Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ο ένας τραβά Δεξιά, και ο άλλος Αριστερά …

 Ο ένας τραβά Δεξιά, και ο άλλος Αριστερά …στο στόμα του λύκου πάνε!!!

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ πως ετοιμάζουν «προβοκάτσια» με «τοξικά χημικά»


 Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν προβοκάτσια στην Ουκρανία με τη χρήση τοξικών χημικών, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο επικαλέστηκε το ότι ο Αμερικανός πρώην πρεσβευτής στη Μόσχα Τζον Σάλιβαν δήλωσε πως «ρωσικά στρατεύματα σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Κινητοποίηση στην «Do Value»

 

Ανεστάλησαν πλειστηριασμοί κάτω από την παρέμβαση στην «doValue»

Την προστασία του λαού από το κύμα πλειστηριασμών και κατασχέσεων απαίτησε το ΠΑΜΕ, με την κινητοποίηση που οργάνωσε στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «doValue» στην Καλλιθέα

Μάχες μέχρις εσχάτων στα πιο πλούσια σε ορυκτά εδάφη της Ευρώπης


 Τεράστια αποθέματα σπάνιων γαιών, τιτανίου, λιθίου, φυσικού αερίου, πετρελαίου, άνθρακα κ.ά. διεκδικούν στρατιωτικά ΗΠΑ - ΕΕ και Ρωσία

 Αυτό που πραγματικά διακυβεύεται για τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα στην Ουκρανία δεν είναι βέβαια ούτε η νίκη του «δημοκρατικού, ελεύθερου κόσμου» έναντι του «αυταρχικού καθεστώτος του Κρεμλίνου» ούτε η νίκη του ουκρανικού λαού έναντι των Ρώσων εισβολέων, αλλά ούτε και η «προστασία» των ρωσόφωνων πληθυσμών της Ανατολικής Ουκρανίας από το «ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου».

Ντίνος Δημόπουλος

 
Ο Ντίνος Δημόπουλος, που σφράγισε τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, ήταν ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του, γυρίζοντας ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες του ελληνικού σινεμά, στην παραγωγικότατη σαραντάχρονη καλλιτεχνική του πορεία.

Το καθορισμένο αντιλαϊκό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης


 Η επόμενη κυβέρνηση, όποιο αστικό κόμμα ή συνεργασία κομμάτων τη συγκροτήσουν, έχει ήδη έτοιμο πρόγραμμα, συγκεκριμένη πολιτική τα οποία θα εφαρμόσει, σε όρια που έχουν καθοριστεί. Αποκαλύπτεται αυτό από διεθνείς διακρατικούς καπιταλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα (π.χ. ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση), όπως βεβαίως και από τον ΣΕΒ, που συμπλέουν και αλληλοσυμπληρώνονται.

Περιοχές που χτυπήθηκαν από τον φονικό σεισμό επισκέφτηκε η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ


Στα Άδανα και την επαρχία Χατάι της Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τον φονικό σεισμό βρέθηκε η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη.

Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Χρήστος Χαλκιαδάκης, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ και ο Δημήτρης Ζάρκας, μέλος της επιτροπής προπαγάνδας του ΚΣ. Την αποστολή συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΝ Τουρκίας Μπερκάι Κεμάλ Όνογλου.

Πακτωλός δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ


Την μεταφορά 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν από το Κίεβο, όπου βρέθηκε αιφνιδιαστικά, καθώς οι ΗΠΑ, ρίχνουν λάδι στην φωτιά της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με την Ρωσία και στηρίζοντας οικονομικά την Ουκρανία.

Να εξαλειφθούν οι διαφορές στη μισθοδοσία σπουδαστών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Ερώτηση

προς τους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών

Θέμα: Να εξαλειφθούν οι διαφορές στη μισθοδοσία σπουδαστών παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας πολλάκις έχει αναδείξει μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την κατάθεση ερωτήσεων και επίκαιρων ερωτήσεων, τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο ύψος των αποδοχών των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες των σπουδαστών των σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο λαός μας έχει τη δύναμη και την πείρα να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια και στις εκλογές να ορθώσει το ανάστημά του, να σώσει τον εαυτό του


Κυρία Γαβαλά, τον Απρίλη, άντε τον Μάιο, θα έχει εκλογές. Τι προσδοκάτε απ’ αυτές; Ο στόχος για ισχυρό ΚΚΕ, που λέτε, καλύπτεται με ποσοστό λίγο πάνω απ’ το 5%;

- Όσο πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ, όσο πιο δυνατό βγει από τις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη δύναμη για τον λαό. Εμείς δεν βάζουμε όρια στην ισχυροποίησή μας, ούτε στο κίνημα, ούτε στους αγώνες, ούτε στις εκλογές. Ο λαός μας έχει τη δύναμη, έχει και την πείρα να κάψει τα αντιλαϊκά σενάρια που ξεδιπλώνονται σε βάρος του και μπροστά στις εθνικές εκλογές.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/02/380

Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία του κράτους το χριστιανισμό.