Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

7ωρη εργασία στην ΕΣΣΔ το 1929

Αξιότιμοι σύντροφοι εργάτες και εργάτριες του «Κράσνι Τρεουγκόλνκ»!

Δεχτείτε το φιλικό μου χαιρετισμό με την ευκαιρία του περάσματος του «Κράσνι Τρεουγκόλνκ» στην 7ωρη εργάσιμη ημέρα.

Να συνδικαλιστές, να μάλαμα!


Να συνδικαλιστές, να μάλαμα!

Ο Γ. Πάιδας (ΔΑΚΕ), πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ,  εκλέχθηκε πρόεδρος της αμαρτωλής ΟΚΕ (Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή). Μάλιστα, για το κατόρθωμά του αυτό πήρε τα εύσημα από την κυβέρνηση της ΝΔ και όπως είπε ο υπουργός εσωτερικών, Μ. Βορίδης, “Ο Γ. Πάιδας για την εκλογή αυτή είχε την τιμητική του στο Υπουργικό Συμβούλιο”.

Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη!


Η κυβέρνηση, αντί να στέλνει τα ΜΑΤ να καταστέλλουν τους αγώνες της νέας γενιάς, εδώ και τώρα να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που πυροδοτεί τη δίκαιη αντίδραση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς αφήνει εκτός Πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές, μετατρέπει την επιλογή σχολών σε τζογάρισμα, ενισχύει τον εξεταστικό μαραθώνιο, υπονομεύει τις ανάγκες των φοιτητών.

Τρομοκρατία σε αγωνιζόμενες γυναίκες στο χώρο της Υγείας


Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία ενάντια σε αγωνιζόμενους υγειονομικούς εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους. Με κλήση σε απολογία γιατί αντιμίλησες στον Διοικητή σου, με ΕΔΕ γιατί μίλησες για τα προβλήματα στα ΜΜΕ, με απειλές γιατί επέτρεψες να μπουν οι κάμερες στο προαύλιο του Νοσοκομείου την ώρα της κινητοποίησης.

Το Σαββατοκύριακο το νέο μεγάλο ραντεβού για ένα ακόμα πλατύ άνοιγμα


ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η μεγάλη πανεξόρμηση με το 1ο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο ήταν μόνο η αρχή. Σειρά τώρα παίρνει η δεύτερη εξόρμηση, με το κείμενο που θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με τίτλο: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα». (SPOT)

9ωρη και 10ωρη αδήλωτη δουλειά



Με μαχητικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις υπερασπιζόμαστε το 8ωρο

·         Η κυβέρνηση επιδιώκει με νόμο να καταργήσει το οκτάωρο. Τι θα σημάνει αυτό για τους εργαζόμενους του κλάδου;

·         Η κυβέρνηση έρχεται απλά εκ των υστέρων να νομοθετήσει ανατροπές στο ωράριο και στον ημερήσιο χρόνο εργασίας που τα τελευταία χρόνια τα βλέπουμε να ισχύουν στον κλάδο. Ειδικά στις εταιρείες Πληροφορικής, μπορούμε να πούμε πως δεν είναι καινοτόμες μόνο όσον αφορά την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών αλλά και όσον αφορά την ανατροπή του οκτάωρου. Τα τελευταία τρία χρόνια για παράδειγμα, έχουμε σε μια σειρά τέτοιες εταιρείες, εφαρμογή τροποποιητικών συμβάσεων εργασίας που καθιερώνουν το οκταμισάωρο, το εννιάωρο και το εννιαμισάωρο ανά βάρδια.

Φτηνοί αντιπερισπασμοί


Με φτηνούς αντιπερισπασμούς επιχειρεί η κυβέρνηση να πετάξει από πάνω της τις τεράστιες ευθύνες για την επικίνδυνη εξέλιξη της πανδημίας και να τις φορτώσει στους εργαζόμενους, κουνώντας προκλητικά το δάκτυλο της ατομικής ευθύνης.

Χαρακτηριστική είναι για παράδειγμα η άθλια προσπάθεια να συνδεθεί η μετάδοση του ιού στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» αποκλειστικά με το ποσοστό εμβολιασμού των υγειονομικών. Κι ενώ η κυβέρνηση μιλάει για «αρνητές των εμβολίων», η πραγματικότητα λέει ότι σε όλα τα νοσοκομεία, το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών είναι στα ίδια πάνω - κάτω επίπεδα, εξαιτίας κυρίως των αργών ρυθμών με τους οποίους προχωρούν οι εμβολιασμοί, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία των υγειονομικών.

Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά για να υπάρχει επάρκεια


 Ο εκτροχιασμός του εμβολιαστικού προγράμματος, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και των ανταγωνισμών των εταιρειών, επιβάλει την υλοποίηση απ' την κυβέρνηση της πρότασης, που -απ' την πρώτη στιγμή- κατέθεσε το ΚΚΕ: Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, που πλέον κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί έγκαιρα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Μαθητικός ξεσηκωμός!

 


«Το δικαίωμα σε μόρφωση και υγεία δεν μπαίνει σε καραντίνα!

Ούτε οι αγώνες των μαθητών!

Μαθητικός ξεσηκωμός!»

 Οι μαθητές (ξανα)γυρίζουν στα σχολεία τους ακόμα μια φορά μετά από μήνες. Η σχολική χρονιά (ξανα)ξεκινάει τη διά ζώσης λειτουργία της.

Όχι για όλους, αφού στις λεγόμενες κόκκινες περιοχές τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν θα ανοίξουν.

Όχι για όλα τα σχολεία και τμήματα, αφού η πείρα του φθινοπώρου δείχνει πως σχολεία και τμήματα θα ανοιγοκλείνουν με την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού.

Ο Μπογδάνος έχει κερδίσει επάξια τον χαφιεδισμό ως χαρακτηρισμό!


Σε ένα άθλιο υβρεολόγιο κατά του ΚΚΕ επιδόθηκε ο γνωστός αντικομουνιστής Κώστας Μπογδάνος, συνεπικουρούμενος από τον «ΣΚΑΪ», φτάνοντας στο σημείο να καταλογίσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα ότι «οπλίζει τα χέρια» αυτών που επιτέθηκαν εναντίoν του.

Ουσιαστικά μέτρα αντί «άνοιξε – κλείσε»


Η εμφάνιση κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στο δήμο μας έδωσε την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, σε κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου να αναλωθούν σε κούφιους κομπασμούς και “επιδείξεις αποφασιστικότητας”, προσπαθώντας στην ουσία να ξεγλιστρήσουν από τις πραγματικές ευθύνες της αντιλαϊκής τους πολιτικής.

«Δεν θα σταυρώσουμε τα χέρια στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού»


«Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα, από την πρώτη στιγμή, ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε προς ''τας υποδείξεις''», τόνισε η Αφρόδιτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκπομπή του «Real Fm» και στους δημοσιογράφους Ν. Μπογιόπουλο και Μ. Κωττάκη για την κλήση σε προκαταρκτική εξέταση που δέχθηκε. 

Με τους αγώνες μας σημαδεύουμε όσους μας στερούν το Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη!


Οι φοιτητές στείλαμε την προηγούμενη βδομάδα ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση
μέσα από το μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο των Φοιτητικών μας Συλλόγων.

Σπάσαμε στην πράξη την προσχηματική απαγόρευση της κυβέρνησης που νόμιζε ότι βρήκε ευκαιρία να ψηφίσει το «νομοσχέδιο-ζόμπι» Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη χωρίς αντιδράσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


04/02/1843

Πεθαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Ομιλίατου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη «Παραινέσεις προς τη νέα γενιά»

Ηκαταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δημήτριου Πλαπούτα

04/02/1902

Γεννιέται ο Αμερικανός αεροπόρος Τσαρλς Λίντμπεργκ, ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό (21 Μάη του 1927)