Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Για την ιστορική πείρα του ΚΚΕ στην δικτατορία του 1967*

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, εγκαινιάζει τους θεματικούς κύκλους βιβλιοπαρουσιάσεων της Σύγχρονης Εποχής.

Κάτι που ξεκίνησε για αστείο,έγινε λατρεία!


Οι λαμπάδες με τις πολύ αγαπητές ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και της Αλέκας Παπαρήγα έχουν γίνει… καπνός.

«Εις σάρκα μίαν»

*

«Χέρι χέρι» πολεμική εμπλοκή και «ευκαιρίες» για την αστική τάξη

«Εις σάρκα μίαν» βρίσκεται η εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία με το κομμάτι από τη «λεία» που διεκδικεί η αστική τάξη, βλέποντας από τον πόλεμο «ευκαιρίες αναβάθμισης» των συμφερόντων της στην Ενέργεια και αλλού, με τον λαό να πληρώνει το «μάρμαρο» με πολύ μεγάλους κινδύνους και εκτίναξη της φτώχειας.

Τιμά την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας


Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα τιμά την προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας!

Τιμά τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιστάθηκαν στη χούντα, οργανώθηκαν σε "παράνομες" αντιχουντικές ομάδες, συνελήφθησαν και βασανίσθηκαν, αποτάχτηκαν, καταδικάσθηκαν και φυλακίσθηκαν, εξορίστηκαν για χρόνια και συνέβαλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης.

Στο... Διάστημα


Τη «δόξα» των ΗΠΑ που αλλάζουν ονόματα στις... πανεπιστημιακές αίθουσες με το όνομα του Μαρξ, της ΕΕ της αντικομμουνιστικής υστερίας και του κατασκευάσματος των «δύο άκρων» που - εδώ και χρόνια - φυλακίζει κομμουνιστές, αντιστασιακούς, διώκει Κομμουνιστικά Κόμματα, ξηλώνει ονόματα και σύμβολα στις πλατείες και τους δρόμους που απελευθέρωσε ο Κόκκινος Στρατός και την ίδια ώρα τιμά τα «καλύτερα παιδιά» του καπιταλιστικού συστήματος, τους ναζί και τους συνεργάτες τους, ζήλεψε το photoshop της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, που με αφορμή την πρώτη πτήση του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γκαγκάριν στο Διάστημα, τον «τίμησε» με μια φωτογραφία όπου έσβησε από το κράνος του τα σύμβολα της ΕΣΣΔ!

Για τα 55 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας

Πενήντα πέντε χρόνια πριν, το ξημέρωμα της 21ης Απρίλη 1967 οι εργατικές - λαϊκές δυνάμεις της χώρας μας βρέθηκαν αντιμέτωπες με την αστική στρατιωτική δικτατορία. Η σημερινή επέτειος αποτελεί ημέρα μνήμης αλλά και τιμής σε όσους και όσες αντιστάθηκαν με κάθε κόστος σε αυτή, προσφέροντας ακόμα και τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα και τις ελευθερίες της εργατικής - λαϊκής πλειοψηφίας, κόντρα στους σχεδιασμούς της καπιταλιστικής εξουσίας και των διεθνών συμμάχων της.

«Ελπίδα η πάλη των λαών»

«Ελπίδα η πάλη των λαών» τονίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη.

Σταθερά πρώτη στην Ευρώπη η χώρα μας στην ακρίβεια του ρεύματος...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σχετικά με τις ημερήσιες τιμές της χονδρεμπορικής «Αγοράς Επόμενης Ημέρας» (average day ahead markets)

55 χρόνια από το πραξικόπημα, συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για δικαιώματα και σύγχρονες ανάγκες


Το πραξικόπημα δεν ήταν έργο μερικών "επίορκων αξιωματικών", όπως οι αναθεωρητές της ιστορίας υποστηρίζουν. Ήταν επιλογή της άρχουσας τάξης της χώρας και είχε την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Κατώτερος μισθός 825€ και Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού

 
Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη -από την κυβέρνηση- αύξηση του κατώτατου μισθού έχει εξανεμιστεί πριν καν δοθεί, εξαιτίας της εκτίναξης της ακρίβειας, διαμορφώνοντας τον ονομαστικό κατώτατο μισθό σε επίπεδο πιο χαμηλό από αυτό που ήταν 13 χρόνια πριν! Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχει μεσολαβήσει ένας "οδοστρωτήρας" αντιλαϊκών μέτρων που τσάκισαν μισθούς και εισόδημα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
21/04/1821

Οι Αθηναίοι υψώνουν τη σημαία της Επανάστασης κατά των Τούρκων.

21/04/1898

Ξεκινά ο ισπανοαμερικανικός πόλεμος, ο οποίος έληξε στις 13 Αυγούστου του ίδιου έτους με ήττα της Ισπανίας. Οι ΗΠΑ ως ανερχόμενη ιμπεριαλιστική δύναμη εκτόπισαν τους Ισπανούς από την Κούβα και το Πουέρτο Ρίκο (στην Καραϊβική), καθώς και στις Φιλιππίνες και τη νήσο Γκουάμ (στον Ειρηνικό Ωκεανό).