Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Διακοπές χωρίς τη νέα ΚΟΜΕΠ, γίνετε, δεν γίνετε!


Τροφή για σκέψη και αναγκαίο εξοπλισμό για τα δύσκολα που έρχονται, προσφέρει το καλοκαιρινό τεύχος της ΚΟΜΕΠ. Περιλαμβάνει ένα εύρος θεμάτων, από τα ζητήματα της μετεκλογικής πολιτικής διαπάλης μέχρι τα πεδία του πολιτισμού και της φιλοσοφίας. 
Με αυτόν τον τρόπο «δένονται» μεταξύ τους μια σειρά «κρίκοι», ο καθένας από τους οποίους έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία στην εμβάθυνση της ιδεολογικής - πολιτικής σκέψης αλλά και της κατανόησης της στρατηγικής του Κόμματος. 

Πίσω από την κουβέντα για το άσυλο


Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΝΔ, στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη». Στην προσπάθειά της αυτή, αξιοποιεί διάφορα προσχήματα ή κρούσματα «ανομίας», όπως η διακίνηση ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια, το λαθρεμπόριο που γίνεται σε κάποιες σχολές

Παρουσιάζουν το φαρμάκι... ως φάρμακο!


Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτό επιβεβαίωσε και με τις χθεσινές δηλώσεις του ο νέος υπουργός της ΝΔ Χατζηδάκης, που έρχεται να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια και στον ΣΥΡΙΖΑ που βάθυνε την ίδια πολιτική τα χρόνια της διακυβέρνησης του. 

Σεισμός-σεισμός-κομμουνισμός


 Ρωγμές στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλη
Ο σεισμός που αναστάτωσε την πρωτεύουσα σήμερα το μεσημέρι άφησε πίσω του μικρές υλικές ζημιές, ακόμα και σε κτίρια του ιστορικού κέντρου της πόλης. 

Ανάμεσά τους και το κτίριο της Βουλής, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν μικρές ρωγμές στους τοίχους, ενώ στα Γραφεία όπου στεγάζεται το ΚΚΕ, έπεσαν κάποιες προθήκες. 

Ο λαός άμεσα να διεκδικήσει όσα του έχουν κλέψει


Η επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να φέρει μάχες, διεκδικήσεις και κατακτήσεις για αυτά που ανήκουν στο λαό και του τα έχουν κλέψει, τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κανάλι «Kontra».

Αναφερόμενος στην εμβάθυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σχολίασε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος είναι το καλύτερο παιδί των φονιάδων των λαών και πρόσθεσε ότι τα συμφέροντα του λαού εξυπηρετούνται εκτός των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Θα υπερασπιστούμε το ΣΕΠΕ, να μην ενσωματωθεί στη Γενική Γραμματεία Εργασίας


Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) με την κατάργηση της αυτοτέλειάς του, που το οδηγεί σε ουσιαστική αδράνεια, με σκοπό να εξυπηρετηθεί η "βιώσιμη ανάπτυξη", δηλαδή η κερδοφορία των εργοδοτών, να συνεχιστεί και να ενταθεί η επίθεση στους εργαζόμενους.

Περνάνε στον επόμενο κύκλο της αντιλαϊκής επίθεσης


                 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΘΕΣΜΟΙ»
Στο πλαίσιο του «συμφωνημένου δημοσιονομικού πλαισίου» και με προοπτική... 40 χρόνων!

Στο άνοιγμα του 4ου κύκλου της «ενισχυμένης εποπτείας» προχωρούν κυβέρνηση και ευρωπαϊκοί «θεσμοί» (Κομισιόν, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), με σημεία αιχμής τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020 - 2023.

Με τις αποσκευές γεμάτες δεσμεύσεις για εμβάθυνση της εμπλοκής στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ



Με τις αποσκευές γεμάτες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΝΔ ότι «οι βάσεις της νέας δυναμικής που έχουν προσλάβει οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, ιδίως μετά την εγκαθίδρυση του διμερούς Στρατηγικού Διαλόγου» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχυθούν, επιστρέφει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας από την επίσημη επίσκεψή του στις

1980: Αρχίζουν στη Μόσχα οι 12οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Στις 19 Ιούλη 1980 αρχίζουν στη Μόσχα οι 12οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στο κατάμεστο από κόσμο στάδιο «Λένιν» γίνεται, κατά γενική ομολογία, η πιο εντυπωσιακή τελετή έναρξης. Η Μόσχα είχε βάλει τα καλά της, ενώ ειδικοί μετεωρολογικοί πύραυλοι, που προκαλούν πρόωρη βροχόπτωση, έχουν εξασφαλίσει για λίγες τουλάχιστον ώρες αίθριο ουρανό πάνω από τους 80.000 θεατές και τους 6.000 αθλητές.

Ποιοί βουλευτές; Αρχηγοί μόνο…

Κοινοβουλευτικές ομάδες «δεμένες» από τους μηχανισμούς του «ηγέτη». Κυρίαρχο το προεδρο-κεντρικό μοντέλο (και) στην νέα Βουλή.

Μετά την ορκομωσία των 300 αντιπροσώπων του νέου κοινοβουλίου και την εκλογή του προεδρείου της Βουλής πολλά θα ακούσουμε:
Για την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του βουλευτή. Για την ατομική του συνείδησή και την συμβολή της βουλευτικής πρωτοβουλίας στην λειτουργία της δημοκρατίας.