Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Είμαι θεός!!!

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά!

Με  τη στολή του νέου σώματος που θα μετράει τις αποστάσεις στις παραλίες.

Ο  κορονοϊός κολλάει στις φτωχές παραλίες με τα ταπεράκια και όχι στον Αστέρα.

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της αντεπίθεσης για να βάλουν φραγμό στα αντεργατικά μέτρα, τα οποία δεν αποσύρονται, όπως τα μέτρα της καραντίνας, επισήμανε σε παρέμβασή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Μέγκα», το πρωί της Δευτέρας 18 Μάη.

Κατήγγειλε ως παιχνίδια αποπροσανατολισμού τις τοποθετήσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης τα περί εκλογών ή ανασχηματισμού, την ώρα που έρχεται βαρύτατος ο λογαριασμός για τους εργαζόμενους

Αλληλεγγύη της ΠΣΟ στους μεταλλεργάτες της ΛΑΡΚΟ

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, διεθνής ταξική συνδικαλιστική οργάνωση που αντιπροσωπεύει πάνω από 100 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 130 χώρες, εκφράζει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στους μεταλλεργάτες της εταιρείας ΛΑΡΚΟ στην Ελλάδα, που είναι η μεγαλύτερη μεταλλουργική επιχείρηση της χώρας.

Για την επίθεση των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας

Μετά δύο μήνες εγκλεισμού, ο κόσμος, η νεολαία αναζητά χώρους συνάντησης και χαλάρωσης. Σε μια πόλη χωρίς δημόσιους χώρους, με όποιους απέμειναν να βρίσκονται στο στόχαστρο συμφερόντων για εμπορική εκμετάλλευση.

Αλίμονο αν κάθε "διατάραξη κοινής ησυχίας" οδηγεί σε επέμβαση των ΜΑΤ.

Τα βαμπίρ και η πανδημία

                                          
Το 2007 το παγκόσμιο χρέος ήταν 142 τρις δολάρια και 2,5 φορές μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Το 2020 το παγκόσμιο χρεος κινείται στα 257 τρις δολάρια και είναι 3,2 φορές μεγαλύτερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ. Μεγαλύτερο δηλαδή απ’ όταν ξέσπασε η προ δεκαετίας κρίση.

Ο καπιταλισμός σκοτώνει…

Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο αστικός τύπος και η τηλεόραση, καθώς και όλο το πολιτικό, επιστημονικό και δημοσιογραφικό σινάφι της ελληνικής αστικής τάξης προσπάθησαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και σκοτώνει ισότιμα πλούσιους και φτωχούς, δεξιούς και αριστερούς, αστούς και προλετάριους,

Τηλεργασία: Ένα ακόμα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων

«Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού συστήματος εμπέδωσαν για τα καλά τους τελευταίους δύο μήνες τι σημαίνει τηλεργασία», σημειώνει η Τομεακή Οργάνωση Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους του κλάδου. «Εφαρμόστηκε και επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου, σε τμήματα και διευθύνσεις των τραπεζών, που πολλές φορές και οι ίδιοι δεν

Ανακοίνωση για τις απαιτήσεις νέων αποζημιώσεων και τη νέα καθυστέρηση των έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης


Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά, τόσο μέσα από την άμεση και έμμεση φορολογία, όσο και με τις διαρκείς αναβολές, ένα μεγάλο κόστος για την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Η νέα στημένη "αντιπαράθεση" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις νέες αποζημιώσεις που αξιώνει ένας εκ των αναδόχων της κοινοπραξίας που ανέλαβε την κατασκευή του έργου, είναι προκλητική τη στιγμή που είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική καθυστέρηση του έργου όλα αυτά τα χρόνια.

Διακίνηση «Ριζοσπάστη»: Θετικά βήματα στις νέες συνθήκες


Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Οργάνωση Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του Κόμματος και της ΚΝΕ, η πείρα του τελευταίου διαστήματος ανέδειξε τον αναντικατάστατο καθοδηγητικό ρόλο του «Ριζοσπάστη». Στις συνθήκες που επέβαλαν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο «Ριζοσπάστης» αποτέλεσε τον κρίκο σύνδεσης του κάθε μέλους και φίλου με την Οργάνωση αλλά και με την κοινωνική πραγματικότητα, χωρίς υπερβολή.

Όχι της Δανία για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ


Στο δεύτερο δημοψήφισμα, 18/5/1993, στη Δανία για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το 56,8% ψηφίζει «ναι» και το 43,2% ψηφίζει «όχι».

Το αποτέλεσμα επιφέρει ένα στεναγμό ανακούφισης από τους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που είχαν πέσει πάνω στους Δανούς για να τους μεταπείσουν, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου δημοψηφίσματος που είχε γίνει στις 3 Ιούνη του 1992.

Δραπετεύουν από τη Φολέγανδρο

Από τη Φολέγανδρο δραπετεύουν, 18/5/1941, περίπου 120 κομμουνιστές εξόριστοι. Ανάμεσά τους, οι Γ. Ερυθριάδης, Γ. Τρικαλινός και Π. Καραγκίτσης (Σίμος).

Οι δραπέτες της Φολέγανδρος στη μάχη της Κρήτης

Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα μαρτυρία του σ. Ευθύμη Μαριακάκη, αδελφού του Νίκου Μαριακάκη, στελέχους του ΚΚΕ, που εκτελέστηκε με τους 200 στο

Πανελλαδική απεργία των ΤΤΤ


Κηρύσσεται, 18/5/1932, πανελλαδική απεργία των ΤΤΤ, που διαρκεί τέσσερις μέρες. Από την πρώτη κιόλας ημέρα της απεργίας η Κυβέρνηση Βενιζέλου απαντά με απολύσεις όσων πρωτοστάτησαν στην οργάνωσή της, ενώ δίνει εντολή στο Σύνταγμα Τηλεγραφητών του στρατού να αναλάβει τις θέσεις των απεργών.

Τελικά και παρά την έντονη δράση της «Πανυπαλληλικής» (στην οποία δραστηριοποιούνταν οι ταξικές δυνάμεις), η ρεφορμιστική ηγεσία των ΤΤΤ πρόδωσε την απεργία, που λύθηκε χωρίς αποτέλεσμα.