Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Και στα καλά και στα άσχημα το ΚΚΕ δίπλα μας...

 
Και στα καλά και στα άσχημα το ΚΚΕ δίπλα μας...

Μικρή χώρα, μεγάλα εγκλήματα


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος μας εξηγεί τι σημαίνει η Ελλάδα να είναι μικρή χώρα και να διαπράττει μεγάλα εγκλήματα.

Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λαμία

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Βρισκόμαστε και σήμερα εδώ στη Λαμία, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, για να μεταφέρουμε ξανά και στον λαό της Φθιώτιδας το ένα και μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να προκύψει και από την κάλπη του Ιούνη. Και αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ! Για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός μας!

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, το αποδείξαμε. Στις εκλογές του Μαΐου έγινε ένα βήμα, και πανελλαδικά και εδώ στη Φθιώτιδα. Το ΚΚΕ ενισχύθηκε σε ψήφους, ποσοστά και έδρες. Και η Φθιώτιδα εξέλεξε κομμουνιστή βουλευτή για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Και αυτό είναι μόνο κέρδος για τον λαό της.

Ένα διαφορετικό μήνυμα αλληλεγγύης στο ΚΚΕ και τον ελληνικό λαό...


Κι όμως... η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα «ταξίδεψε» ως τις ΗΠΑ! Με ανάρτηση στα social media ο Chris Smalls, πρόεδρος του Σωματείου της «Amazon» (Amazon Labor Union) αναδημοσιεύει βίντεο με απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, όπου αναφέρεται στην ανάγκη ύπαρξης και δράσης Κομμουνιστικού Κόμματος σε μία χώρα, τονίζοντας πως αυτό «μας το θύμισαν οι πρωτοπόροι Γάλλοι συνδικαλιστές εργάτες, που μας υποδέχτηκαν στις μεγαλειώδεις απεργίες στο Παρίσι, αλλά και εμείς τους υποδέχτηκε εδώ την Πρωτομαγιά. Έφυγαν μιλώντας για τη σημασία ύπαρξης και δράσης δυνατού ΚΚ με προσανατολισμό στο εργατικό κίνημα, στην προοπτική της πάλης.

Δεν κρατιούνται


Την ώρα που η «εν αναμονή» κυβέρνηση της ΝΔ «δεν κρατιέται» να βάλει μπροστά το βαρύ αντιλαϊκό της πρόγραμμα, με το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις και το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα, η «δημιουργική» αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει, μιλώντας για «κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη», που «άλλα δεσμεύεται στις Βρυξέλλες και άλλα τάζει στους Έλληνες ψηφοφόρους».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο Gazzetta: Τι αθλητισμό θέλουμε;


Όλη την προεκλογική περίοδο συνάντησα αρκετούς ανθρώπους του αθλητισμού σε περιοδείες και συγκεντρώσεις, όπου όλοι τους μου έβαζαν με φανερή αγωνία, το ίδιο ακριβώς πράγμα. Ότι αν θέλεις να έχεις αθλητισμό στην Ελλάδα που να θωρακίζει την υγεία και την προσωπικότητα, πρέπει να διαμορφώσεις όρους και προϋποθέσεις, ξεκινώντας από την Εκπαίδευση και καταλήγοντας στο αθλητικό σωματείο. Ότι υπάρχει διαχρονική εγκατάλειψη στον τομέα αυτό και κάτι πρέπει να γίνει.

Μόνοι τους και όλοι μας - The game: Έκτο επεισόδιο με θέμα το Προσφυγικό


Η ΚΝΕ συνεχίζει τη νέα σειρά video, με τίτλο «Μόνοι τους και όλοι μας - The game», με σημείο αναφοράς τα retro βιντεοπαιχνίδια.

Το νέο επεισόδιο έχει θέμα το Προσφυγικό.

Χριστεμπόριο και «άγιο» ξεκατίνιασμα


Υπάρχει κάτι που λέγεται χριστεμπόριο και σε αυτές τις εκλογές έχει ειδικό ρόλο, κυρίως από δύο πολιτικούς σχηματισμούς, την «Ελληνική Λύση» με πρόεδρο τον Κυριάκο Βελόπουλο και τη «Νίκη» με πρόεδρο τον Δημήτρη Νάτσιο.

Εάν, βέβαια, τους πει κανείς ότι κάνουν χριστεμπόριο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τότε θα το αρνηθούν και, σε μια άλλη περίπτωση, θα κατηγορήσουν ο ένας τον άλλον για την πρωτοκαθεδρία στην υπεράσπιση της χριστιανικής πίστης. 

Εριχ Μαρία Ρεμάρκ


 Στις 22 Ιουνίου 1898 γεννιέται ο Γερμανός συγγραφέας Εριχ Μαρία Ρεμάρκ. Μεγάλωσε μέσα στη νοσηρή ατμόσφαιρα που προηγήθηκε του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1916 πήγε εθελοντής στρατιώτης και βρέθηκε μπροστά στο “μεγαλύτερο ομαδικό έγκλημα στην ιστορία”. Ένας από τους πρώτου που γνώρισε ήταν ο νεαρός Αδόλφος Χίτλερ. Οι σχέσεις τους από την αρχή ήταν ψυχρές, γιατί όπως ανέφερε ο Ρεμάρκ, δεν υπήρχε κανένα κοινό σημείο αναφοράς.…

Πανστρατιά!


Στην πρώτη μεγάλη λαϊκή διαδήλωση ενάντια στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της μετέτρεψε χτες ο λαός της Αττικής την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Η συγκλονιστική συγκέντρωση, με τη μαζική συμμετοχή, το πείσμα και τον παλμό της, επιβεβαίωσε τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για να κάνουν κι άλλοι το βήμα την ερχόμενη Κυριακή, να συναντηθούν με το ΚΚΕ και στην κάλπη.

Σβήστους το αλαζονικό χαμόγελο της παντοδυναμίας – Ψήφισε ΚΚΕ!


 – Η 26 Ιούνη και όχι η «Δευτέρα Παρουσία», για τους 2.700.000 ανθρώπους που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαβιούν σε συνθήκες εξαθλίωσης, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, θα μπορούσε να είναι μια μέρα αξιοπρέπειας.

Πως;

Όλοι την Κυριακή στις κάλπες να βγάλουμε το ΚΚΕ ψηλότερο


Να ψηφίσουν την Κυριακή και να ψηφίσουν το ΚΚΕ ήταν η προτροπή, προς τους νέους και όχι μόνο, του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα που μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο κανάλι «Open». 

Όσο πιο ψηλά γίνεται να βγει την Κυριακή το ΚΚΕ, που είναι μπροστά στους αγώνες, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση είναι μόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα. Αναφερόμενος στον αρνητικό συσχετισμό, σημείωσε ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και πως μπορεί να αλλάξει καθώς φαίνεται ένα αχνό ρεύμα αμφισβήτησης στη νεολαία και στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, ένας κόσμος που ψάχνεται και αναζητά λύσεις και οράματα κι αυτό, πρόσθεσε, είναι το πιο παρήγορο και κρίσιμο ζήτημα.

Οταν τα «ΙΕΚ Φούφουτος» «ανθίζουν» στο παγκοσμίου φήμης βρετανικό σύστημα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 
Για πολλοστή φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέδειξε την πρόθεσή του σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η οποία φυσικά θα γίνει στην επόμενη Βουλή, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πρέπει να καταργηθεί το αδιανόητο μονοπώλιο του κράτους στην Εκπαίδευση». Η «διαφορά» σε σχέση με την ίδρυση ιδιωτικών - μη κρατικών πανεπιστημίων από πλευράς τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ (με τα οποία συμφωνούν), σύμφωνα με τις τοποθετήσεις τους, είναι στο κατά πόσο μπορεί να εξασφαλιστεί υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο σε αυτά.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας με τον Νίκο Μπογιόπουλο


Ισχυρή αντιπολίτευση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στoν «Real fm» και τον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 22/06/1633

Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει τον Γαλιλαίο σε φυλάκιση ως αιρετικό, επειδή είχε υποστηρίξει ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο. 

Γαλιλαίος