Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο Δημήτρης Μητροπάνος στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή



Ο Δημήτρης Μητροπάνος στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

 Από το κανάλι της ΚΝΕ στο youtube

150 χρόνια από την γέννηση του Β. Ι. Λένιν.


Η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ διοργανώνει συζήτηση - αφιέρωμα με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννηση του Β. Ι. Λένιν.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην πλατφόρμα του zoom στην διεύθυνση: 
https://us04web.zoom.us/j/290

«Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένωση Αλληλεγγύης ή Ένωση Ανταγωνισμών»


Διαδικτυακή εκδήλωση σήμερα με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένωση Αλληλεγγύης ή Ένωση Ανταγωνισμών»

Η ΤΟ ΠΑΜΑΚ διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση στο ZOOM με θέμα: «Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένωση Αλληλεγγύης ή Ένωση Ανταγωνισμών» σήμερα στις 7 μ.μ.. Θα μιλήσει ο Φρίξος Μπρούσγος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Με τη δύναμη και τον ηρωισμό των «από κάτω»


Η «κοπέλα στο σούπερ μάρκετ», ο «νεαρός στα ράφια», η «κυρία στο φαρμακείο», οι «άνθρωποι που κάνουν ντελίβερι», οι «καλλιτέχνες που μας εμπνέουν», οι «δάσκαλοι που δεν θα αφήσουν ούτε ένα παιδί πίσω»... Ολοι αυτοί «πρωταγωνιστούν» στα σποτ της κυβέρνησης, αλλά και διαφόρων επιχειρήσεων, που «παίζουν» κάθε λίγο και λιγάκι στις τηλεοράσεις. Μαζί κι εκείνος «που φοβάται για τη δουλειά του, αλλά δεν φοβάται να κάνει το σωστό, να μείνει σπίτι του», το «υπόδειγμα», όπως αναφέρεται επί

Εμπαιγμός για τους υγειονομικούς και το λαό με «διαφήμιση» ανεπαρκών προσλήψεων με ημερομηνία λήξης


Ψευδεπίγραφη εικόνα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας επιχειρεί να καλλιεργήσει για μια ακόμα φορά με δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, αποκρύποντας το γεγονός ότι οι 3.337 προσλήψεις για τις οποίες μιλά (402 γιατροί και οι 2.935 νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό) είναι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, δηλαδή προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης, την

Έρχονται θύελλες


 Κανένα συγχωροχάρτι στους καπιταλιστές!

Η επιδημία έσπειρε το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλες τις χώρες και ιδιαίτερα στις μεγάλες καπιταλιστικές χώρες. Ταρακουνάει το καπιταλιστικό σύστημα. Γεννάει το φόβο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για την άλλη μέρα.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο ΑΠΕ


Ερώτηση 1η: Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα δεκάδες χιλιάδες θύματα του ιού, σε χώρες της ΕΕ, στις ΗΠΑ και σε άλλα κράτη αποκάλυψε μια ζοφερή κατάσταση σε ζητήματα που αφορούν στη ζωή και στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων. Πως κρίνετε την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα και ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για το θέμα αυτό, καθώς οι επιστήμονες είναι ακόμα πολύ προσεκτικοί πριν μιλήσουν για οριστική αντιμετώπιση του κορονοϊού;

Τσερνόμπιλ



Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης, ο αντιδραστήρας νούμερο 4 του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας του Τσερνομπίλ αντιμετωπίζει μια διακύμανση ηλεκτρικού ρεύματος που έχει ως αποτέλεσμα σειρά εκρήξεων ατμού και την καταστροφή τμήματος του καλύμματος του αντιδραστήρα.


Τα γεγονότα

Ριζοσπάστη και κόκκινα γαρύφαλλα


Η σημερινή εξόρμηση του «Ριζοσπάστη» στην ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη έγινε με ζωντάνια, χαμόγελα και πολλά κόκκινα γαρύφαλλα, που έδιναν τα μέλη του Κόμματος σε κάθε σπίτι που πήγαινε η εφημερίδα.

Ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο να περάσει παντού το μήνυμα για την εργατική – κόκκινη Πρωτομαγιά 2020 «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, επίκαιρο όσο ποτέ».

«Τετραγωνίζοντας τον κύκλο» των αγιάτρευτων αντιθέσεων


Χωρίς αποφάσεις, ενδεικτικό ξανά των μεγάλων αντιθέσεων στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής ένωσης, κατέληξε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των ηγετών της Ενωσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Σύνοδος είχε βασικό θέμα την πρόταση για το «Ταμείο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης», προϊόν κι αυτή του γαλλογερμανικού «συμβιβασμού» στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ,

Η δίκη για κατασκοπεία την άνοιξη του 1960


Αρχίζει, 26/4/1960, στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη 42 στελεχών του ΚΚΕ. Καταδικάστηκαν σε ισόβια για «προσφορά σε κατασκοπία» οι Χαρίλαος Φλωράκης, Μήτσος Δάλλας, Κώστας Λουλές, Γιώργος Κουτρούκης, Κυριάκος Τσακίρης και Πολυξένη Χρυσοχοΐδου.

Στον Άι-Στράτη οι εξόριστοι κομμουνιστές επιχειρούν να δραπετεύσουν


Στον Άι-Στράτη, δύο μέρες πριν καταληφθεί από τους Γερμανούς, 26/4/1941, οι εξόριστοι κομμουνιστές επιχειρούν να δραπετεύσουν. Η φρουρά του στρατοπέδου ανοίγει πυρ με αποτέλεσμα το θάνατο των πολιτικών εξόριστων Νίκου Παπαδάτου, Παναγιώτη Πέπα και Κώστα Σκυτούδη.

Η απόδραση ματαιώθηκε και οι εξόριστοι παραδόθηκαν στις δυνάμεις Κατοχής. Ορισμένοι από αυτούς θα καταφέρουν στη συνέχεια να αποδράσουν και να ενταχθούν στην ΕΑΜική

Θερμή επιστολή προς τον Α. Χίτλερ από αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Όρους


Αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Όρους απευθύνουν, 26/4/1941, θερμή επιστολή προς τον Α. Χίτλερ.

Η επιστολή

«Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941 Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον. 

Βομβαρδίζεται η πόλη «Γκουέρνικα»


Στις 26 του Απρίλη 1937, το απόγευμα, Γερμανοί και Ιταλοί πιλότοι ισοπεδώνουν την κωμόπολη Guernica στη χώρα των Βάσκων της Ισπανίας (κόστισε τη ζωή σε 1,650 ανθρώπους και ισοπέδωσε το 70% της πόλης).
Από την αρχή του πολέμου ο Picasso είχε ταχθεί με τους δημοκρατικούς. Ήταν, εξάλλου, οπαδός της στρατευμένης τέχνης, πίστευε ότι «η