Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Σάλτα γαμήσου πια κυρ Παντελή Μέρος Ι & II

Ο Σταμάτης Μορφονιός στέκεται απέναντι στους κυρ-Παντελήδες αυτού του κόσμου με ένα κομμάτι- γροθιά στο στομάχι .

Εκτελείται ο Νίκος Γόδας


Ο Νίκο Γόδα, ο παίκτης του Ολυμπιακού συνέδεσε από μικρός το όνομά του με το ποδόσφαιρο και τους κοινωνικούς αγώνες, μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ.  εκτελέστηκε στις 19 Νοέμβρη 1948.

Είναι 19 του Νοέμβρη. Ημέρα Κυριακή. Ξημέρωμα. Ο Γόδας οδηγείται στο απόσπασμα. Ο Σκούρτης θυμάται: «Ο Νίκος ζήτησε να τον εκτελέσουν με την ερυθρόλευκη φανέλα κατάσαρκα και το λευκό σορτ. Κι αυτό γιατί ήταν αυθεντικός Ολυμπιακός, όπως και κομμουνιστής.    “Νενικήκαμεν. Ζήτω οι ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού. Γεια σας, συναθλητές μου”, ήταν τα τελευταία λόγια του Νίκου φεύγοντας από τη φυλακή, όταν τον οδηγούσαν στο νησί Λαζαρέτο, στο λιμάνι της Κέρκυρας, για να τον εκτελέσουν.

Διοργανώνει σύσκεψη για την Υγεία στις 22 Νοέμβρη


Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) προσκαλεί τους υγειονομικούς και τα Σωματεία Εργαζομένων της Υγείας, καθώς και όλα τα εργατικά σωματεία, τις μαζικές οργανώσεις και φορείς, μεμονωμένους συνδικαλιστές σε πλατιά σύσκεψη-συζήτηση για την Υγεία τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πώς η Aσφάλεια κατέγραφε τη δράση της ΚΝΕ την περίοδο της παρανομίας


Η ΚΝΕ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 1968 με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η απόφαση αυτή ήρθε λίγους μήνες μετά την ιστορική 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Ήταν η πρώτη φορά από την αυτοδιάλυση της ΟΚΝΕ το 1943 που συγκροτούνταν στην Ελλάδα οργάνωση με μαρξιστικά - λενινιστικά χαρακτηριστικά, νεολαία του ΚΚΕ, με σκοπό να κερδηθεί η νεολαία στον αγώνα για την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

«Πράσινο» φαγοπότι


Αλλο ένα παράδειγμα του τρελού χορού τρισ. δολαρίων που έχει στηθεί για τα μονοπώλια, γύρω από την περιβόητη «πράσινη ανάπτυξη», προσφέρει ο καβγάς κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας για τη μοιρασιά του τεράστιου πακέτου που «σπρώχνει» η κυβέρνηση Μπάιντεν για την προώθηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV). Και πώς να μην καβγαδίζουν δηλαδή, με τέτοιο φαγοπότι... 

«Τρικυμία στην μπανιέρα»


«Ως τρικυμία στην μπανιέρα» χαρακτήρισε την κοκορομαχία μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος της Συμφωνίας για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, ο Νίκος Παπαναστάσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 

Ανακλήθηκε η τιμωρία για τη συμμετοχή του καταδρομέα

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Ανακλήθηκε η τιμωρία για τη συμμετοχή του καταδρομέα στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου

Φραντς Σούμπερτ


Στις 31 Ιανουαρίου 1797 γεννιέται ο Φραντς Σούμπερτ. Αυστριακός συνθέτης, ένας από τους εισηγητές του ρομαντισμού και ο σπουδαιότερος εκπρόσωπός τους.

Γεννήθηκε  και  έζησε  στην  Αυστρία.

Οποια πέτρα...


Νέα έξαρση της πανδημίας, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, φυσικές καταστροφές. «Οποια πέτρα» κι αν σηκώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, θα βρουν από κάτω τον ίδιο ένοχο για τα οξυμένα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζουν: Το σύστημα που θυσιάζει τις ανάγκες τους στον βωμό του κέρδους. Το κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, γι' αυτό είναι «επιλεκτικά ανίκανο» να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία του λαού. Κυβερνήσεις και αστικά κόμματα - «σωματοφύλακες» της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα διότι τα θεωρεί κόστος


Είναι εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος μιλώντας την Πέμπτη στο κανάλι «Kontra» και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν πράξει τα αιτήματα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, η ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας, μέτρα προστασία στους χώρους δουλειάς και καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού με προσωποποιημένη ενημέρωση.

Για την κατάργηση της υποχρέωσης να δηλώνεται η υπερεργασία


Οι ανατροπές του αιώνα που περιέχονταν στον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη για τα εργασιακά προέβλεπαν ισχυρές πλήγματα στα εργασιακά δικαιώματα με παρεμβάσεις στον εργάσιμο χρόνο, στην κατάργηση του 8ωρου, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα του Ισραήλ σε ένα βίντεο


Το  ΠΑΜΕ καταγγέλλει την συνεχιζόμενη τρομοκρατία που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 17 Νοέμβρη από την ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem καταγράφεται η καθημερινή βαρβαρότητα που βιώνουν οι παλαιστίνιοι, ακόμα και τα μικρά, μωρά παιδιά, όταν πάνοπλοι ισραηλινοί στρατιώτες εισβάλλουν στο σπίτι τους και αφού συλλάβουν τα μεγαλύτερα παιδάκια στήνουν τα μικρότερα στον τοίχο και ειρωνευόμενοι τα βγάζουν φωτογραφίες για να τα φακελώσουν!

Ποιοι φοβούνται τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου;


 «Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στη σημερινή ανάρτησή του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης. Δεδομένου ότι σε άλλο σημείο της ανάρτησης αναφέρει ότι «σαράντα οκτώ χρόνια μετά, οι λέξεις «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ανανεώνουν το νόημά τους.

Απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Βρισκόμαστε στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας και οι συνέπειες του αποτυπώνονται στην τεράστια αύξηση των νοσηλειών, της θνητότητας. Στο εξουθενωμένο ελάχιστο προσωπικό και την υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και στην αναστολή τακτικών χειρουργείων.

Η αντιφατική πολιτική και η εγκληματική διαχείριση υπονομεύουν την προστασία από την πανδημία


Αυτού του τύπου τα πρωθυπουργικά διαγγέλματα θα ήταν ανάξια σχολιασμού, αν δεν αποτελούσαν την "αναμνηστική δόση" για την εμπέδωση της ατομικής ευθύνης και την απεμπόληση των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/11/1805

Γεννιέται ο Γάλλος μηχανικός και διπλωμάτης Φερντινάν Ντε Λεσέπς, που διάνοιξε - μεταξύ άλλων – τις διώρυγες του Σουέζ και της Κορίνθου.