εκστρατεία ψευδών ειδήσεων 

Εξήντα δύο χρόνια Επανάστασης απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες, που συμπληρώθηκαν την 1 η Ιανουαρίου, προσδίδουν παγκόσμια βαρύτητα στον ηρωικό αγώνα του κουβανικού λαού.Σε αυτό το διάστημα μπόρεσε να καταγραφεί η ικανότητα του λαού της Κούβας και των ηγετών της να κρατήσουν ψηλά, απέναντι στην άγρια και ακατάπαυστη εχθρότητα του προπυργίου του ιμπεριαλισμού, τα λάβαρα της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας, της ενότητας και ολοκλήρωσης της Λατινικής Αμερικής και Καραιβικής, της δημοκρατίας, του σοσιαλισμού και της αλληλεγγύης με τους λαούς του κόσμου.

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω έως και τα μισά αναδρομικά μέσω εφορίας!


Ως και 55% των αναδρομικών που έλαβαν το 2020 θα κληθούν να πληρώσουν πολλοί συνταξιούχοι με τις τροποποιητικές δηλώσεις που υποχρεώνονται να υποβάλουν για τα έτη 2015 και 2016. 

Τα αναδρομικά αφορούν τις περικοπές που έγιναν στις κύριες συντάξεις από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016, τα οποία έχουν ξεκινήσει να δηλώνονται από τους υπόχρεους μετά το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/07/1834

Γεννιέται ο Γάλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος Εντγκάρ Ντεγκά.

19/07/1870

Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία. Οι συγκρούσεις θα διαρκέσουν έως τις 10/5/1871 και θα λήξουν με νίκη της Πρωσίας (η οποία προσαρτά τις περιοχές της Αλσατίας και της Λορένης). Στον απόηχο του πολέμου θα ξεσπάσει το Μάρτη του 1871 η εξέγερση της Παρισινής Κομμούνας.

Παρισινή Κομμούνα