Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Συγκροτείται το Κεντρικό Επιτελείο του παρτιζάνικου κινήματος της ΕΣΣΔ


Δημιουργός της Νίκης ο σοβιετικός λαός

Κύριος δημιουργός της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο ήταν ο σοβιετικός λαός που πραγματοποίησε ένα πατριωτικό και διεθνιστικό κατόρθωμα, ίσαμε το οποίο δεν ήξερε η ιστορία.

«Της ψυχής το παρακάτω»


Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο την οποία συνδιοργανώνουν η ΚΕ του ΚΚΕ και η οικογένεια του αξέχαστου ερμηνευτή, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του. Όλα τα βίντεο

Δικαίωση η υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ II ΚΑΙ III ΤΗΣ COSCO

 Ενας πολύμηνος, σκληρός αγώνας έδωσε στους εργαζόμενους αυτήν τη σημαντική κατάκτηση. Συνεχίζουν ακόμα πιο δυνατοί και αποφασισμένοι

Οι τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία


Οι τελευταίες εξελίξεις από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία:

- Η Ρωσία επιτίθεται στο Σεβεροντόνετσκ: Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν ξαναρχίσει, πέρα από τα σύνορα στις βόρειες περιοχές του Σούμι και του Τσέρνιγκοφ.

Σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ


 Εύλογες ανησυχίες για την περιστολή του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις, αλλά και νέες αφορμές για να ανέβουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση των Δημοκρατικών με τους Ρεπουμπλικάνους, έχει πυροδοτήσει η διαρροή, στις αρχές του μήνα, σχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Βολταίρος


Στις 21 Νοεμβρίου 1694 στην οικογένεια του Γάλλου συμβολαιογράφου Αρουέ γεννήθηκε ο Φρανσουά Μαρί, ο  οποίος αργότερα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο ως Βολταίρος. Πέθανε το 30 Μάη 1778.

Οι «αποσκευές» από τις ΗΠΑ...


 Ούτε λεπτό δεν πήγε χαμένο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ για να «μπουν στη ζωή» και οι νέες δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον, για να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της ακόμα βαθύτερης εμπλοκής που συμφωνήθηκε πίσω από κλειστές πόρτες και μέσα σε «χειροκροτήματα».

Αμερικανιές

 
Αρχίζει πλέον και το τελευταίο νήπιο επί γης να κατανοεί τις ...αξίες του... καπιταλισμού που παραπλανητικά συνοψίζεται στον αγεωγράφητο όρο Δύση. Και το λέω αυτό γιατί αλλιώς θα έπρεπε να μετακομίσω την Ιαπωνία, την Αυστραλία ή τη Ν. Κορέα αριστερά από τη Μεγάλη Βρετανία ή κάπου στην Καλιφόρνια.

Η Σύσκεψη του ΠΑΜΕ θα δώσει νέα ώθηση στην οργάνωση των αγώνων και το δυνάμωμα των συνδικάτων


 Η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 - 19 Ιούνη είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την εργατική τάξη και τα σωματεία της γιατί εκεί θα συζητηθεί σε βάθος η πλούσια πείρα των μεγάλων αγώνων που οργανώθηκαν, ως όπλο στα χέρια των εργαζομένων, για να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης, ο βαθμός κινητοποίησης δυνάμεων και συμμετοχής στους αγώνες.

Αντιπυρική περίοδος 2022: Η κυβέρνηση αρνείται τα αναγκαία μέτρα


Οπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ για την νέα αντιπυρική περίοδο κατέθεσε την Ερώτηση 4727/15 Απρίλη 2022 προς την κυβέρνηση, με θέμα τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός δεν πρέπει να στραφεί ενάντια στον λαό


Οι «εκπαιδευτικοί» συναγερμοί αυξάνονται σε πολλά στρατόπεδα το τελευταίο διάστημα με σενάριο την αντιμετώπιση από τον στρατό «πραγματοποίησης αντιπολεμικής διαδήλωσης έξω από το στρατόπεδο, με πιθανή εισβολή».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 30/05/1778

Πεθαίνει ο κορυφαίος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος της Αναγέννησης Βολτέρος. 

Ο Βολταίρος (ψευδώνυμο του Μαρί Φρανσουά Αρουέ) κρατώντας αποστάσεις από τις ιδέες της πεφωτισμένης δεσποτείας, προωθεί το ιδανικό της δημοκρατίας ως τον πιο ορθολογικό τύπο κρατικού συστήματος. Γίνεται έτσι ο πιο λαμπρός εκφραστής της προοδευτικής κοινής γνώμης της Ευρώπης. Πολλές από τις τραγωδίες του προοιωνίζονται τη Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση.

 Γαλλική Επανάσταση