Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Τα απαγορευμένα του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι

Βίντεο

«Αιτία πολέμου» οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση σε δορυφόρους της Ρωσίας


Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση εναντίον των δορυφόρων της ως αιτία πολέμου, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roscosmos, διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά κέντρα ελέγχου δορυφόρων έχουν γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και προειδοποίησε κατά οποιασδήποτε απόπειρας προς αυτή την κατεύθυνση, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Η Ελλάδα έξω από τον πόλεμο είναι η πατριωτική στάση του ΚΚΕ


Η Ελλάδα έξω από τον πόλεμο, αυτή είναι η πατριωτική στάση του ΚΚΕ, τόνισε Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι πάρα πολύς κόσμος συμφωνεί με το ΚΚΕ και αυτό ενοχλεί. 

«Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών»


 Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία. Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη, προειδοποιούν για τους τεράστιους κινδύνους  ακόμα και γενικευμένης ανάφλεξης και τις επιπτώσεις που θα έχει για το λαό μας αυτή η εμπλοκή. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων κ.α. που τα υπηρετούν, το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών ή διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Το ουκρανικό «μνημόνιο»... και τα παπαγαλάκια


Τελευταία, για να επιτεθούν στο ΚΚΕ, κυβερνητικοί ευρωβουλευτές, ΜΜΕ και άλλα «παπαγαλάκια» διακινούν ότι στο Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε δήθεν οικονομική «βοήθεια» της ΕΕ στην Ουκρανία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Κάνοντας «το μαύρο άσπρο», παρουσιάζουν προκλητικά σαν «βοήθεια» το αντιλαϊκό «μνημόνιο» που έχουν επιβάλει τα όργανα της ΕΕ σε βάρος του ουκρανικού λαού με τον μανδύα «Μακροοικονομικής Χρηματοδοτικής Συνδρομής».

2/3/1927 Επεξετάθη χθες η απεργία των εργατριών εις όλα τα εργοστάσια ταπητουργίας των Ποδαράδων


«Ποδαράδες» και καθαρευουσιάνικα «Νέα Ιωνία». Είτε έτσι τον πης, είτε αλλιώς το συνοικισμό που είναι πέρα από τα Πατήσια, το γεγονός είναι ότι είναι μια κόλαση και τίποτε περισσότερο. Υπάρχουν μερικά καλά σπίτια, αρκετά εργοστάσια υψώνουν τα από μπετόν αρμέ κτίριά των, το τρένο περνά αδιάκοπα κουβαλώντας ξένοιαστους ανθρώπους προς την Κηφισσιά η μεγάλη όμως αυτή πόλη δεν είναι παρά ένα άθροισμα μικρών πέτρινων και ξυλίνων παραπηγμάτων και αντίσκηνων ακόμα. Πέντε χρόνια μετά την καταστροφή εξακολουθούν να υπάρχουν πρόσφυγες μέσα σε αντίσκηνα (...).

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας!


Ποια είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε έναν πόλεμο για το μοίρασμα αγορών, εδαφών, σφαιρών επιρροής; Μήπως να επιλέξεις στρατόπεδο ληστών; Να διαλέξεις ανάμεσα σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ από τη μια πλευρά και στη Ρωσία από την άλλη; Δηλαδή με ποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο θα πας σε αυτόν τον πόλεμο, που γίνεται σε βάρος των λαών;

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα της εμπλοκής στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • «Αν μας ζητηθεί, θα αναπτύξουμε δυνάμεις και σε χώρες των Βαλκανίων»(!), λέει η κυβέρνηση
  • Ασκήσεις και απαγόρευση στρατιωτικών πτήσεων στον Εβρο που είναι με τη «βούλα» στο στόχαστρο των ανταγωνισμών

Προς επίσημους πολιτιστικούς φορείς και όργανα


Δηλώνω υπευθύνως και έχουσα σώας τας φρένας:

Θα υφίσταμαι στο εξής όλες τις απορρέουσες εκ καταγωγής κυρώσεις.

Ομολογώ ότι η εκ μητρός γιαγιά μου ήρθε από τη Ρωσία.

Ενεργειακός χειμώνας για τους λαούς από τη σύγκρουση για το «πάνω χέρι» και στην Ενέργεια


 ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά Ενέργειας από την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στην Ουκρανία και η «ενεργειακή ασφάλεια» της Ουκρανίας εξετάστηκαν από το χτεσινό έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, εν μέσω πολλών σεναρίων για την επόμενη μέρα στον ενεργειακό τομέα της Ευρώπης και με μοναδικό δεδομένο ότι το τίμημα θα είναι πολύ μεγάλο και θα πληρωθεί από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Η Άχεντ Ταμίμι απωθεί ...Ρώσους στρατιώτες!


Στο σημερινό περιεκτικό άρθρο του «Ριζοσπάστη» με τίτλο «Ο πόλεμος της προπαγάνδας... και η προπαγάνδα του πολέμου» καταγράφονται μία σειρά από fake news των τελευταίων ημερών με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και η ευκολία με την οποία πλέον αυτά διαχέονται μέσω των social media σε εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/03/1784

Ο Γάλλος εφευρέτης Ζαν Πιερ Μπλανσάρ πραγματοποιεί την πρώτη πτήση με αερόστατο πάνω από το Παρίσι.