Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Περισσότεροι Πασόκοι απ’όσους είχε ο ΓΑΠ

Περισσότεροι Πασόκοι απ’όσους είχε ο ΓΑΠ στο νέο υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι γραφείο εξεύρεσης υπουργικών χαρτοφυλακίων για την επόμενη κυβέρνηση” και “Αποκαλύπτουμε την μεγαλύτερη πολιτική απάτη που έχει γίνει ποτέ στον τόπο. Εμείς με αυτούς που εξαπάτησαν το ελληνικό λαό δεν θα συνεργαστούμε ποτέ”

Αντι – ΚΚΕ παράκρουση του Κοψίδη

Το σύνταγμα του Στάλιν, ο Κουτσούμπας 
και η αντι – ΚΚΕ παράκρουση του Κοψίδη

Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ακριβώς εκεί στο Σύριζα θεωρούν το Μάκη Κοψίδη βαρύ προπαγανδιστικό πυροβολικό ενάντια στο ΚΚΕ, εικάζουμε λόγω της θητείας του στο κόμμα κάποτε που του δίνει το κύρος του ανθρώπου “που γνώρισε τα πράγματα από μέσα”.

12ο Συνέδριο της ΚΝΕ


Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Όσο κι αν γερνάμε, όσο κι αν θυμόμαστε σαν χτες, που μοιάζει τόσο μακρινό, το δικό σου πρώτο Συνέδριο, όταν μάθαινες πως το δυναμικό της Οργάνωσης διπλασιάστηκε από το προηγούμενο, μες σε μια τετραετία. Όσο κι αν πασχίζουν να μας πείσουν πως δεν είναι πια της μόδας, πως πάλιωσε σαν τις εμμονές μας που περισυλλέγουν τα σκουπιδιάρικα.

Η μάχη της Φλώρινας

Τα πολλά επίπεδα ανάγνωσης της μάχης της Φλώρινας

Η μάχη της Φλώρινας ήταν η τελευταία επιθετική ενέργεια του ΔΣΕ σε μεγάλη κλίμακα και η τελευταία απόπειρα κατάληψης μιας μεγάλης πόλης που θα γινόταν η έδρα της κυβέρνησης του βουνού. Οι απώλειες του ΔΣΕ ήταν μεγάλες κι είχαν ως συνέπεια την

«Σάββα, παιδί μου, πέτα τον έξω»

Στις 15 Φλεβάρη 1999, πριν ακριβώς από 20 χρόνια, ο Οτσαλάν έπεφτε στα χέρια των Τούρκων, με εμπλοκή της τότε ελληνικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ.Σημίτη.

Την επόμενη μέρα, κι ενώ ο ελληνικός λαός είχε σαστίσει μαθαίνοντας τι είχε συμβεί την προηγούμενη νύχτα στην ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, τέθηκε στον τότε κυβερνητικό

Ετσι αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της με την καρδιά μας και με το αίμα μας

Η δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη: «διενέργειας κατασκοπείας κατά των συμφερόντων του κράτους»

15/2/1952 Με το «στοιχείο» των ασυρμάτων που στις 14/11/1951 ανακαλύφθηκαν από την Ασφάλεια στη βίλα «Αύρα», αρχίζει στις 15 Φλεβάρη 1952 η δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και ακόμα 28 κομμουνιστών, με την κατηγορία της «διενέργειας κατασκοπείας κατά των συμφερόντων του κράτους» (πρόκειται για το Μεταξικό νόμο 375/1936).

ΝΑΤΟ GO HOME

Δυναμικό συλλαλητήριο της ΕΔΥΕΘ με σύνθημα «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»

Ενάντια στη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε βάση των αμερικανικών ελικοπτέρων και σε πύλη εισόδου και μεταφοράς στρατιωτικού οπλισμού των ΝΑΤΟικών φονιάδων, διαδήλωσε σήμερα το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης. Διατράνωσε την απαίτησή του για Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.