Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

 
Αυτό το ψηφοδέλτιο βρέθηκε σε κάλπη για την εκλογή του Τσίπρα.

Ένας στους τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους με μισθό 480 ευρώ!

 
Το 34,2% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα (770.823 άτομα) λαμβάνει μισθό μόλις 468,40 ευρώ μικτά ή 398,20 ευρώ καθαρά
, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ για τον Μάρτιο του 2021. Tα παραπάνω καταγράφει σε ρεπορτάζ της η naftemporiki.gr (του Βασίλη Αγγελόπουλου). 

Κάλεσμα πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Σε ανακοίνωσή του για τη δρομολογούμενη ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας (SKP) καλεί σε αντίσταση και πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό. Σημειώνει πως η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί επιλογή του σουηδικού ιμπεριαλισμού, «για να γίνει μέλος της ισχυρότερης και σημαντικότερης ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της εποχής μας».

Είναι η σπορά σου λέω…


Το αμφιθέατρο ήταν ξανά γεμάτο. Αυτή τη φορά ήταν γεμάτο με το νόημα που έχουν οι φωτιές του αγώνα. ‘Ήταν γεμάτο με την αποφασιστική ορμή που τα νιάτα αντιδρούν σε ό,τι τους πνίγει τα όνειρα.

Η μαχητική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση κατέληξε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη


Ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, καταδίκης των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ- ΝΑΤΟ - ΕΕ, έστειλε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης με τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποίησε έξω από το Γ' Σώμα Στρατού όπου εδρεύει το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο NRDC και την πορεία μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Δεκαεπτά χρόνια χωρίς τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη


Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη (Καπετάν Γιώτη), που «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Μάη 2005, πλήρης ημερών. Όλη η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη ταυτίστηκε με την πορεία του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε επί 76 ολόκληρα χρόνια, από 15χρονος ΟΚΝίτης μέχρι και Α' Γραμματέας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

Ρίχαρντ Βάγκνερ


 Στις 22 Μαΐου 1813 γεννιέται, στην Λειψία ο  Γερμανός συνθέτης της κλασσικής μουσικής, Ρίχαρντ Βάγκνερ

Ενας από τους μεγαλύτερους συνθέτες κλασικής μουσικής, αλλά και θεωρητικός της τέχνης που επηρέασε αποφασιστικά τη μουσική δημιουργία.

«Οποτε και όπου χρειαστεί» με τις ΗΠΑ, για τις «ευκαιρίες» της αστικής τάξης

 


Με «ικανοποίηση» για την «επίτευξη» του βασικού στόχου, την ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, είτε αυτά αφορούν τον οικονομικό - ενεργειακό τομέα είτε την «άλλη όψη» τους, την ενεργότερη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, και για τα όσα προσδοκά από αυτήν η αστική τάξη, ολοκληρώθηκε το πολυδιαφημισμένο ταξίδι Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Πανσπουδαστική Παρότρυνση


 Οι βάσεις του θανάτου δεν έφυγαν ούτε επί ΝΔ, ούτε επί ΠΑΣΟΚ, ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κι όλων των ενδιάμεσων συγκυβερνήσεων. Εμειναν και πολλαπλασιάστηκαν. Ελα όμως που ούτε η Πανσπουδαστική, ούτε η ΚΝΕ έφυγαν. Εμειναν κάρφος στον οφθαλμόν τους, που θα λέγαν κι οι παλιότεροι, συντηρητικοί τε και μη.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Μαλαματίνα και τα δικαιώματα τους

 
Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στην Μαλαματίνα και τα δικαιώματα τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

“Και όλα τα ωραία με Πανσπουδαστική!” – Παφίλης και ΓΓ σέρνουν τον χορό στο γλέντι πρωτιάς της ΠΚΣ…


Η Πανσπουδαστική γιορτάζει την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές, που έσπασε το απόστημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις σχολές, με ένα μεγάλο γλέντι στις Εστίες -για να θυμίζει κάτι από Φεστιβάλ στα Ιλίσια στους παλιότερους, που ήρθαν και αυτοί συγκινημένοι με την ιστορική πρωτιά.

Λερώνεσαι


Μιας που πολυφορέθηκαν την περασμένη βδομάδα από την κυβέρνηση οι «κοινές αξίες και παραδόσεις» με τις ΗΠΑ, μια είδηση που κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν ρίχνει κι άλλο φως σε κάτι τέτοιες «αξίες». 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/05/1813

Γεννιέται ο Γερμανός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Ρίχαρντ Βάγκνερ.

22/05/1825

Πεθαίνει (δολοφονείται από Έλληνα) η Λασκαρίνα Πινότση, η γνωστή Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της ελληνικής επανάστασης του 1821.