Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Λαϊκό Πάλκο

Δεύτερες εκτελέσεις και διασκευές γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ΠΑΜΕ Web Radio

Ακούστε την εκπομπή ‘’Λαϊκό Πάλκο’’. Οι Αναστάσης Κατσαβός και Γιάννης Σκλάβος παρουσιάζουν δεύτερες εκτελέσεις και διασκευές γνωστών λαϊκών τραγουδιών που άφησαν εποχή.
Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε «Αποθήκευση ως…»

Χάρι Τρούμαν: Ένας εγκληματίας πολέμου στο κέντρο της Αθήνας

«Εχρησιμοποιήσαμεν την ατομικήν βόμβαν διά να συντομεύσωμεν τον πόλεμον… Θα τη χρησιμοιήσωμεν και πάλιν. Μόνο η συνθηκολόγησις της Ιαπωνίας θα μας σταματήση. Τους ώμους μας βαραίνει τεραστία ευθύνη. Ευχαριστούμεν τον θεόν, διότι είμεθα εμείς, και όχι ο εχθρός, που τη φέρομεν.

Οι πανηγυρισμοί της ΝΔ και η κατ' αρχήν θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζουν την πραγματικότητα

Οι πανηγυρισμοί της ΝΔ, αλλά και η κατ’ αρχήν θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης που πρότεινε η Κομισιόν, συσκοτίζουν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή τις νέες επιχορηγήσεις και τα δάνεια που θα κατευθυνθούν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα κληθούν πάλι να τα πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης, με νέα βάρη και νέα μέτρα.

Με βία και χημικά απάντησε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία - επισιτισμό - τουρισμό

Τη βία επιστράτευσε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η αστυνομία απάντησε με ρίψη χημικών, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου, στο αίτημα των εργαζομένων να ανοίξει η πόρτα του υπουργείου και να συναντηθούν με τον υπουργό

Στόχος οι επιστροφές και οι απελάσεις

Να γίνει ο διωγμός των ξεριζωμένων προς τις χώρες προέλευσης από τη χώρα μας κοινή ευρωπαϊκή προτεραιότητα, με την παροχή από την πλευρά της ΕΕ εξωτερικής βοήθειας, εμπορικών και πολιτικών σχέσεων στις χώρες αυτές, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ για το Μεταναστευτικό.

Αφιέρωμα στα 149 χρόνια από την πτώση της Κομμούνας του Παρισιού

Το μεσημέρι της 28ης Μάη 1871 πέφτει το τελευταίο οδόφραγμα στην οδό Ραμπονό της Μπελβίλ.

Έτσι γράφτηκε και ο επίλογος της Κομμούνας του Παρισιού, της πρώτης επαναστατικής εργατικής εξουσίας στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

Αντιλαϊκή «κούρσα»

Σε «αγώνα δρόμου» για το ποιος θα δώσει πιο πολλά στο κεφάλαιο και σε διαγκωνισμό για το ποιανού το πρόγραμμα είναι πιο «ρεαλιστικό» και «κοστολογημένο», φορτώνει δηλαδή πιο αποτελεσματικά την κρίση στο λαό, έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινός παρονομαστής και των δύο είναι τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, είτε απαλλάσσοντάς τους από μέρος του μισθού των εργαζομένων και με εισφοροαπαλλαγές, είτε με αναδιαρθρώσεις στην αγορά εργασίας, που μεγαλώνουν την «ευελιξία» και την εκμετάλλευση, είτε με το άνοιγμα νέων κερδοφόρων πεδίων για το κεφάλαιο, διαμορφώνοντας «φιλικότερο επενδυτικό περιβάλλον».

Όχι στην καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

ΟΧΙ στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στο ΤΙΤΑΝ
Πορεία διαμαρτυρίας ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5/20
Δημαρχείο Π. Μελά ώρα 10:30πμ

Εν μέσω πανδημίας, η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ΑΕ, η κυβέρνηση μέσω του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως διαμεσολαβητή ενημέρωσης, προχώρησαν στην προσπάθεια νέας αδειοδότησης καύσης RDF/SRF από τον Όμιλο.

Νέο κρούσμα θανάτου Αφροαμερικανού από αστυνομική βία

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, καταγράφτηκε την Δευτέρα στις ΗΠΑ.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, δείχνουν έναν μαύρο άνδρα, τον οποίο ένας αστυνομικός τον έχει ακινητοποιήσει στο έδαφος με το πρόσωπο στον δρόμο, πατώντας τον λαιμό του με το γόνατό του για πάνω από 7 λεπτά. Το συμβάν συνέβη στη Μινεάπολις, ενώ το θύμα ταυτοποιήθηκε ως ο Τζορτζ Φλόιντ

Πρόγραμμα δράσης

Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του σωματείου μας. Προχωράμε σήμερα σε αυτή την συνέντευξη τύπου θέλοντας να αναδείξουμε τις ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο του Εμπορίου, να δημοσιεύσουμε καταγγελίες συναδέλφων μας από χώρους δουλειάς, να προβάλουμε το διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης.

Εθνικής Αλληλεγγύης (ΕΑ)


Με πρωτοβουλία των κομμουνιστών ιδρύεται, 28/5/1941, στην Αθήνα η οργάνωση της Εθνικής Αλληλεγγύης (ΕΑ). Η Εθνική Αλληλεγγύη έγινε στα χρόνια της Κατοχής μια από τις μαζικότερες εθνικοαπελευθερωτικές οργανώσεις, προσφέροντας μεγάλες υπηρεσίες στην αντίσταση.
Η Εθνική Αλληλεγγύη,  ιδρύθηκε αρχικά με σκοπό να σώσει τους κρατούμενους σε στρατόπεδα.

Με πυρήνα τις μητέρες, τις αδελφές και τις γυναίκες των εξορίστων, συγκροτούνται τις πρώτες ημέρες της Κατοχής ομάδες βοήθειας και στις 28 Μάη του '41, με πρωτοβουλία των εξορίστων που είχαν αποδράσει από τα νησιά της εξορίας (Φολέγανδρο και Κίμωλο), ιδρύεται η Εθνική Αλληλεγγύη.

Η γυναικεία συμμετοχή στις 72 μέρες της Κομμούνας που συγκλόνισαν το Παρίσι

Φέτος συμπληρώνονται 149 χρόνια από τα ιστορικά γεγονότα της Παρισινής Κομμούνας το 1871 (18 Μάρτη έως 28 Μάη 1871). Ο μεγαλειώδης ηρωισμός ανδρών, γυναικών, ακόμα και παιδιών, στην πρώτη εργατική έφοδο για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, η εμπειρία της Παρισινής Κομμούνας, καθώς και τα διδάγματα από τη δράση της πρώτης εργατικής εξουσίας παραμένουν επίκαιρα. Τα γεγονότα εκείνης της εποχής ανέδειξαν για πρώτη φορά την εργατική τάξη στην εξουσία, έστω και για 72 μέρες.

Εθνική Αλληλεγγύη

Στις  28 Μάη του 1941 γίνεται στην Αθήνα η ιδρυτική συνεδρίαση της οργάνωσης που πήρε τον τίτλο Εθνική Αλληλεγγύη και συμμετείχαν οι Π.Σ. Καραγκίτσης, Βασ. Μαρκεζίνης, Σπ. Αντύπας, Κλ. Παπαλοΐζος, Ν. Δρέσιος και Διον. Κωσταδούλου- Παπαδομειχελάκη. Η ιδρυτική επιτροπή έχει από την αρχή τον πρωτεύοντα ρόλο στην καθοδήγηση και στην ηγεσία της οργάνωσης.
Ως προς την οργανωτική της διάρθρωση δομείται κλιμακωτά από την Κεντρική Επιτροπή, μεγάλα παραρτήματα περιοχών, παραρτήματα- επιτροπές πόλης, ομάδες- αδελφότητες σε κάθε τετράγωνο, συνοικία ή χωριό.