Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Άτιμοι κομμουνιστές θα πεθάνετε!


Ένα σχετικά άγνωστο -τουλάχιστον μεταξύ των νεότερων- περιστατικό, συνέβη λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές της 12ης Ιουνίου του 1994, κατά τη διάρκεια κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος στις 3 Ιούνη στην πλατεία Αριστοτέλους.Μετά το τέλος της ομιλίας του ευρωβουλευτή και υποψηφίου Βασίλη Εφραιμίδη, ο ακροδεξιός Μανώλης Θεοδωράκης κρύβοντας ένα μαχαίρι μέσα σε ένα μπουκέτο λουλούδια του επιτέθηκε με ξεκάθαρη δολοφονική διάθεση τραυματίζοντάς τον πολλαπλώς.

Σπέρνει καρκίνο αλλά μοιράζει... λουλούδια


Πίσω από δήθεν φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως η ΤΙΤΑΝ, προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές επιπτώσεις που προκαλεί η δραστηριότητά τους στο περιβάλλον και την υγεία του λαού.

Ο κ.Καρανίκας και οι “αριστερές” μπα(ρου)φολογίες

 

Κατ’ αρχάς μια επιβεβλημένη αναφορά: Οποιος έπεσε στο λούκι των ναρκωτικών και χάθηκε είναι ένα καρφί στην ψυχή μας. Οποιος έχει βυθιστεί σ’ αυτό το μαρτύριο είναι ευθύνη του καθενός μας να του απλώσει το ένα χέρι και με το άλλο χέρι σφιγμένο γροθιά να διεκδικεί και να αγωνίζεται για ένα κράτος που θα σταθεί αρωγός στον άνθρωπο και με αμείλικτο τρόπο απέναντι στον φονιά του. Οποιος πάλεψε, σηκώθηκε και στάθηκε όρθιος στη μάχη με αυτή την γάγγραινα έχει την απέραντη εκτίμηση και τον σεβασμό μας για την δύναμη, την θέληση και την γενναιότητά του.

Ατόφιος Γκαιμπελισμός από «Καθημερινή» και «Τα Νέα»


 
Όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με γνωστούς κυβερνητικούς παπαγάλους που αρθρογραφούν σε «Καθημερινή» και «Τα Νέα» τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Τι κι αν έχουν βγει ανακοινώσεις, τι κι αν έχουν γίνει παρεμβάσεις, τι και αν οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την πραγματικότητα, δύο μέρες μετά, συνεχίζονται οι προβοκάτσιες  και τα fake news για τα γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά.

Κινητοποίηση ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων


Με σύνθημα: «Η  Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μέρα αγώνα  και διεκδίκησης  απέναντι στις αιτίες που προκαλούν την καταστροφή του περιβάλλοντος. Να σταματήσει η καρκινογόνα καύση απορριμμάτων!», η Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF - SRF στην επιχείρηση «ΤΙΤΑΝ/ Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε κινητοποίηση για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Κανόνι κατά του λαού


Για άλλη μια φορά άξιο συγχαρητηρίων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά η κυβέρνηση. Την ώρα που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στη Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί, η κυβέρνηση και εν συνόλω η πολιτική και φυσική ηγεσία ενισχύουν τη καταστολή κατά άοπλων πολιτών.

«Στο απόσπασμα» κυβέρνησης και εργοδοσίας το απεργιακό δικαίωμα


ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
Μέχρι και την τελευταία στιγμή προστίθενται απεργοκτόνες διατάξεις
 
Σε πραγματικό ναρκοπέδιο για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα μετατρέπει τη διαδικασία προκήρυξης και πραγματοποίησης απεργίας η κυβέρνηση με το αντεργατικό νομοσχέδιο, επιχειρώντας να καταργήσει στην πράξη ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα στο διάβα δεκαετιών.

Ανάπτυξη βασισμένη στο κέρδος και προστασία του περιβάλλοντος είναι έννοιες ασυμβίβαστες


Οι λαοί αντιμετωπίζουν τη διαρκή επιβάρυνση του περιβάλλοντος και του κλίματος, που θα προκαλέσει τεράστιες συνέπειες για την ανθρωπότητα και τις επόμενες γενιές. Παρόλα αυτά, οι διάφορες ενδό-καπιταλιστικές συμφωνίες, όπως η Συμφωνία του Παρισιού το 2016 για την υπερθέρμανση του πλανήτη αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις στοχεύσεις του καπιταλισμού, όχι των εργαζόμενων. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της προωθούν τη δική τους "ατζέντα", της αποκαλούμενης "πράσινης ανάπτυξης" ως διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση.

Συνεχίζεται το πολιτικό άνοιγμα του ΚΚΕ για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο


Συνεχίζεται το μεγάλο πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο, το 8ωρο και επιβάλει τη 10ωρη εργασία, ενώ τσακίζει και μια σειρά άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας και αναβάθμισης του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου


Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ
συνεχίζει την ίδια αντι-δασική πολιτική, πολιτική γης και περιβάλλοντος στο πλαίσιο της στρατηγικής ΕΕ - άρχουσας τάξης και προωθεί τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στα δασικά οικοσυστήματα. Αυτή η ενιαία στρατηγική αντιμετωπίζει τα δάση ως πεδία κερδοφορίας για επίδοξους επενδυτές, την προστασία του περιβάλλοντος ως κόστος και εμπόδιο για κερδοφόρες επενδύσεις.

Κυκλοφορεί το τεύχος Ιουνίου του “Οδηγητή”

Το εξώφυλλο του «Οδηγητή» είναι αφιερωμένο στον θεσμό των Αντιιμπεριαλιστικών Διημέρων της ΚΝΕ. «30 ταξίδια, ένας προορισμός: Οι λαοί θα νικήσουν!» είναι το σύνθημα που συνοψίζει τη μικρή ιστορική αναδρομή που ετοίμασε ο «Οδηγητής», καθώς πλησιάζει το 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, στις 9, 10 και 11 Ιουλίου.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

 


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» 5 – 6 Ιούνη:

  • Πέμπτη 10 Ιούνη: Απεργούμε μαζικά ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα. Μόνο χειρότερα γίνεται! Να μην περάσει! Στην πανεργατική απεργία να παραλύσει η χώρα απ’ άκρη σε άκρη! Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο. Το κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή.
  • Στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»: Ματιές στην Ανατολική Αττική.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/06/1646

Γεννιέται η Ιταλίδα (Βενετή) φιλόσοφος Έλενα Κορνάρο Πισκόπια, η πρώτη γυναίκα διδάκτωρ της φιλοσοφίας.

05/06/1825

Δολοφονείται (από Έλληνες) στο κελί όπου κρατούνταν φυλακισμένος στην Αθήνα πριν δικαστεί ο Φιλικός επαναστάτης του 1821 Οδυσσέας Ανδρούτσος. 

Οδυσσέας Ανδρούτσος