Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

Συνεχίζεται ο αγώνας στην επιχείρηση “Αφοί Βλάχου”Στο πλευρό της εργοδοσίας τα αστικά δικαστήρια
Από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από τις εγκαταστάσεις της «Αφοί Βλάχου» ήταν και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία για να γυρίσει στη δουλειά ο συνάδελφος τους Μέντης Δαμασκηνός, μέλος της σωματειακής επιτροπής στην επιχείρηση και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.
Στο πλευρό των απεργών είναι από το πρωί και κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο

Υπενθυμίζουν τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις, σημειώνουν προσδοκίες...


ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

«Σε θετικό κλίμα» ξεκινούν οι αντιλαϊκές διεργασίες και τα παζάρια κυβέρνησης και ευρωπαϊκών «θεσμών» με φόντο τον 4ο κύκλο της «ενισχυμένης εποπτείας», στον οποίο συγκαταλέγονται η διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020 - 2023, ενώ βέβαια στον ίδιο κύκλο μεταφέρεται και το

Νέοι πόλεμοι και παλιές υποχρεώσεις


Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε, οι βουλευτές ορκίστηκαν, τα πρώτα κυβερνητικά συμβούλια και οι πρώτες κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις οσονούπω ξεκίνησαν και το κυβερνητικό πρόγραμμα μπήκε πλέον στη φάση της υλοποίησής του. Το πρόγραμμα εμφανίζεται άκρως δυναμικό, απόλυτα αντίστοιχο με την ευρεία πλειοψηφία που ο ελληνικός λαός

Το ΚΚΕ έχει μια ζεστή, ανοιχτή αγκαλιά για όλους


Καλώς γύρισες Διονύση, αλλά…

Το όνομά του έκανε το μεγαλύτερο ντόρο ανάμεσα στις άλλες παρουσίες στο φετινό Φεστιβάλ, με τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος.

Η επιστροφή του ασώτου Τσακνή…
Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους κακοφάνηκε και αναρωτήθηκαν γιατί να σφαχτεί “ο μόσχος ο σιτευτός” για χάρη του.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου


39 χρόνια μετά την δολοφονία, 28 Ιουλίου 1980, της Σωτηρίας από το μπράβο -οδηγό της εργοδοσίας, θα βρισκόμαστε με ακριβή συνέπεια έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο γκέτο-κάτεργο της ΕΤΜΑ.

Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτήρια Βασιλακοπούλου, καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή πρόσφορα, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα

Καμία αναμονή. Στο δρόμο της αντεπίθεσης...


Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έχει συγκροτηθεί, οι υπουργοί είναι στις θέσεις τους, η αντιλαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή ήδη «τρέχει» το έργο της, έχοντας παραλάβει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι πρώτες δέκα μέρες επιβεβαιώνουν όσα έλεγε το ΚΚΕ προεκλογικά.

Επιβεβαιώνουν ότι ο νέος πολιτικός συσχετισμός και η κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20 - 21 Ιούλη:

Ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση ΝΔ

Καμία αναμονή - Οργάνωση της αντεπίθεσης...

45 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα

Το Κυπριακό ζήτημα και πώς άνοιξε ο δρόμος για την εισβολή...


Σαν σήμερα (Σάββατο), στις 20 Ιούλη του 1974, τουρκικά στρατεύματα αποβιβάζονταν στην Κύπρο ανοίγοντας μια νέα σελίδα στο δράμα του κυπριακού λαού, με το 38% του νησιού να παραμένει υπό στρατιωτική κατοχή έως τις μέρες μας. 
Είχε προηγηθεί πραξικόπημα στην Κύπρο για την ανατροπή του Μακαρίου.

Χαρίλαος Φλωράκης


“Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ! Η σπορά μένει. Και φουντώνει. Και μεγαλώνει. Και καρπίζει. Και ρίχνει νέους σπόρους στη γη. Και οι κύκλοι επαναλαμβάνονται…”
 
Ο Χαρίλαος Φλωράκης γεννήθηκε στις 20 Ιούλη 1914 στο χωριό Παλιοζογλώπι (Ραχούλα σήμερα) του Δήμου Ιτάμου, των θεσσαλικών Αγράφων. Ηταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Διακοπές χωρίς τη νέα ΚΟΜΕΠ, γίνετε, δεν γίνετε!


Τροφή για σκέψη και αναγκαίο εξοπλισμό για τα δύσκολα που έρχονται, προσφέρει το καλοκαιρινό τεύχος της ΚΟΜΕΠ. Περιλαμβάνει ένα εύρος θεμάτων, από τα ζητήματα της μετεκλογικής πολιτικής διαπάλης μέχρι τα πεδία του πολιτισμού και της φιλοσοφίας. 
Με αυτόν τον τρόπο «δένονται» μεταξύ τους μια σειρά «κρίκοι», ο καθένας από τους οποίους έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία στην εμβάθυνση της ιδεολογικής - πολιτικής σκέψης αλλά και της κατανόησης της στρατηγικής του Κόμματος. 

Πίσω από την κουβέντα για το άσυλο


Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΝΔ, στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη». Στην προσπάθειά της αυτή, αξιοποιεί διάφορα προσχήματα ή κρούσματα «ανομίας», όπως η διακίνηση ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια, το λαθρεμπόριο που γίνεται σε κάποιες σχολές

Παρουσιάζουν το φαρμάκι... ως φάρμακο!


Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτό επιβεβαίωσε και με τις χθεσινές δηλώσεις του ο νέος υπουργός της ΝΔ Χατζηδάκης, που έρχεται να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια και στον ΣΥΡΙΖΑ που βάθυνε την ίδια πολιτική τα χρόνια της διακυβέρνησης του. 

Σεισμός-σεισμός-κομμουνισμός


 Ρωγμές στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλη
Ο σεισμός που αναστάτωσε την πρωτεύουσα σήμερα το μεσημέρι άφησε πίσω του μικρές υλικές ζημιές, ακόμα και σε κτίρια του ιστορικού κέντρου της πόλης. 

Ανάμεσά τους και το κτίριο της Βουλής, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν μικρές ρωγμές στους τοίχους, ενώ στα Γραφεία όπου στεγάζεται το ΚΚΕ, έπεσαν κάποιες προθήκες. 

Ο λαός άμεσα να διεκδικήσει όσα του έχουν κλέψει


Η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να φέρει μάχες, διεκδικήσεις και κατακτήσεις για αυτά που ανήκουν στο λαό και του τα έχουν κλέψει, τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «Kontra».

Αναφερόμενος στην εμβάθυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σχολίασε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος είναι το καλύτερο παιδί των φονιάδων των λαών και πρόσθεσε ότι τα συμφέροντα του λαού εξυπηρετούνται εκτός των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Θα υπερασπιστούμε το ΣΕΠΕ, να μην ενσωματωθεί στη Γενική Γραμματεία Εργασίας


Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με την κατάργηση της αυτοτέλειάς του, που το οδηγεί σε ουσιαστική αδράνεια, με σκοπό να εξυπηρετηθεί η "βιώσιμη ανάπτυξη", δηλαδή η κερδοφορία των εργοδοτών, να συνεχιστεί και να ενταθεί η επίθεση στους εργαζόμενους.

Περνάνε στον επόμενο κύκλο της αντιλαϊκής επίθεσης


                 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΘΕΣΜΟΙ»
Στο πλαίσιο του «συμφωνημένου δημοσιονομικού πλαισίου» και με προοπτική... 40 χρόνων!

Στο άνοιγμα του 4ου κύκλου της «ενισχυμένης εποπτείας» προχωρούν κυβέρνηση και ευρωπαϊκοί «θεσμοί» (Κομισιόν, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), με σημεία αιχμής τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020 - 2023.

Με τις αποσκευές γεμάτες δεσμεύσεις για εμβάθυνση της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑΜε τις αποσκευές γεμάτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΝΔ ότι «οι βάσεις της νέας δυναμικής που έχουν προσλάβει οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, ιδίως μετά την εγκαθίδρυση του διμερούς Στρατηγικού Διαλόγου» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχυθούν, επιστρέφει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας από την επίσημη επίσκεψή του στις

1980: Αρχίζουν στη Μόσχα οι 12οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Στις 19 Ιούλη 1980 αρχίζουν στη Μόσχα οι 12οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο «Λένιν» γίνεται, κατά γενική ομολογία, η πιο εντυπωσιακή τελετή έναρξης. Η Μόσχα είχε βάλει τα καλά της, ενώ ειδικοί μετεωρολογικοί πύραυλοι, που προκαλούν πρόωρη βροχόπτωση, έχουν εξασφαλίσει για λίγες τουλάχιστον ώρες αίθριο ουρανό πάνω από τους 80.000 θεατές και τους 6.000 αθλητές.

Ποιοί βουλευτές; Αρχηγοί μόνο…

Κοινοβουλευτικές ομάδες «δεμένες» από τους μηχανισμούς του «ηγέτη». Κυρίαρχο το προεδρο-κεντρικό μοντέλο (και) στην νέα Βουλή.

Μετά την ορκομωσία των 300 αντιπροσώπων του νέου κοινοβουλίου και την εκλογή του προεδρείου της Βουλής πολλά θα ακούσουμε:
Για την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του βουλευτή. Για την ατομική του συνείδησή και την συμβολή της βουλευτικής πρωτοβουλίας στην λειτουργία της δημοκρατίας.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Οι Πόντιες ιερόδουλες και ο κομμουνισμός


Ένα παλιό ποντιακό ανέκδοτο λέει: γιατί αυτοκτόνησε η τελευταία Πόντια πουτάνα; Έμαθε ότι οι άλλες για την ίδια δουλειά πληρώνονται.

Ξεπερνώντας το κρύο χιούμορ και το ρατσιστικό χαρακτήρα, μπορεί να πει κανείς πως το ανέκδοτο συμπυκνώνει την ιδέα που έχουν εδώ στην Ελλάδα για τον κομμουνισμό όσοι νιώθουν βολεμένοι στη σημερινή καπιταλιστική πραγματικότητα. Κάποτε ήταν περισσότεροι αυτοί που ένιωθαν προνομιούχοι, τώρα είναι σαφώς λιγότεροι, αλλά τους έχει μείνει η ηλίθια νοοτροπία.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών
   Η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνοντας πάνω στις ράγες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών.


Πατώντας πάνω στις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,

Μια λέξη: Μπογδάνος…


Χαμογελούν. Έβγαλαν σέλφι με το σήμα της νίκης. Πρώτο πλάνο ο βουλευτής Μπογδάνος και φόντο ο υπουργός Βρούτσης. Πανηγυρίζουν… «Γιορτάζουν» την ανάλγητη απόφαση του υπουργού Εργασίας να ανακαλέσει εγκύκλιο για απλούστευση των διαδικασιών για την απόδοση ΑΜΚΑ, μεταξύ άλλων, σε ανθρώπους αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα…

«Tο μεγάλο βαλς»


Οι δυνάμεις του «Αξονα» αρχίζουν την επίθεσή τους, 22/6/1941, κατά της Σοβιετικής Ενωσης («Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα»). Οι επιτιθέμενοι (συνολικά 7 χώρες: Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Κροατία και Φινλανδία) παρατάσσουν 3,8 εκατομμύρια στρατιώτες στη μάχη, απέναντι σε μόλις 2,7 εκατομμύρια Σοβιετικούς. 

Όλοι πλην Λακεδαιμονίων


Όλα τα αστικά κόμματα,  ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ,  ΚΙΝΑΛ,  Ελληνικής Λύσης,  ΜέΡΑ25, σε κλήμα συναινέσεις ψήφισαν για πρόεδρο της βουλής τον αντικομουνιστή   Κ. Τασούλα.

Πρόεδρος της Βουλής εκλέχτηκε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κωνσταντίνος Τασούλας που προτάθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ποιες … κυρώσεις βρε … ζωντόβολα;

Αμερικάνικες … αμερικανιές!

Καλά, για … αμερικανάκια μας περνάνε;

Ειδικά οι δημοσιογραφίσκοι παπαγαλίσκοι «μας»;

Ποιες … κυρώσεις βρε … ζωντόβολα;

Που δήθεν (μετά τα … χάδια της Ε.Ε.) επιβάλει ο Τραμπ σε βάρος της Τουρκίας!

Αδιαπραγμάτευτες οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις και η επίθεση στο λαό


 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - «ΘΕΣΜΟΙ»Πριν ακόμα αναγνωστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, έχει ήδη γίνει σαφές ότι οι αντιλαϊκές «μεταμνημονιακές δεσμεύσεις», τα ματωμένα πλεονάσματα, η φοροληστεία, οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τα διάφορα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική.

Αυτοί που απειλούσαν ότι θα πετάξουν το ΠΑΜΕ στη θάλασσα


δίνουν όρκους πίστης στα πραγματικά τους αφεντικά
 
Σκηνές ανίστοιχες της περίφημης κινηματογραφικής ατάκας «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» εκτυλίχτηκαν χτες στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του:
«Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον υπουργό Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση την Τρίτη.

Σχόλιο για την ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ


Η ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ, από τις πρυτανικές αρχές δεν μας εκπλήσσει! Άλλωστε, έχει αποδείξει την επιστημονική του κατάρτιση με τις δηλώσεις του "δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, αλλά μόνο η γη!"

Οι εργαζόμενοι να φράξουν το δρόμο στα «κεφαλαιοποιητικά συστήματα» στην Ασφάλιση


Η κυβερνητική πολιτική στην Κοινωνική Ασφάλιση για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, όπως την περιέγραψε ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, ότι δηλαδή το Δημόσιο θα περιορίζεται στην είσπραξη μίας ελάχιστης εισφοράς για μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη και δραματικά λιγότερες παροχές Υγείας, ενώ η κύρια και η επικουρική ασφάλιση θα ενταχθούν σε κεφαλαιοποιητικά συστήματα,

Καμία αναμονή


Ξεκίνησε χτες η κοινοβουλευτική περίοδος με τον νέο αντιλαϊκό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Η αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση, με τη νέα κυβέρνηση ΝΔ, σημαίνει ένταση της πολιτικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας.

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Κύλησε ο τέντζερης… και βρήκε Βαρουφάκη


Ετσι θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε τη «σύναψη συμφώνου συνεργασίας στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή και κατά της λιτότητας» μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και του Τζ. Κόρμπιν, ηγέτη των Εργατικών στη Μ. Βρετανία. Κι αυτό γιατί οι θέσεις και των δυο κινούνται στην ίδια λογική: Καλλιέργεια προσδοκιών και αυταπατών στα λαϊκά στρώματα ότι μπορεί ο καπιταλισμός να γίνει πιο ανθρώπινος.

Τα ναζίδια «αλληλοκαρφώνονται»


 Ο Μίχος «έδωσε» το Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Τα ναζίδια της Χρυσής Αυγής άρχισαν και τα «αλληλοκαρφώματα».  Στην εν εξελίξει δίκη για την χρυσαυγίτικη επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, στις 10 Ιουλίου του 2013, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης, μαζί με τον Γιάννη Λαγό, Νίκος Μίχος «έδωσε» τον συγκατηγορούμενό του.

Από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ευνοούνται μεγαλοκαταχραστές και οι ναζί υπόδικοι

Σχόλιο του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση μετά την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει τα νέα σχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στο ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές ευνοούνται παντός είδους

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος καταδικασμένος για το σκάνδαλο της Energa


Βγαίνει από τη φυλακή ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Ματ ξυλοκόπησαν και βασάνισαν άστεγο στα Εξάρχεια


Το συμβάν καταγγέλλει η σελίδα Αδέσποτος:

«Τα Ματ τον έπιασαν, τον χτύπησαν και τον έσυραν σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων επί της Χαριλάου Τρικούπη όπου και τον πέταξαν στο δρόμο με τον άνθρωπο να ουρλιάζει και να έχει σπασμούς που θύμιζαν επιληπτικη κρίση.

Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έδωσαν μαχητικό «παρών» στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο


Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!". Αυτό το σύνθημα "ένωσε" φέτος χιλιάδες μέλη και φίλους της ΚΝΕ, που έδωσαν μαχητικό "παρών" στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι, σ’ έναν πανέμορφο τόπο, που έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της επαναστατικής δράσης του 20ου αιώνα στη χώρα μας.

Ανοιχτά παζάρια...


«Πολύ ενθαρρυντική» χαρακτήρισαν τα κυβερνητικά στελέχη την «ομόφωνη και άμεση αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων στην τουρκική προκλητικότητα», με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει!


Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται, στηρίζει και είναι αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εκτυπωτική «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» που απεργούν την Τετάρτη 17/7 ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, εργολαβικού που είναι μέλος της σωματειακής επιτροπής, προέδρου του Ε.Κ. Λαυρίου – Αν. Αττικής.

Εκστρατεία «ξεπλύματος» των ιμπεριαλιστών


Πληθαίνουν οι πολυδιάστατες «παρεμβάσεις» των ιμπεριαλιστών για την παρέμβαση στη συνείδηση του λαού και την κάμψη των αντιδράσεων στους σχεδιασμούς τους.

Σινιάλο επιτάχυνσης των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», με τις παρακαταθήκες των μνημονίων


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΘΕΣΜΟΙ»

Σινιάλα στην κυβέρνηση ΝΔ να προχωρήσει στην κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και των παρεμβάσεων που «εκκρεμούν» γύρω από την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και για την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων απευθύνουν οι ευρωπαϊκοί «θεσμοί» και το ΔΝΤ, με αφορμή το συνέδριο του «Εκόνομιστ», που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.

Η βόμβα της «απελευθέρωσης»


Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι αυτή της «διάσωσης» της ΔΕΗ. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει η κυβέρνηση συνολικά στο θέμα ΔΕΗ είναι ότι η πρώτη υπουργική συνάντηση του πρωθυπουργού ήταν με τον Κ. Χατζηδάκη, κατά την οποία οι δύο άνδρες συζήτησαν το «action plan» των πρώτων ημερών.

Η μεγάλη απόδραση από τα Βούρλα


Εκπληκτική απόδραση,17/7/1955, από τις φυλακές Βούρλων Πειραιά 27 αγωνιστών - στελεχών του ΚΚΕ.

«Μια έντεχνος, μυθιστορηματική, δραματική, περιπετειώδης, καταπληκτική, ομαδική δραπέτευσις εγκαθείρκτων στελεχών του ΚΚΕ έλαβε χώραν εις τον Πειραιά.

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμή του για να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα

Στη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιούλη, μίλησε ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας. Παρουσίασε το πρόγραμμα και το σχεδιασμό δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ επίσης παρουσίασε τις αρμοδιότητες και τον καταμερισμό των μελών της.

Απέλυσαν τον Πρόεδρο του ΕΚ Λαυρίου!


Να πάρει πίσω η εργοδοσία της «Αφοί Βλάχου» την απόλυση του προέδρου του ΕΚΛΑΑ

 Με 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου που δουλεύει στην επιχείρηση "Αφοί Βλάχου" έγινε στόχος της εργοδοσίας για τη συνδικαλιστική

Πώς άφησαν οι Κνίτες τον χώρο που φιλοξένησε το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο;


Τέσσερις χιλιάδες κατασκηνωτές, που έμειναν δύο μέρες στο Κεφαλόβρυσο Ευρυτανίας, είχαν ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες, έστησαν γλέντι και φαγοπότια, έστησαν χιλιάδες σκηνές, κάποιοι έπαθαν και γαστρεντερίτιδα –με τις γνωστές συνέπειες. Τι άφησαν όμως πίσω τους όλες αυτές οι ορδές Κνιτών -και φίλων της ΚΝΕ;

Οι… φιλόζωοι χρυσαυγίτες και η μεγάλη μπίζνα με το εμπόριο ζώων συντροφιάς


Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για τη δραστηριοποίηση των νεοναζιστών της ΧΑ στην κατασκευή (εξ ορισμού) παράνομων καταφυγίων σκύλων, υπό το μανδύα της… φιλοζωίας. Αναφερθήκαμε συγκεκριμένα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα τους, στο οποίο καμάρωναν ότι πήραν μέρος στην κατασκευή καταφυγίου σκύλων στην Ανατολική Αττική. Εχοντας επικοινωνήσει με την ΤΟ Ανατολικής Αττικής της ΧΑ (έχει έδρα στην Αρτέμιδα, Αγίας Μαρίνας 10, στην Πλατεία Αγίας

Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στην απληρωσιά

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αποθρασυμένη η εργοδοσία από το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚΑγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στο οξυμένο πρόβλημα της απληρωσιάς οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε μια σειρά από κλάδους, καθώς η εργοδοσία, αποθρασυμένη από όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, εντείνει την εκμετάλλευση και την αυθαιρεσία σε βάρος των εργαζομένων.

Κάνε το ΔΝΤ μας πάλι πρώτο, Τσακαλώτο Τσακαλώτο


Ολοι θα θυμόσαστε εκείνο το γλυκό καλοκαίρι του 2011, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συντροφιά με τον ταξικό αποστάτη Κατρούγκαλο, το Γιάνη και τον Καζάκη, (το μόνο που δεν τα κατάφερε – μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον – στην πολιτική σκηνή, από τα ελάχιστα ευχάριστα πολιτικά γεγονότα μέσα στην κρίση), ξιφουλκούσαν στην Κάτω Πλατεία των αγανακτισμένων κατά των μνημονίων και της

Μια μαστουρωμένη κατσαρίδα στο Μέγαρο Μαξίμου


Βρίσκονταν πάνω από τέσσερα χρόνια εκεί μέσα, αλλά τώρα ετοιμάζονταν να φύγουν. Μερικοί ήταν λυπημένοι, κάποιοι άλλοι αδιάφοροι, ενώ υπήρχαν κι αυτοί που έμοιαζαν χαρούμενοι που θα ξαναέβρισκαν μια στοιχειώδη ηρεμία. Στις μεταξύ τους συζητήσεις έλεγαν πως θα μπορούσαν πάλι να αποκτήσουν αντιμνημονιακή αίγλη και να ξανακερδίσουν τη χαμένη τους προοδευτικότητα.

Με την ίδια ορολογία


Την «τιμητική» της είχε και πάλι όλες τις προηγούμενες μέρες η συζήτηση περί «ακραίων καιρικών φαινομένων», με αφορμή τόσο τα όσα έγιναν στη Χαλκιδική, με τις τεράστιες καταστροφές και τους επτά νεκρούς, όσο και τις νέες καταστροφές από τις βροχές και το χαλάζι στη Θεσσαλία, στη Ναυπακτία και αλλού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πάνε παραπέρα την εμπλοκή πάνω σε στρωμένο έδαφος

                         ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΗΠΑ

Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ, ενώ δρομολογείται η αγορά ελικοπτέρων που «θα ενισχύσουν την ικανότητα του Ελληνικού Ναυτικού να υποστηρίζει το ΝΑΤΟ και τους στόχους των ΗΠΑ»


Ηρώ Κωνσταντοπούλου


Γεννήθηκε, στις 16/7/1927, η ηρωίδα της αντίστασης ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Λευτεριάς λίπασμα

«Τι όμορφη μέρα,/ όμορφη, πιο όμορφη,
προστατεύοντας πάλι,/ με καθυστέρηση,
κάποιο δικό μας δικαίωμα στο
θαυμασμό,/ κάποιο δικό μας δικαίωμα
στην αιώνια νεότητα του κόσμου»
(Γιάννης Ρίτσος)

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες


Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την πολιτική ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, πατώντας πάνω στην απάνθρωπη και εκρηκτική κατάσταση που διαμόρφωσαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι αποφάσεις της ΕΕ.

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και το σύνολο των κατασταλτικών πολιτικών της ΕΕ, ο εγκλωβισμός στην Ελλάδα σε κολαστήρια τύπου Μόριας, η αναβάθμιση της ευρωπαϊκής