Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους Ακροδεξιούς του ΑΝΕΛ

 O Π. Καμμένος ανακοινώνει ότι το κόμμα του συμφώνησε με τον ΣΥΡΙΖΑ

25 Γενάρη 2015: Ελληνικές βουλευτικές εκλογές.

Η Πολιτισμική Απολέπιση

Ο Ξαρχάκος, λες και βγαλμένος ως μικρόσωμος γίγαντας από ένα υπέροχο μελανόμορφο αγγείο, αντιδώρησε στο ΚΚΕ μια λέξη, ξεχασμένη ως στοιχείο της ίδιας της ομορφιάς, του κάλλους. Είπε ότι είναι το μόνο κόμμα ικανό για την Υπέρβαση. Δεν υπερέβαλε. Φώτισε σε κατασκότεινους καιρούς, την ειλικρινή, επίμονη, υπομονετική, βαθιά ανταποδοτική, και έμπρακτη  μεγάλη αγάπη των κομμουνιστών για την Τέχνη.

Μπουμπούκια


Υποκλοπές και βαλίτσες με λεφτά, «ραβασάκια» και σκάνδαλα, «ειδικά δικαστήρια» και παραδικαστικά κυκλώματα, εκβιασμοί και κουκουλομάρτυρες, Πάτσηδες και Καϊλήδες.

Μια «εικόνα της στιγμής», που αποτυπώνει όλους τους «αρμούς» της αστικής εξουσίας και τη «λερωμένη φωλιά» όλων των αστικών κομμάτων. Δεν έτυχε, κι ούτε απλά «το κάνουν λύσσα» προεκλογικά τα αστικά κόμματα. Σε καθένα απ' αυτά, μπορεί κανείς να βρει το νήμα που τα συνδέει με το σάπιο αστικό κράτος και όσους το υπηρετούν.

«Πλυντήριο των φασιστών οι συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!»

Για άλλη μία φορά οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο λειτούργησαν σαν πλυντήριο των φασιστών της Χρυσής Αυγής.

 Όχι μόνο κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με πρώην υποψήφιο με την Χρυσή Αυγή στον δήμο Πύργου αλλά τον εκλέξανε για να ξανά φτιάξουν μία διοίκηση που θα απαρτίζεται από εκείνες τις δυνάμεις που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους στις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές βάζοντας πλάτη με την στάση τους για να περάσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Διαρκής αναμέτρηση με το μεροκάματο του τρόμου


Το τραγικό εργατικό δυστύχημα με την 45χρονη εργαζόμενη - μητέρα πέντε παιδιών που σκοτώθηκε
στο απορριμματοφόρο του δήμου Ξυλόκαστρου αρχές του χρόνου, ενώ δούλευε ανασφάλιστη, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις συνθήκες «στίβου μάχης» που επικρατούν στους ΟΤΑ για χιλιάδες εργαζόμενους, ειδικά για όσους εργάζονται με τις σχέσεις εργασίας - λάστιχο, όπως θα δείξουμε και με στοιχεία παρακάτω.

Στήνουν αυτί


Ολοένα και περισσότερο ακούγεται ότι ο λόγος που παρακολουθούνταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς και με τις διαφορετικές «προτιμήσεις» που εκφράζουν και εισηγούνται κατά καιρούς τα στρατιωτικά επιτελεία για την προμήθεια όπλων στρατηγικής σημασίας από μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Έντουαρντ Τζέννερ


"Δεν θα υπάρχει πια ευλογιά"

26 Ιανουαρίου 1823, πεθαίνει ο Έντουαρντ Τζέννερ, ο "πατέρας της ανοσολογίας", Άγγλος γιατρός που επινόησε τον εμβολιασμό και με την ανακάλυψη του έσωσε περισσότερες ζωές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ανακάλυψη.

Μικτή Μακρονήσου - Ολυμπιακός

Η ομάδα της Μακρονήσου με τους παίκτες του Ολυμπιακού, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, το 1949

Στις 26 Ιανουαρίου 1949 στις 3 μμ, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, έγινε ενας διαφορετικός αγώνα,  ο πρωταθλητής Ολυμπιακός αντιμετώπισε την μεικτή ομάδα των Α΄-Γ΄ Ταγμάτων Μακρονήσου.

Σημείο καμπής


Η απόφαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων συμμάχων τους για αποστολή σύγχρονων, βαρέων ΝΑΤΟικών αρμάτων μάχης στο Κίεβο αποτελεί ένα επιπλέον σοβαρό επεισόδιο στη διαρκή κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μπλοκ και τη Ρωσία στην Ουκρανία, με τα επιτελεία τους να μιλούν ήδη για «σημείο καμπής» στη σύγκρουση, όπου εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά και η Ελλάδα.

Θυσίες χωρίς τέλος για τον λαό για να θωρακιστούν κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα


Επανεκτίμηση προς τα κάτω των προβλέψεών του για την ελληνική οικονομία έκανε το ΙΟΒΕ, το οποίο προβλέπει ανάπτυξη 1,4% για το 2023, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 1,6%, λόγω επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και διατήρησης του πληθωρισμού και της «αβεβαιότητας».

Νέα επικίνδυνη φάση κλιμάκωσης με αποστολή ΝΑΤΟικών αρμάτων μάχης


  • «Σε ένα νέο επίπεδο αντιπαράθεσης» οδηγείται ο πόλεμος, σύμφωνα με τη Ρωσία
  • Το Κίεβο ζητάει πλοία, υποβρύχια και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος

Διαρκής μομφή και λερωμένες φωλιές


Κάποιος "κακεντρεχής" θα μπορούσε να πει "τι τα θέλει το ΚΚΕ αυτά τα περί διαρκούς μομφής στην κυβέρνηση της ΝΔ" ωστόσο αυτή η διαρκής μομφή έχει μεγάλη σημασία. Έχει μεγάλη σημασία και γιατί την έκανε πράξη με τη στάση του μέσα κι έξω από τη Βουλή το ΚΚΕ αλλά και γιατί τα υπόλοιπα κόμματα και με τη γενική στάση τους τα τελευταία 4 χρόνια και ειδικά για το θέμα των υποκλοπών έχουν κάτι παραπάνω από λερωμένη τη φωλιά τους. Τι εννοούμε;

Καμία ανοχή στο δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”!


Καμία ανοχή στο δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”!

Οι σοβαρές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να αναλάβει τις ευθύνες της επιλέγει να τις αποφεύγει, με στόχο να εμπεδώσει την ανοχή του λαού στις παρακολουθήσεις.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 26/01/1500

Ο Ισπανός ναυτικός Βινθέντε Πινζόν ανακαλύπτει τη Βραζιλία.