Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Ο μονόλογος «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει


Πριν κάμποσο καιρό... ρώτησα ένα παιδί ως 8 χρονών:
- τον ξέρεις τον Άρη;
   - Ναι, μου λέει. Τον ξέρω.
- Τον είδες ποτέ σου;
  - Όχι Μα τόνε ξέρω.
- πώς είναι;
  - Τρεις βολές πιο αψηλός απ τον πατέρα μου. Κι έχει ένα μεγάλο-μεγάλο κόκκινο άλογο. Και πίσω τον ακολουθάει πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.
 Άρης Βελουχιώτης... επί σκηνής

Τα "δυο άκρα" στην Σταυρούπολη και την Ηλιούπολη

 

Το ένα άκρο                                Το άλλο άκρο 

Υπάρχει στην προπαγάνδας,η εκδοχή των δυο ακρών.

  Η ταύτιση της δράσης διαφόρων ομάδων προβοκατόρων, παρακρατικών, εθνικιστών, ακροδεξιών, με τη δράση του εργατικού κινήματος.

Ο φόβος δεν χωράει στις γειτονιές και στα σχολεία


Η χθεσινή επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει ότι τα χτυπήματα των φασιστοειδών δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά», αλλά και τις ευθύνες κυβέρνησης και αστυνομίας, σημείωσε η Ελίζα Πασχαλίδου, μέλος της ΚΝΕ και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ-1.

Τα εμβόλια χαλάνε την αύρα γρηγορείτε, μας ενημερώνει η "Ελληνική Αγωγή" των εκδόσεων Γεωργιάδη!!!


Ανατριχιαστικά αντιεμβολιαστικά μηνύματα σε εκπομπές τηλεπωλήσεων της "Ελληνικής Αγωγής" των εκδόσεων Γεωργιάδη, όπως φαίνεται σαφέστατα σε βίντεο που ανέβασε χρήστης του Twitter. Δείτε παρακάτω μερικά από τα συμπεράσματα που έβγαλε ο αδερφός του υπουργού Ανάπτυξης, Λεωνίδας Γεωργιάδης, σε εκπομπή τηλεπωλήσεων των οικογενειακών εκδόσεων.

Νέα στοιχεία για τη δράση και τις επιθέσεις των φασιστοειδών στη Θεσσαλονίκη


Το γεγονός ότι η δράση των φασιστών τις τελευταίες ημέρες, που κορυφώθηκε με την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη, είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου, συνδεδεμένες μεταξύ τους, απέδειξαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και η θεωρία των «άκρων»

Δρέσδη 1933. Οι ναζιστές βάζουν στην κρεμάλα κομμουνιστικά σύμβολα

Το θέμα «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» έχει γίνει προσφιλές θέμα αρθρογραφίας στον αστικό Τύπο. Συνδέεται με την προπαγάνδα των άκρων που τάχα βάζουν σε κίνδυνο τη «δημοκρατία» και έτσι συνδέουν «τα άκρα» με «το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης». Λένε περίπου το εξής: «Τα κόμματα των άκρων εκτινάζονται σε επίπεδα πρωτόγνωρα. Αυτό μοιάζει πολύ με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».

Αντανακλαστικά...


Οι επιθέσεις φασιστοειδών στη Σταυρούπολη με δολοφονικά μέσα σε βάρος μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών είναι μία πολύ σοβαρή εξέλιξη που απαιτεί δράση, λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο φασισμό και ενάντια στο σύστημα που τον θρέφει, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ξαναχτύπησε


Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ξαναχτύπησε! Μετά το «Συνέδριο» που έκανε στο Καβούρι υπό την προστασία του κράτους και των δυνάμεων καταστολής, με τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, προστρέχει για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση, ζητώντας να την προστατέψει από τους εργαζόμενους και τους συλλογικούς τους αγώνες!

Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με την μέθοδο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς προνόμια για τους υφιστάμενους μετόχους, που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, δεν είναι ένας “κεραυνός εν αιθρία” ή μια αυθαίρετη επιλογή μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης όπως επιχειρείται να εμφανιστεί, κυρίως από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αλλά αντίθετα ένας ακόμα, παντελώς αναμενόμενος κρίκος στη συνολική πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου για την απελευθέρωση της ενέργειας, που όλα τα αστικά κόμματα υπηρέτησαν και υπηρετούν την τελευταία 30ετία.

Ολοι οι συνταξιούχοι στους δρόμους στις 8 Οκτώβρη


Κ
ορυφώνεται η δραστηριότητα για την προετοιμασία της συμμετοχής των συνταξιούχων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 8 Οκτώβρη, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για «κλιμάκωση των εντάσεων» που «απειλούν την ειρήνη» από Ελλάδα και Κύπρο κάνει λόγο η Άγκυρα


Με νέα ανακοίνωση του (τη δεύτερη μέσα σε λίγες ώρες), το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, σπεύδει να θέσει το σύνολο των τουρκικών αιτιάσεων για την Ανατολική Μεσόγειο, μπροστά και στο νέο γύρο των διερευνητικών επαφών, σπεύδοντας παράλληλα να κατηγορήσει Αθήνα και Λευκωσία για «κλιμάκωση των εντάσεων» που «απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ζοφερή η κατάσταση των σχολείων στην Αγ. Παρασκευή λόγω των εκπαιδευτικών κενών με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας


Στη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής λόγω των εκπαιδευτικών κενών με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


04/10/1853

Ξεκινά ο Κριμαϊκός Πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Ο πόλεμος έληξε τον Φεβρουάριο του 1856 με ήττα της Ρωσίας.