Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

"Πάτα το κουμπί"


Όλα συμβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα… δεν έχει σημασία ποιά. Άλλωστε κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα είναι συμπτωματική… Το ξεκαθαρίζουν εξ αρχής οι συντελεστές της παράστασης “ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ”.

Πολλοί νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμό κτιρίων στην Οδησσό


Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κτίρια στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο.

Δεν επιθυμούμε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις της

*

 Η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να πάει σε πόλεμο με την Ελλάδα, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις κατηγορίες του για «παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου» από ελληνικά αεροσκάφη.

Συνεχίζει τις προκλήσεις οπλισμένη με την «πραγματική αλληλεγγύη» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


Οτι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και όλες οι διεργασίες των τελευταίων ημερών πρόσθεσαν νέο, αμερικανοΝΑΤΟικό αέρα στα πανιά της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης έσπευσε να επιβεβαιώσει, χτες, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν ρωτήθηκε τι εννοούσε ο Αμερικανός ομόλογός του μιλώντας για «σταθερότητα στο Αιγαίο».

Άκρως επικίνδυνη για τον λαό η πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς


Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων, εξέφρασε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στην συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

1941: Το ΚΚΕ ανασυγκροτείται και οργανώνει την Αντίσταση


Την 1η Ιούλη 1941, συνήλθε η 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Ηταν μια Ολομέλεια καθοριστικής σημασίας, καθώς συγκλήθηκε λίγες μέρες μετά τη γερμανική εισβολή.

«Λογικός» ο κίνδυνος για ύφεση στις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία

 
Αυξανόμενους κινδύνους για ρυθμούς ανάπτυξης λίγο πάνω από το μηδέν ή και για ύφεση φέτος στις ΗΠΑ, στην ΕΕ και ευρύτερα, δίνουν αναλύσεις μεγάλων χρηματοπιστωτικών μονοπωλίων, καθώς οι «αναταράξεις» από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία λειτουργούν ως καταλύτης για τον πολλαπλασιασμό και την εμβάθυνση προβλημάτων και «αβεβαιοτήτων» που αντιμετώπιζε ήδη πριν από αυτόν η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.

Κέντρο ΝΑΤΟικών διερχομένων ξανά η Αλεξανδρούπολη

Για μία βδομάδα θα παραμείνει δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ που θα προωθηθεί μέσω του οδικού και του σιδηροδρομικού δικτύου προς χώρες της Βαλκανικής και της Βαλτικής.

Αύξηση στις εισαγωγές, μετατροπή κλινών και διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού

ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΞΑΝΑ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η ίδια ολέθρια συνταγή ακολουθείται ξανά από την κυβέρνηση

10ο Εργατικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Θεσσαλονικη


Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ στη σωστή πλευρά της Ιστορίας! Για το Σοσιαλισμό!» Θα πραγματοποιηθεί φέτος το 10ο Εργατικό Φεστιβάλ των Κλαδικών Οργανώσεων ΚΚΕ - ΚΝΕ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Ιούλη στο πάρκο της Νέας Ελβετίας.

Το καλό σενάριο για το λαό γράφεται με ΚΚΕ δυνατό!

 Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ σ’ αυτές τις εργατογειτονιές του Μενιδίου δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να περιγράψουμε την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
1/07/1804 

Γεννήθηκε η γαλλίδα συγγραφέας, Γεωργία Σάνδη 

Γεωργία Σάνδη