Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Σαν τα Μπάρμπαρα!!!

                                                                Σαν τα Μπάρμπαρα!!!

  Στην Ελλάδα για να κυκλοφορείς ελεύθερα πρέπει να φοράς αλυσίδες.

Μια γουλιά νερό...

Διασώστης προσπαθεί να δώσει λίγο νερό στο εγκλωβισμένο παιδί.

Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως!


Το τριήμερο 10 - 12 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό (λεωφ. Ηρακλείου 145), με σύνθημα: «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών - Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ δυνατή παντού!».

Σε ... ξένο αχυρώνα


Σε ...ξένο αχυρώνα ήταν ο προεκλογικός καβγάς που έστησαν τις προάλλες στη Βουλή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξοπλιστικές δαπάνες. Με δεδομένη τη συμφωνία τους για μεγαλύτερη εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, η αντιπαράθεσή τους ήταν αναπόφευκτο να εξελιχθεί σε διαγωνισμό ...ΝΑΤΟφροσύνης.

Καλώς τους «προικοθήρες» του ΣΥΡΙΖΑ


Αρθρο πολεμικής κατά του ΚΚΕ δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Κοσμοδρόμιο», με αντικείμενο την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, στο πλευρό του ΝΑΤΟ. Το ενδιαφέρον είναι ότι πριν απ' αυτό η ίδια ιστοσελίδα έχει ανάρτηση με τίτλο «Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ερχόμαστε για να χτίσουμε», δημοσιεύοντας ένα «αβανταδόρικο» ρεπορτάζ από την παρέμβαση του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων στις ΗΠΑ


Στις 9 Φλεβάρη του 1978, στις πρώτες σελίδες όλων των αμερικάνικων εφημερίδων, γίνεται λόγος για κίνδυνο παράλυσης όλης της χώρας εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των ανθρακωρύχων που συνεχιζόταν για 72η μέρα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, παρεμβαίνει προσωπικά.

Η θρυλική Ντιριντάουα


Η θρυλική Ντιριντάουα, του αγώνα και του θεάτρου, η κομμουνίστρια
 

  “Είμαι ευχαριστημένη που μπόρεσα να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα του λαού μας για τη δημοκρατία. Τη δημοκρατία που πιστεύουμε εμείς, την πραγματική. Είμαι περήφανη που κάτι πρόσφερα σ’ αυτό τον αγώνα”, έλεγε η Καίτη Οικονόμου η “θρυλική” στον κόσμο του θεάτρου, των θεατρόφιλων και της Εθνικής Αντίστασης Ντιριντάουα, όπως ήταν γνωστή, στην πρώτη, μετά τη μακρόχρονη απουσία της από τη σκηνή, συνέντευξή της στο “Ρ”, τον Απρίλη του 1988.

Κολλητοί και ..."κολλημένοι"


Οντως, σε μια φάση που όλοι μετατρέπονται σε κολλητούς μεταξύ τους και πάνω απ' όλα σε κολλητούς των μεγάλων συμφερόντων, κάποιοι παραμένουμε «κολλημένοι»...

Κραυγή αγωνίας για τους εγκλωβισμένους και τα εκατομμύρια των σεισμόπληκτων


 Εναν τιτάνιο αγώνα επιβίωσης δίνουν τα εκατομμύρια των σεισμόπληκτων και των αστέγων σε Τουρκία και Συρία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στις 6 Φλεβάρη, με στήριγμά τους την πολύμορφη λαϊκή αλληλεγγύη που δυναμώνει, τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών, αντιμέτωποι για ακόμα μια φορά με τη «γύμνια» του αστικού κρατικού μηχανισμού όταν πρόκειται για τη σωτηρία του λαού, αλλά και με το δολοφονικό ευρωατλαντικό εμπάργκο στην περίπτωση της Συρίας.

Δεν φταίει «το κακό το ριζικό μας... »


ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ

Οι εικόνες που έρχονται διαρκώς από την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής και προκαλούν πόνο και θλίψη για τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Αίσθημα ανθρώπινο και απόλυτα φυσιολογικό.

Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν στη Βρετανία για ΝΑΤΟικά μαχητικά αεροσκάφη

 
Σε Λονδίνο και Παρίσι χτες ο Β. Ζελένσκι, συναντήθηκε με τους ηγέτες Βρετανίας, Γαλλίας και Γερμανίας

Την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων σε μαχητικά αεροσκάφη ΝΑΤΟικού τύπου ανακοίνωσε χτες η βρετανική κυβέρνηση υποδεχόμενη τον Ουκρανό Πρόεδρο, Β. Ζελένσκι, στο Λονδίνο, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, συνολικά στην Ανατολική Ευρώπη, οδεύει προς κλιμάκωση και έχει μέλλον, ακόμη και μετά από έναν ενδεχόμενο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων.

Απανωτά τα χτυπήματα στο εισόδημα, μονόδρομος η συλλογική πάλη για να σταθούν όρθιοι


 
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
 
Συνέντευξη με τον Θ. Καλαμπαλίκη, πρόεδρο της ΟΒΣΑ, με αφορμή τις νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
 
Η πρόσφατη αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, με βάση τον πληθωρισμό εφαρμόζοντας τον σχετικό αντιασφαλιστικό νόμο, είναι ένα ακόμα χτύπημα στους μικρούς ΕΒΕ που βιώνουν την ανασφάλεια, τα χρέη, τον ανταγωνισμό με τους μεγάλους ομίλους, την επίθεση στο εισόδημά τους με ευθύνη της κυβέρνησης.

Το θαύμα του κέρδους...


Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός κόμπαζε για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Οι εξαγωγές έσπασαν ρεκόρ το 2022, φτάνοντας στα 254 δισ. δολάρια, με άνοδο 13% σε ετήσια βάση. Το μερίδιο της Τουρκίας στο παγκόσμιο εξαγωγικό εμπόριο ξεπέρασε το 1% για πρώτη φορά. Μόνο τον Δεκέμβρη, οι τουρκικές εξαγωγές προς τη Ρωσία υπερδιπλασιάστηκαν, φτάνοντας στα 1,31 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/02/1824

Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνητικό ανάμεσα σε άγγλους κεφαλαιούχους και τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη, για τη σύναψη δανείου ύψους 800.000 λιρών. 

Έτσι άρχισαν όλα....