Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Για τις ανθρώπινες σχέσεις

 


Μαϊντανός σε ανάπτυξη

 


Ξαναχτύπησε ο γνωστός τηλε-συνδικαλιστής, ο αγαπητός μαϊντανός των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών. Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών εκφράζουμε τη μέγιστη αντίθεσή μας στις σημερινές δηλώσεις του γνωστού «κυρίου», αναφορικά με το φόνο της 20χρονης Καρολάιν από το σύζυγό της. Διαχωρίζουμε εκ διαμέτρου τη θέση μας από συμπεριφορές και δημοσιεύματα που προσβάλλουν άδικα τον αστυνομικό, ο οποίος καθημερινά πασχίζει για να φέρει εις πέρας το καθήκον του.

«Η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως...»


Την Πέμπτη ξεκινά το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ
  • Η εναρκτήρια εκδήλωση, με ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις
  • Θα ακολουθήσει οπτικοποιημένη συναυλία με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, συνοδευόμενα από βίντεο και κατασκευές

«Βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», «υποχρεώσεις και προαπαιτούμενα»

 
Με κοινή υπερψήφιση σε περισσότερα από τα μισά άρθρα του αντεργατικού νομοσχεδίου διευθετήθηκε η «μητέρα των μαχών» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η μετατροπή όλης της χώρας σε μία απέραντη ειδική οικονομική ζώνη φτηνής εργασίας, χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και με τη συνδικαλιστική δράση υπό διωγμό: Αυτό είναι που προωθείται με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη, όχι τυχαία μία μέρα πριν επικυρωθεί με τις σχετικές φιέστες η ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, προϋπόθεση για το οποίο είναι η ένταση της επίθεσης στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα.

Ανοιχτή επιστολή στις γυναίκες πρόσφυγες και στις Ελληνίδες εργαζόμενες για την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων


Γυναίκες Πρόσφυγες και Μετανάστριες,

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας απευθύνεται σε εσάς που ήρθατε στη χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον για σας και τα παιδιά σας και βρεθήκατε φυλακισμένες στις δομές "γκέτο", εγκλωβισμένες στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις.

Εκτέλεση 17 κομμουνιστών στην Αίγινα Α’


«Και οι 17 πρόταξαν ηρωικά τα στήθη τους στο εκτελεστικό απόσπασμα φωνάζοντας: Ζήτω το  ΕΑΜ, Ζήτω ο Ζαχαριάδης»

19/6/1947: Στον Τούρλο Αίγινας εκτελούνται 17 κομμουνιστές από τις φυλακές της Αιγινας. Είναι οι: Αποστολάκης Νίκος, Αυγέρης Μήτσος, Βουτσινάς Κώστας, Γκινανιώτης Θανάσης, Γκίνης Δημήτρης, Δημητρακόπουλος Παναγιώτης, Καλογιάννης Κυριάκος, Κόλλιας Αλέκος, Κωτούλιας Κώστας, Λάτσος Συνοδινός, Μονέδας Μιχάλης, Μπουρδής Αντώνης, Ντάλιος Δημήτρης, Σιδέρης Θόδωρος, Τόλιας Παναγιώτης, Τριαντάφυλλου Θόδωρος, Χατζόπουλος Βαγγέλης.

«Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή, μητ’ όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι, έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει»..


Τι σημαίνει σήμερα κομμουνιστής-στρια;

Σημαίνει να είσαι επαναστάτης και καινοτόμος. Γιατί τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης μπορούν να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο μόνο αν αντιστοιχηθούν με καινοτόμες σχέσεις παραγωγής, στέλνοντας στο μουσείο της κοινωνικής ιστορίας το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Σημαίνει να κοιτάς κατάματα τον πολύ αρνητικό συσχετισμό στην Ελλάδα και παγκόσμια, μέσα στον οποίο δρα το ΚΚΕ, χωρίς να υποτάσσεσαι.

«Κρίκος» της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια


Επικίνδυνους ρόλους για την αναβάθμιση των στρατιωτικών ικανοτήτων της ΕΕ αναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, καθώς με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ), το ΓΕΕΘΑ ορίστηκε επικεφαλής της «ομάδας εργασίας Ανάπτυξης Έργου Εκπαίδευσης» (Education Project Team), στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Αμυντικής Τυποποίησης» (European Defence Standardization Management Group/EDSMG), η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της την προηγούμενη Παρασκευή.

Τζούφια


Ενα αποκαλυπτικό παράδειγμα για το πόσο άθλια ήταν η προπαγάνδα της κυβέρνησης, ότι το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά περιέχει τάχα και θετικές διατάξεις, είναι το άρθρο 80 του νομοσχεδίου, που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη. Σ' αυτό περιλήφθηκε από την κυβέρνηση μία τροπολογία σύμφωνα με την οποία η πολυδιαφημισμένη εξίσωση της αποζημίωσης υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών, σε περίπτωση απόλυσης, θα ισχύσει από 1/1/2022 και όχι άμεσα.

Γυναικοκτονία, η λέξη που δεν λέμε…


Ανύπαρκτο έγκλημα για κάποιους. Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας για άλλους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι σαφής: “Γυναικοκτονία” είναι η ανθρωποκτονία γυναικών από πρόθεση, επειδή είναι γυναίκες. 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 19 - 20 Ιούνη:

Ξεκινάει την Πέμπτη το 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ: «Δυνατό ΚΚΕ Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το Σοσιαλισμό» 

  • Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει οπτικοποιημένη συναυλία με τίτλο: «Ποτάμι ο κόσμος και δεν γυρνάει». Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


19/06/1623

Γεννιέται ο Γάλλος φυσικομαθηματικός και φιλόσοφος Μπλεζ Πασκάλ.

19/06/1806

Πεθαίνει ο κληρικός Ευγένιος Βούλγαρης, από τους κύριους εκπροσώπους του νεοελληνικού Διαφωτισμού.