Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Γιώργος Κατσαρός - Θεολογίτης Με τις τσέπες αδειανές


Με τις τσέπες αδειανές 

 Σύνθεση το Γιώργου Κατσαρού.

Το ερμηνεύει ο ίδιος και παίζει και την κιθάρα.

Ηχογραφήθηκε στη Ν. Υόρκη το 1934. 

«Μην τους αφήσεις να “αναπνεύσουν”- ΤΩΡΑ ΚΚΕ για να “ανασάνουμε” εμείς»


Το ΚΚΕ, όχι μόνο δεν έλειψε από κανέναν αγώνα του λαού και της νέας γενιάς, αλλά ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε στιγμή αγωνιστικής ανάτασης. Σταθερά το ΚΚΕ έφερνε μέσα στη Βουλή τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς, των φοιτητών, των μαθητών, των σπουδαστών ΙΕΚ. Αυτός ο δρόμος της ανυποχώρητης σύγκρουσης είναι ο μοναδικός που μπορεί να φέρει νικηφόρους αγώνες για τον λαό και τη νεολαία.

Συλλήψεις μελών του ΚΚ Τουρκίας σε νέα έφοδο της αστυνομίας στο «Σπίτι Γειτονιάς» στην Οσμανίγια


Σε νέες συλλήψεις μελών του ΚΚ Τουρκίας προχώρησε η τουρκική αστυνομία, μετά από έφοδο στο «Σπίτι Γειτονιάς» του Κόμματος στην περιοχή Yunus Emre, της σεισμόπληκτης Οσμανίγια.

Πρόκειται για την δεύτερη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων, με την πρώτη να πραγματοποιείται στις 16 Φλεβάρη, όταν το «Στέκι Γειτονίας» ήταν το κέντρο παροχής ειδών πρώτης ανάγκης του ΚΚ Τουρκίας.

Αθλιότητες


Παράλληλα με τον πραγματικό πόνο και την θλίψη, με τις ουρές των οικογενειών των νεκρών έξω από το γενικό νοσοκομείο της Λαρίσας, με τις τρανταχτές προειδοποιήσεις των κομμουνιστών -και όχι μόνο- συνδικαλιστών στον ΟΣΕ, παράλληλα με την δύναμη της αλληλεγγύης που θεριεύει σαν γίγαντας για άλλη μία φορά όπου συγκεντρώνεται αίμα για τους τραυματίες φίλους και φίλες μας, που επέβαιναν στο τρένο της σύγκρουσης, εξελίσσεται και μία αηδιαστική λασπομαχία στα social media, με πρωταγωνιστές τους μηχανισμούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα πλυντήριο των ναζί... υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ!


Τη ρήση ότι «κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια» ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εξαγνισμό του φιλοχρυσαυγιτισμού! Έτσι ένας «κομμένος» του 2014, πλέον «κοσμεί» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές...

Η ομαδική εκτέλεση των φυματικών του Παύλου Μελά

Στη Θεσσαλονίκη οι Γερμανοί εκτελούν 38 κομμουνιστές-αγωνιστές από το στρατόπεδο του «Παύλου Μελά», που κρατούνταν φυλακισμένοι και εξόριστοι πάνω από 7 χρόνια, από την περίοδο της Μεταξικής δικτατορίας.

Μύθοι - κριτήριο ψήφου


 Εναν χρόνο από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, πολλοί είναι οι μύθοι που καταρρέουν με πάταγο και οι αλήθειες που επιβεβαιώνονται, ως κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Δημοσιογραφία επιπέδου τρολ


Σε σχόλιο τριών σημείων στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (28/2), που ως συνήθως στρέφεται κατά του ΚΚΕ και στο τι σχολιάζει ή δεν σχολιάζει το Kόμμα, η εφημερίδα και η υπογράφουσα ΝΟ.ΡΑ κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να πέσουν έξω τρία στα τρία!

«Στον στενό πυρήνα» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Στον στενό πυρήνα των χωρών που συνδράμουν στρατιωτικά Κίεβο και ΝΑΤΟ στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία βρίσκεται η Ελλάδα, συνέπεια των δεσμεύσεων όλων των κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο.

Χαρακτηριστικά, την Πέμπτη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη αρχηγών Αμυνας για την Ουκρανία (Ukraine Defense Contact Group) που έλαβε χώρα κατόπιν πρωτοβουλίας του ομολόγου του των ΗΠΑ.

Κανένας μόνος, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός!


Στους δρόμους ξανά ενάντια στους πλειστηριασμούς, υψώνουν εμπόδια στο ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών | Κοροϊδία η τροπολογία της κυβέρνησης ενώ αναμένονται 700.000 πλειστηριασμοί

Την προστασία του λαού από το κύμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων απαίτησε το ΠΑΜΕ, με κινητοποίηση που οργάνωσε χτες το απόγευμα στα γραφεία της εταιρείας «doValue» στην Καλλιθέα. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διαδήλωσαν μέλη σωματείων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη


Οργή και θλίψη από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 01/03/1842

Γεννιέται ο ζωγράφος Νικόλαος Γύζης, ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του «ακαδημαϊκού ρεαλισμού» του ύστερου 19ου αιώνα, του συντηρητικού εικαστικού κινήματος γνωστού και ως «Σχολή του Μονάχου». Έργα του: «Γιάντες», «Τα αρραβωνιάσματα», «Το κρυφό σχολειό», κ.α.

Το κρυφό σχολειό και ο ρόλος της Εκκλησίας στην Παιδεία