Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ο αθεράπευτος ιός είναι ο καπιταλισμός


 Είναι ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να αντιστοιχήσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες τους, σημείωσε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας σε εκδήλωση της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με θέμα «Ο αθεράπευτος ιός είναι ο καπιταλισμός».

Καταγγέλλει την κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ απέναντι στον «εχθρό» ….λαό


Καταγγέλλουμε την κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ απέναντι στον «εχθρό» ….λαό. Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ΑμερικαΝατοικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνει και σχέδια καταστολής του εργατικού κινήματος.

Ασυγχώρητοι ψεύτες


«Πάμε πάλι: Ο Πρωθυπουργός "περιόδευσε" με την προστασία ΜΑΤ και χημικών που ξυλοκόπησαν τους διαδηλωτές, στην πρωταθλήτρια της ανεργίας Κοζάνη (ΔΕΗ). Ο Αλ Τσίπρας στον Βόλο και τη Λάρισα με νέους κ εργαζόμενους. Μαντέψτε για ποιον έβγαλε ανακοίνωση-"κόλαφο" το ΚΚΕ…»

Παπάς φωτεινό παράδειγμα

 
Παπα-Νικόλας από Κοζάνη για τους αντιεμβολιαστές Παπάδες

Φωτεινό παράδειγμα σε όλη αυτή τη μεσαιωνική μαυρίλα, ο ιερέας από την Κοζάνη που στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και δηλώνουν δύσπιστοι με τον κορωνοϊό. Όπως ο ίδιος λέει με την χαρακτηριστική ντοπιολαλιά του....

Μαρασλειακά


Σαν σήμερα οι παιδαγωγοί Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος παύονται από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, καθώς το έργο που επιτελείται εκεί κρίνεται εθνικά επιβλαβές – Μαρασλειακά.

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας

 
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Συνεχίζουμε την πάλη μας στις δύσκολες συνθήκες, που η πανδημία σε πολλές χώρες -μεταξύ τους κι η Ελλάδα- είναι σε έξαρση, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς, που βιώνουν την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κρατών και κυβερνήσεων και την άθλια κατάσταση των αθωράκιστων, εμπορευματοποιημένων Δημόσιων Συστημάτων Υγείας.

Εκατοντάδες σύνεδροι στις θέσεις τους, κόντρα στις διαλυτικές προσπάθειες των εργοδοτικών συνδικαλιστών


Από σήμερα Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, με εκατοντάδες συνέδρους, εκπροσώπους σωματείων από όλη τη χώρα, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη να βρίσκονται στις θέσεις τους προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Δήμος «ξεπουλά» μάθημα της δημόσιας εκπαίδευσης σε ιδιώτες!


Σε τούτο τον τόπο οι κυβερνήσεις όλων των «αποχρώσεων» έχουν εκχωρήσει στους ιδιώτες από παραλίες και δάση, μέχρι λιμάνια, αεροδρόμια, ενεργειακές υποδομές και αρχαιολογικούς χώρους! Τα έχουν βγάλει όλα στα «σφυρί» ξεπουλώντας τη δημόσια υπηρεσία!

Α. Γεωργιάδης: Καλώς έκλεισα τα νοσοκομεία!


Στις τραγικές στιγμές που βιώνουν γιατροί και ασθενείς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας αναφέρθηκε η Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος μονάδας Covid στο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» το πρωί του Σαββάτου.

Μαχητική πορεία ενάντια στη μετατροπή της πόλης σε πολεμικό ορμητήριο


Μαχητική διαδήλωση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου, αλλά και σε στόχο αντιποίνων πραγματοποιούν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη, μαζικοί φορείς και εργατικά σωματεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/11/1820

Γεννιέται ο Φρίντριχ Ενγκελς, κορυφαία θεωρητικοπολιτική μορφή του παγκόσμιου εργατικού, επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος.