Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

«Σιγουράκι» για το σύστημα, σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση


ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε εξέλιξη η διαδικασία «μετασχηματισμού» σε ένα καθαρόαιμο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε


Τους παλαίμαχους της μάχης του Καρπενησίου τίμησε η ΚΝΕ στο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο

Η ορμή της νεολαίας συναντά το δρόμο που χάραξαν οι βετεράνοι μαχητές του ΔΣΕ, που βρέθηκαν ανάμεσα στο πλήθος που συρρέει από χθες στο αντιϊμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι.

112


Αν πάρει κανείς στα σοβαρά τις αναλύσεις των τελευταίων ημερών για το φονικό μπουρίνι στη Χαλκιδική, θα πιστέψει ότι μόλις ενεργοποιηθεί το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης «112», θα πάψουμε μονομιάς να θρηνούμε θύματα! Αν και ένα τέτοιο σύστημα είναι απολύτως αναγκαίο, πάει πολύ να λένε στο λαό ότι αυτό που φταίει για τις χαμένες ζωές και τις κατεστραμμένες

Περί ψυχιατρικοποίησης των αγώνων της Αριστεράς…

Από την αναγνώστρια του περιοδικού Αντιγόνη Γαρυφαλλάκη, ψυχολόγο, λάβαμε και δημοσιεύουμε το κείμενο που ακολουθεί:
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η τοποθέτηση της Υφυπουργού Εργασίας της νέας κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, στην οποία συμφωνούσε και υπογράμμιζε ότι η μνήμη των αγώνων της Αριστεράς

Οι αντιδραστικές αλλαγές της ΝΔ στη Δικαιοσύνη, στα χνάρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ προς ψήφιση τις αμέσως επόμενες μέρες, θα περιλαμβάνονται μια σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Ούτε ότι ήδη έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ με το οποίο μια σειρά αρμοδιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης περιέρχονται πλέον στη δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Λαγοί και ποντίκια


Ανεξαρτητοποιήθηκε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής

Διάλυση φαίνεται να βαράει στην παρούσα μορφή τους τουλάχιστον η εγκληματική ναζιστική οργάνωση, με ένα – ένα πρωτοκλασάτα στελέχη της να σπεύδουν να αποστασιοποιηθούν ή και να καταγγείλουν τους τέως “συναγωνιστές” τους.

Βάζουν ακόμα ψηλότερα τον αντιλαϊκό πήχη


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Οι εργοδοτικές ενώσεις αποτιμούν θετικά τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ και ενθαρρύνουν τη νέα κυβέρνηση να «χτίσει» στο έδαφος που της έστρωσε

Την «άμεση παραγωγή έργου», να μη χαθεί δηλαδή ούτε λεπτό στη συνέχιση και κλιμάκωση της πολιτικής στήριξης των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ζήτησαν από την κυβέρνηση ΝΔ οι

Η επίθεση του κεφαλαίου πραγματοποιείται και με τη συμβολή των γυναικών της αστικής τάξης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ «ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ»

Οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, ο σχηματισμός κυβέρνησης από το κόμμα της ΝΔ, που παρέλαβε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, το μοίρασμα των πόστων στα όργανα της ΕΕ μετά τις ευρωεκλογές, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν αφορμές για την αναζωπύρωση της συζήτησης γύρω από τη συμμετοχή των γυναικών στα λεγόμενα «κέντρα λήψης αποφάσεων».

Το βλέμμα του κράτους δεν είναι στραμμένο στην προστασία του λαού


Τα όσα έγιναν και στη Χαλκιδική αποδεικνύουν ότι το βλέμμα του κράτους συνολικά και των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών δεν είναι στραμμένο στην πολιτική προστασία, σημείωσε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου 13 Ιούλη σε εκπομπή της ΕΡΑ «Πρώτο Πρόγραμμα», τονίζοντας ότι είναι αποκρουστικό το 2019 να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη σε ό,τι αφορά την κάλυψη αναγκών της προστασίας του λαού μας.

Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!


Με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην κατάμεστη πλατεία του Καρπενησίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ.

Η κεντρική πλατεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει το μεγάλο πλήθος που απλώθηκε και στους γύρω δρόμους, ενώ πολλοί παρακολουθούσαν και από τα μπαλκόνια των γύρω κτιρίων.

Η Γαλλική Επανάσταση


Πλήθη λαού ορμάνε προς τα τείχη της Βαστίλλης, 14/7/1789.

Οι πυροβολητές περνάνε με το μέρος του λαού και χτυπάνε το φρούριο. Ο λαός κυριεύει το φρούριο της Βαστίλης. Η νικηφόρα εξέγερση στις 14 Ιούλη 1789 είναι η απαρχή της Γαλλικής αστικής Επανάστασης.

Οι θεωρητικές ρίζες της Γαλλικής Επανάστασης (1789 - 1794)

Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι


Οι Ιταλοί μετανάστες εργάτες Νίκολα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι, που είχαν κατηγορηθεί ότι σκότωσαν δύο υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια ληστείας ενός καταστήματος υποδημάτων στη Μασαχουσέτη, καταδικάζονται σε θάνατο, η απόφαση  βγήκε στις 14/7/1921.
Η κατηγορία ήταν σκηνοθετημένη και στόχο είχε να πλήξει το εργατικό κίνημα των ΗΠΑ, στο οποίο οι δύο πρωτοστατούσαν.

Ιδρυτικό Συνέδριο της Β’ Διεθνούς


Συνέρχεται το Ιδρυτικό Συνέδριο της Β’ Διεθνούς στο Παρίσι (14-20/7/1889), με τη συμμετοχή 400 αντιπροσώπων από 22 χώρες. Το Συνέδριο υιοθέτησε τους επαναστατικούς σκοπούς της Α’ Διεθνούς, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συγκρότηση παντού πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων της εργατικής τάξης, ενώ έθεσε και μια σειρά άμεσους στόχους πάλης, όπως η κατάκτηση του 8ώρου, η καθιέρωση του καθολικού δικαιώματος της ψήφου, η θέσπιση εργατικής νομοθεσίας, κ.α.