Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

«Μπλουζ στον αυτοκινητόδρομο της Μοναξιάς»

«Η Μαρίν έβαλε µπροστά την Camaro, ανάβοντας τους προβολείς θυέλλης. Ξαφνικά είχε την αίσθηση ότι κάποιο όχηµα ερχόταν πίσω της µε ολόσβηστα τα φώτα. Κοίταξε εκεί που έπρεπε να ήταν ο οδηγός, αλλά δεν µπόρεσε να διακρίνει κανέναν.» 

Φασιστοειδή συνεχίζουν τις «συλλήψεις» προσφύγων και μεταναστών

Συνεχίζεται το άθλιο πογκρόμ σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο από διάφορους φασίστες που οργανώνουν «περιπολίες» για να «συλλάβουν» ξεριζωμένους ανθρώπους. Μάλιστα, οι φασίστες αναρτούν στα social media τις απάνθρωπες ενέργειές τους, το ρατσιστικό τους μίσος, τα ραντεβού των ταγμάτων τους κ.ά.

Επίθεση του Ισραήλ στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου καταγγέλλει η Δαμασκός

Ισραηλινή αεροπορική «επίθεση» έθεσε εκτός λειτουργίας το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Συρίας.

«Ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε επίθεση (...) με στόχο το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι. Η επίθεση προκάλεσε υλικές ζημιές στον διάδρομο του αεροδρομίου και το έθεσε εκτός λειτουργίας», δήλωσε πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό.

Είναι η ώρα να σταματήσει «το πάμε και όπου βγει» και «να πάμε αλλιώς»


Δεκάδες νεκροί, θύματα των πυρκαγιών. Κόποι μιας ζωής που γίνονται στάχτη, χιλιάδες στρέμματα δάσους που χάνονται για ακόμα μια φορά. Και όλα αυτά με το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις καταστροφές να μειώνεται χωρίς να προλαβαίνουμε να μαζέψουμε τη σκέψη μας από την προηγούμενη. Αρμόδιοι υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι μιλάνε για «πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες», που «ξεπερνούν τον κρατικό μηχανισμό». Τα ίδια έλεγαν και πέρυσι, και πρόπερσι και πριν από 10-15 χρόνια, για να δικαιολογήσουν τις μεγάλες απώλειες και καταστροφές.

Το ΚΚΕ τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη με μια εκδήλωση αντάξια του σπουδαίου έργου του


«Τι άλλο, αλήθεια, είναι μια πλατεία, ένα στάδιο, ένας δρόμος γεμάτους ανθρώπους, που ομαδικά τραγουδούν ένα τραγούδι σου, παρά ένας ολάνθιστος κάμπος; Αυτό το πέτυχα, το έζησα.... και το θεωρώ σαν τη μέγιστη ευλογία των ουρανών»...Τα παραπάνω είχε αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στον «Ριζοσπάστη» όταν συμπλήρωνε τα 70 του χρόνια...

Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε


Γεννιέται , στις 28/8/1749, ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε. Γερμανός ποιητής και συγγραφέας, απ' τις σπουδαιότερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Σπούδασε νομικά στη Λιψία και στο Στρασβούργο. Κατόπιν, στο Βέτσλαρ, ένας απελπισμένος έρωτας τον ενέπνευσε να γράψει το περίφημο μυθιστόρημά του «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου», που τον έκανε διάσημο.

ΔΕΘ 2023: Η καλύτερη άμυνα στην επίθεση του κεφαλαίου είναι η αντεπίθεση


 Την προηγούμενη τετραετία τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Η γραμμή χαλάρωσης της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, που επικρατούσε στην ΕΕ, της επέτρεπε να παίρνει κάποια στοιχειώδη μέτρα προσωρινής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών, μαζί με τη μεγάλη κρατική στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ετσι, η κυβερνητική προπαγάνδα πρόβαλλε πιο εύκολα το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους». Η σύγκριση με τα μνημονιακά χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βοηθούσε τη ΝΔ να εμφανίζεται ως το «μικρότερο κακό».

Από το 2017 έχει καεί το 25% της Αττικής από πυρκαγιές και το 33% των δασών


 ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα το meteo.gr, σχετικά με τα τραγικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων επτά ετών (2017-σήμερα) στην Αττικής.

Συγκεκριμένα, από το 2017 μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2023, 12 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 600.000 στρέμματα σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).

«Χρειαζόμαστε δημάρχους μαχητές, κι άλλους πολλούς Πελετίδηδες»


Είναι αλήθεια ότι ο Παντελής Θαλασσινός μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας, μέσα σε μια ταραγμένη και πραγματικά καυτή χρονιά. Το 1987 σημαδεύεται από τον φονικό καύσωνα των εκατοντάδων νεκρών, που μετέτρεψε τότε τη χώρα σε καμίνι, αλλά και από τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ!

Κινητοποίηση για τα δάνεια Ρομ στο υπουργείο Οικονομικών


Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, από λαϊκές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας που απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου. 

Παράλληλα έγινε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους κυρία Αλαμπάση, όπου παρευρεύθηκαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Αγίας Βαρβάρας, ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Β. Πάντζος και η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/08/1749

Γεννιέται ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε, ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και συγγραφέας. Μεταξύ άλλων έργων του ο «Φάουστ».