Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

"Βρωμάει εκλογές!"


 «Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές» δήλωσε το Σάββατο κατά την περιοδεία του στην Καλλιθέα Αττικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημοποιώντας ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Από τη μία λέει ότι «μυρίζει εκλογές» και από την άλλη το παίζει υπεύθυνος ότι δήθεν θέλει να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στο τέλος της τετραετίας.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Λαμία

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η επιλογή να πάρει ο καθένας και η καθεμιά τη θέση του στους αγώνες, στο οργανωμένο κίνημα, σε όλες τις μάχες, να βαδίσει στον δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό πλέον, προβάλλει από παντού.

Να σωθεί το σπίτι!


Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 400 - 500 εκατομμύρια ευρώ, ως επιπλέον τόκους, θα κληθούν να πληρώσουν από Δεκέμβρη τα λαϊκά νοικοκυριά, που βλέπουν εδώ και μήνες τις δόσεις των δανείων τους να ανεβαίνουν με «σπασμένα φρένα», εξαιτίας των απανωτών αυξήσεων στα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

30/11/1978 Λαμπρές σελίδες

 
Αφήγηση του συντρόφου. Λ. Σεφέρη για την πανελλαδική απεργία του 1923

Το 1923 κηρύχθηκε η γνωστή πανελλαδική απεργία. Γιατί τα βάρη της κρίσης, που πλάκωσε με τη Μικρασιατική Καταστροφή και την προσφυγιά, τα έριχναν στην πλάτη των εργαζομένων. Μέρος της πανεργατοϋπαλληλικής αυτής απεργίας ήταν η απεργία των ναυτεργατών.

Ουίνστον Τσόρτσιλ


 Ο χασάπης του ελληνικού λαού

Ουίνστον Τσόρτσιλ. Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος.  Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1874 στο ανάκτορο Μπλένιμ της Οξφόρδης. Γόνος εύπορης οικογένειας ευγενών, ήταν ο δευτερότοκος γιος του πολιτικού Ράντολφ Τσόρτσιλ και της αμερικανίδας Τζένι Τζέρομ, κόρης του Λέοναρντ Τζέρομ, τραπεζίτη και ιδιοκτήτη των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από υγειονομικούς, εργατικά σωματεία και φορείς


 «ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ» ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
  • Μήνυμα ξεσηκωμού από τη χτεσινή συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Υγείας
  • Αύριο τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις

Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν παραδώσει 40 δισ. δολάρια στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο


 Τα οπλοστάσια 20 μελών του ΝΑΤΟ «σχεδόν εξαντλούνται», σύμφωνα με αξιωματούχους

 Συνεχίζονται η συζήτηση και η «ανησυχία» για τα οπλοστάσια των κρατών του ΝΑΤΟ, που «αδειάζουν» στην Ουκρανία, στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία, με την πολεμική αντιπαράθεση να μαίνεται και τους κινδύνους γενίκευσης να μεγαλώνουν.

«Ματώνουν» τον λαό για να παραδίδουν τα «πακέτα» στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων


ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Εύσημα στην κυβέρνηση απένειμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την υλοποίηση των σκληρών αντιλαϊκών προαπαιτούμενων προκειμένου να εκταμιευθεί μία ακόμα δόση ύψους 3,56 δισ. ευρώ από το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης, στις αρχές του 2023.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 

30/11/1667

Γεννήθηκε ο Ιρλανδός κληρικός, σατυρικός συγγραφέας και ποιητής Τζόναθαν Σουίφτ, που συνέγραψε και το βιβλίο “Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ”

30/11/1823

Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις απελευθερώνουν το Ναύπλιο.