Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

«Μαμά έφτασα»


«Μαμά έφτασα»
,του  ηθοποιού και συγγραφέα  Γιώργου Γαλίτη.

«Τρένο του παρά τους»

 
«Τρένο του παρά τους»

Στίχοι και μουσική του Παναγιώτη Μπελίτσου.

 «Και τα παιδιά σου, τα όνειρά σου, πάνε σαν ζώα για τη σφαγή»

Ρουσφετάκι


Πρώτα ήταν ο σταθμάρχης, το «τραγικό ανθρώπινο λάθος». Εκεί στηνόταν το παραμύθι για να βγει λάδι η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις που έσπασαν σε κομμάτια τον ΟΣΕ και πούλησαν τα φιλέτα στους ιδιώτες στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό και βάζοντας στο ζυγι του κόστους την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων.

Ανακοίνωση για τη στάση των ΔΑΠ, του Δίκτου/Βlocο και ΕΑΑΚ στους Φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας

Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες χιλιάδων φοιτητών και μαθητών σε όλη την Ελλάδα στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το πολύνεκρο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Κάνουμε πράξη το χρέος μας! Δεν ξημέρωσε ακόμα "μια συνηθισμένη μέρα". Την Παρασκευή 3 Μάρτη τα αμφιθέατρα μείνανε άδεια. Δίπλα στις άδειες θέσεις των νεκρών συναδέλφων μας μείνανε άδειες και οι δικές μας. Η θλίψη συνάντησε την οργή, μετατράπηκε σε ένα μεγάλο νεανικό αγωνιστικό ποτάμι.

Ο «μάγος» Γιάνης Βαρουφάκης...


Την ιδιωτικοποίηση «δείχνει» μονομερώς ως αιτία της κατάστασης του σιδηροδρόμου και -κατά συνέπεια- της τραγωδίας της 1ης Μάρτη ο Γ. Βαρουφάκης. Τονίζει, μάλιστα, ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε σε μια «πτωχευμένη» ιταλική εταιρεία (αλίμονο…), αναφερόμενος σε ένα από τα 10 μεγαλύτερα σιδηροδρομικά μονοπώλια στον κόσμο με καθαρά κέρδη 193 εκατ. ευρώ το 2021.

Η μεταγραφή του «αιώνα»

Κορυφαία μεταγραφή, ο ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισε, τον Ευάγγελο Αντώναρο, από την ΝΔ.

 «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μορίς Ραβέλ


 Στις 7 Μαρτίου 1875 γεννιέται ο Μορίς Ραβέλ στην πόλη Σιμπούρ των Κάτω Πυρηναίων, διάσημος συνθέτης κλασικής μουσικής.

Σε ηλικία μόλις 14 χρόνων εισήχθη στο Ωδείο του Παρισιού, όπου παρέμεινε ως το 1905. Εκεί συνέθεσε το πρώτο πολύ γνωστό έργο του «Παβάνα για μια νεκρή ινφάντα». 

Οι 50 αποχρώσεις της συγκάλυψης...


Λυτοί και δεμένοι, «πάνω καταπάνω» στην προσπάθεια συγκάλυψης του πραγματικού ενόχου για το έγκλημα στα Τέμπη...

  • «Μπανανία, δεν υπάρχει κράτος», λένε. «Με αυτό το κράτος να τελειώνουμε, ή θα το μεταρρυθμίσουμε ή θα καταστρέψει την Ελλάδα» γράφουν.

Απεργία - δέσμευση


«Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Σύγχρονες - ασφαλείς - φθηνές μαζικές μεταφορές για τον λαό, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους». Με το σύνθημα αυτό, στη μάχη για την οργάνωση της αυριανής απεργίας, εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δείχνουν τον πραγματικό ένοχο του στυγερού εγκλήματος στα Τέμπη και καλούν σε ξεσηκωμό!

Χωρίς σχόλιο

«...την ίδια ώρα, ένα Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου δικάζει τρεις σιδηροδρομικούς, έναν τροχοπεδητή επιβατικής αμαξοστοιχίας, έναν μηχανοδηγό και έναν φύλακα γραμμής. Ενα μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει στείλει στον άλλο κόσμο εκατοντάδες επιβάτες. Αιτία του δυστυχήματος ήταν η αμέλεια των σιδηροδρομικών.

Στις 8 Μάρτη απεργούμε για να μετατραπεί η οργή και η θλίψη για το έγκλημα σε αγώνα και φωνή!


Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 8 Μάρτη, να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να μετατρέψουν την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί σε αγώνα και φωνή! Να γίνουμε η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα. Να πλημμυρίσουν οι πόλεις στις απεργιακές συγκεντρώσεις από εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές.

Δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί!


 Οι εικόνες από τα Τέμπη, γροθιά στο στομάχι.

Τα συντρίμμια. Οσοι «έφυγαν». Οσοι έζησαν. Οσοι αγνοούνται. Οσοι περιμένουν ακόμα το «τηλέφωνο όταν φτάσεις...».

Μια στιγμή και χάθηκαν όλα... Οργή και θλίψη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
07/03/-322

Πεθαίνει ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης. 

Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης