Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Θεέ μου δείξε μου ένα σημάδι

*

Γιατί «τις πιο όμορφες μέρες μας, δεν τις ζήσαμε ακόμα…»

Εργάτες όλου του κόσμου ενωθείτε

 

This May Day 2022 must begin: The working class of the entire world must unite and struggle as one to liberate everyone from the brutality and oppression of imperialism and capitalism!!

«Σταυροί»

 
Σταυροί
 
Το πρώτο της τραγούδι δημοσίευσε η Μαρία Ραμπότα, αφιερωμένο στην φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, με τίτλο «Σταυροί» σε στίχους του ποιητή Φώτη Αγγουλέ.

Πρωτομαγιά στην Κούβα

Εκατομμύρια εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, νέοι και νέες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, συμμετείχαν και φέτος στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στην Κούβα.

Οι Ουκρανοί νεοναζί βίαζαν και στραγγάλισαν στο κτίριο του συνδικάτου *


 Στις 2 Μαϊου, πριν 3 χρόνια το alfavita.gr πρώτο δημοσίευσε νέα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως για την θηριωδία στην Οδησσό και στο κτίριο του  συνδικάτου, όπου δολοφονήθηκαν από τους νεοναζί, περίπου 42 άτομα.

1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή

 
Νέα έκδοση: 1922. Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή

Οι ματωμένοι Μάηδες

«Από το Σικάγο στην Καισαριανή - Ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική». Μέρα της εργατικής τάξης, σύμβολο του αγώνα της για κοινωνική απελευθέρωση, η Πρωτομαγιά είναι βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Από τις ιστορικές Πρωτομαγιές ξεχωρίζουμε την «αφετηρία» της 1ης Μάη το 1886 στο Σικάγο, το «ματωμένο Μάη» του 1936 στη Θεσσαλονίκη και τη θυσία 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.

Μπαράζ κινήσεων που αυξάνουν κινδύνους πιο γενικευμένης και ανοιχτής σύγκρουσης

 
Με τις ηγεσίες της Ρωσίας και του ευρωατλαντικού μπλοκ να ξεκαθαρίζουν ότι η νίκη στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «στρατηγική επιταγή» και σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο να προχωρούν σε αλλεπάλληλες κινήσεις παραπέρα όξυνσης της σύγκρουσης, παρά τις εκατέρωθεν «προειδοποιήσεις» και παραδοχές για τον αυξανόμενο κίνδυνο γενικευμένης και ανοιχτής σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας, κλιμακώνεται συνεχώς η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας.

Τα πτυχία των φοιτητών στο στόχαστρο!


Μπορεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να ντύνουν το νέο νόμο-πλαίσιο με το σλόγκαν «όλα αλλάζουν» για τα πανεπιστήμια, μια ματιά όμως στις βασικές διατάξεις του φανερώνει  ότι μάλλον...«όλα τα ίδια μένουν» και μάλιστα γίνονται χειρότερα για τους φοιτητές!

Για τη στάση του ΚΕΚΡ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 
Μετά το άρθρο για τη στάση του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) θέλουμε επίσης να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα για τη στάση του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ) σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ερωτήματα που προκύπτουν και από κάποιες αβάσιμες παρατηρήσεις του ΚΕΚΡ στην Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, που κάποιοι «καλοθελητές», οι οποίοι εχθρεύονται τις θέσεις αρχών του ΚΚΕ και στηρίζουν τα γεωπολιτικά σχέδια της ρωσικής αστικής τάξης, φρόντισαν να μεταφράσουν στα Ελληνικά και να διακινήσουν σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Υπέγραψε κλαδική Σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Σημαντικό αποτέλεσμα του αγώνα που δόθηκε σε δύσκολες συνθήκες. Να κηρυχθεί τώρα υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες, απαιτεί η Ομοσπονδία

«Κάτω από ξένη σημαία» - διδάγματα για τη στάση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας, κομμάτι της οξυνόμενης παγκόσμιας σύγκρουσης των ιμπεριαλιστικών κέντρων, έφερε πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το ζήτημα της στάσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις χώρες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στον πόλεμο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
02/05/1519

Πεθαίνει ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους της Αναγέννησης, γλύπτης και εφευρέτης, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.