Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Συγκρίσεις


Η πρώτη παιδιά στον ιμπεριαλισμό η δεύτερη στον σοσιαλισμό

Ομιλία-πλυντήριο στο Ευρωκοινοβούλιο για τα αντιλαϊκά μνημόνια ΕΕ και κυβερνήσεων


«Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Ευρώπη που στήριξε τη χώρα μου...»
, με αυτή τη φράση επιχείρησε να ξεπλύνει την ΕΕ για τα σκληρά αντιλαϊκά μνημόνια που μάτωσαν και ματώνουν τον λαό της Ελλάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Δεν βλέπει λόγους ανησυχίας» η κυβέρνηση, παρά τη δραματική επιδείνωση όλων των δεικτών


ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
71 νεκροί, εκατοντάδες νέες εισαγωγές, χιλιάδες κρούσματα
 
Παρά το κλίμα εφησυχασμού που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση απέναντι στην αναζωπύρωση της πανδημίας, ισχυριζόμενη ότι «δεν συντρέχει λόγος» για τη λήψη μέτρων προστασίας του λαού, «αφού δεν υπάρχει επιδείνωση στους σκληρούς δείκτες», από το περασμένο Σάββατο μέχρι και χτες έχασαν τη ζωή τους 71 άνθρωποι με COVID-19 (23 χτες, 22 την Κυριακή, 26 το Σάββατο), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.327 θάνατοι.

Το πραγματικό σκάνδαλο στη σκιά της «Novartis»


Η υπόθεση «Novartis» επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τις παραπομπές Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Εδώ και τέσσερις μέρες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δίνουν ξανά τα «ρέστα» τους σε μια προεκλογική αντιπαράθεση για το αν υπήρξε σκάνδαλο ή σκευωρία με στόχο το ξεκαθάρισμα πολιτικών «λογαριασμών» και «καταλύτη» τις κατηγορίες σε βάρος υπουργών και στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για χρηματισμό τους από την πολυεθνική, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά της έναντι άλλων ανταγωνιστριών φαρμακευτικών.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και η δικαίωση του ΚΚΕ


Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το δημοψήφισμα του 2015. Έξι χρόνια από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έστησε στις πλάτες του λαού μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες των τελευταίων δεκαετιών.

Η ματωμένη Πέμπτη


 5 Ιουλίου 1934 — Η ματωμένη Πέμπτη: Η μεγαλύτερη εκδήλωση αλληλεγγύης και μια από τις μεγαλύτερες απεργίες στην αμερικανική ιστορία

Προκήρυξις διοικητού Φρουρίου Κρήτης, Μπρώυερ

 
«Ο πληθυσμός δεν εφάνη άξιος της επιδειχθείσης εμπιστοσύνης»

Μνήμες Εθνικής Αντίστασης: Προκήρυξις διοικητού Φρουρίου Κρήτης, Μπρώυερ. Ο Γερμανός διοικητής ανέφερε λοιπόν την 5η Ιουλίου 1943:

Η «καινοτομία»


Ούτε μια μέρα δεν άντεξαν τα παχιά λόγια της κυβέρνησης για την «ψηφιακή κάρτα εργασίας» και την ώρα που ο πρωθυπουργός διαφήμιζε χτες σε ένα στημένο σκηνικό τη λειτουργία της, η εργοδοσία έκανε σαφές με όλους τους τρόπους ότι είναι κι αυτή ενταγμένη στην αντεργατική φαρέτρα της.

«Ψόφιοι κοριοί»


Στις 28/4/2022 σημειώθηκε νέο κρούσμα συνακροάσεων - υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα, σε συνέχεια των συνακροάσεων που ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 - 2017. Αυτά είναι γνωστά.

Στον αέρα το εισόδημα των νοικοκυριών, με τα ... pass να γίνονται καπνός


Προβληματισμός στα αστικά επιτελεία για την κατάσταση που διαμορφώνεται από τις εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας

Στον αέρα τινάζει το εργατικό - λαϊκό εισόδημα η εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου που έφτασε πλέον τα 165,5 ευρώ η μεγαβατώρα, από 85 ευρώ που ήταν πριν από μερικές βδομάδες.

Προς τη Ντανιέτσκ συνεχίζει την επίθεση ο ρωσικός στρατός


Μετά την πτώση της πόλης Λισιτσάνσκ την Κυριακή, το επίκεντρο των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία πλέον μεταφέρεται από την περιφέρεια Λουγκάνσκ στη Ντανιέτσκ, ανέφερε χθες Δευτέρα το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες του χώρου για το μεγάλο πανελλαδικό αντάμωμα!


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το στήσιμο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στις Νηές της Μαγνησίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/07/1811

Με την κήρυξη της ανεξαρτησίας της η Βενεζουέλα εξεγείρεται κατά της Ισπανικής κυριαρχίας, με ηγέτη τον στρατάρχη Φρανσίσκο ντε Μιράντα, ο οποίος είχε πολεμήσει στις αστικές επαναστάσεις της Αμερικής (1776) και της Γαλλίας (1789). Τελικά η Βενεζουέλα θα γινόταν ανεξάρτητο κράτος το 1823 με την καταλυτική συνδρομή του ηγέτη του απελευθερωτικού κινήματος των λαών της Λατινικής Αμερικής Σιμόν Μπολιβάρ.  

Σιμόν Μπολίβαρ