Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Πλειστηριασμοί

 

Πλειστηριασμοί

«Ξαναζεσταίνεται» η αποστολή ελληνικών S-300 στην Ουκρανία


Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ΜΜΕ στην Ελλάδα, που δείχνουν ότι το ζήτημα της αποστολής ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην κυβέρνηση του Κιέβου, επανέρχεται στο προσκήνιο.

Και θύματα... και φταίχτες!


Και θύματα...

Στα θύματα των «κορακιών» και των νόμων που θωρακίζουν τις μπίζνες τους φορτώνει η κυβέρνηση το φταίξιμο για τα ξεσπιτώματα από τους πλειστηριασμούς. Παπαγαλίζει μάλιστα όσα υποστηρίζει η τράπεζα, όπως για την περίπτωση της χαμηλοσυνταξιούχου στου Ζωγράφου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χτες ότι η δανειολήπτρια «δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες του θεσμικού πλαισίου», τάχα για ρυθμίσεις κ.λπ. Δεν έχει ακούσει τίποτα για τους ληστρικούς όρους που θέτουν οι τράπεζες όταν διαπραγματεύονται «διακανονισμούς» και «ρυθμίσεις»;

Αλκης Αλκαίος


Στις 23 Νοεμβρίου 1949 γεννήθηκε  ο ποιητής Αλκης Αλκαίος — κατά κόσμον Βαγγέλης Λιάρος. Aνθρωπος καλλιεργημένος και ευαίσθητος, που διακρινόταν για το ταλέντο αλλά και τη μεγάλη του ευγένεια, ο Αλκης Αλκαίος υπήρξε ένας — στιχουργούς του πολιτικο-κοινωνικού τραγουδιού μας, που η παρουσία του λάμπρυνε τη μουσική σκηνή του τόπου μας.

Ο «εχθρός λαός»


Χαρακτηριστικά καταστολής του «εχθρού λαού» λαμβάνει όλο και πιο έντονα η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων, εντός πλαισίου ΝΑΤΟ και ΕΕ. Τελευταίο επεισόδιο είναι η άσκηση «EU IR 22», που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, με επίκεντρο το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης» στη Λάρισα και με σενάριο την αντιμετώπιση «ανταρτών, επαναστατών, στασιαστών»!

Εργατικά δικαιώματα... τύπου Κατάρ το πρότυπο του ΠΑΣΟΚ


Ακόμα και τον υπουργό ...Εργοδοσίας της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, έκανε να ωχριά μπροστά της η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, με την ομιλία της στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση σχετικά με τη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που διεξάγεται από τη FIFA στη χώρα αυτή.

Ενισχύεται η αντιπυραυλική υποδομή στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

 
Ενώ συνεχίζεται η οικονομική στήριξη της Ουκρανίας από ΗΠΑ και ΕΕ

 Σε ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας προχωρούν το ένα μετά το άλλο τα κράτη της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ εντείνονται συνολικά οι πολεμικές προετοιμασίες για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου.

Καρμανιόλα


Την αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται, σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας, αποτυπώνει το σχέδιο του προϋπολογισμού - καρμανιόλα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι, που η συντριπτική πλειοψηφία τους φορτώνεται στις πλάτες του λαού, είναι αυξημένοι για άλλη μια χρονιά και φτάνουν συνολικά τα 50 - 60 δισ. ευρώ.

Οι νόμοι που κλέβουν τα σπίτια του λαού, έχουν τις υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ


Η περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, στο σπίτι της οποίας εισέβαλαν χτες οι «διαρρήκτες» των τραπεζών και των funds για να τη διώξουν, ενέργεια στην οποία απέτυχαν χάρη στην άμεση λαϊκή παρέμβαση, δυστυχώς δεν είναι η μόνη και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Όλοι οι οιωνοί για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας είναι κακοί. Και πως να μην ήταν δηλαδή αφού σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Κομισιόν και οι συστάσεις της προς τις κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν «στρώσει πριν κοιμηθούν» έχοντας συγκροτήσει ένα γερό δίχτυ προστασίας για την ανεξέλεγκτη δράση των funds, των κορακιών όπως εύστοχα τους χαρακτηρίζει ο λαός, που πρακτικά οδηγούν στο να βγαίνει στο σφυρί η εργατική - λαϊκή κατοικία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/11/1917

Η Πανρωσική Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή εκδίδει διάταγμα για την κατάργηση των καστών και της ταξικής διαβάθμισης των πολιτών (Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση).