Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Κάντε πέρα κατεργαραίοι! Εφτασε η βάρδιά μου!


 Κριτική για την παράσταση «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

 Τα «Ματωμένα Χώματα» είναι ένα έργο - «σταθμός» στην ελληνική πεζογραφία, που αποδεδειγμένα καταφέρνει να συνδυάσει το ιστορικό τεκμήριο, μπολιασμένο με τη λογοτεχνική αξία ενός μυθιστορήματος.

«Να γίνει γεγονός για την εργατική τάξη της χώρας!»


«Οδηγητής»: Γιατί είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε ποιους απευθύνεται;

Ανεξέλεγκτη διασπορά όπλων στην Ουκρανία


Ολοένα και μεγαλύτερες ανησυχίες εκφράζονται σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την ανεξέλεγκτη διασπορά όπλων που προκαλούν οι τεράστιες ποσότητες οπλισμού και πυρομαχικών τα οποία εισρέουν από το ευρωατλαντικό στρατόπεδο στην Ουκρανία και για τις επικίνδυνες προεκτάσεις του φαινομένου αυτού που έρχονται να προστεθούν στις συνέπειες από την ίδια την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η δωρεάν Εκπαίδευση κοστίζει στους γονείς ... 3 δισ. ευρώ!


Σταθερά πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ
 παραμένουν οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για την εκπαίδευση των παιδιών τους, στο κατά τα άλλα «δημόσιο και δωρεάν» σύστημα. Αυτό προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που είδε τελευταία το φως της δημοσιότητας και αναπαράγεται ευρέως από τον Τύπο. Οπως προκύπτει, η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος ακόμα και για τα στοιχειώδη που αφορούν τη μόρφωση των παιδιών, είναι μεγάλη και διαχρονική.

Όμοιος …ομοίω… (Όταν ο Πάγκαλος παρασημοφορούσε τον Μουσολίνι)


 Στις 9 Ιούνη 1926 η δικτατορική κυβέρνηση Πάγκαλου απονέμει το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος στον φασίστα δικτάτορα της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι. Ένα ακόμη δείγμα της ιδεολογικής στην ουσία της συγγένεια που είχαν τα δύο καθεστώτα.

Ζωρζ Σαρή


Ζωρζ Σαρρή, σπουδαία, πολυγραφότατη, πολυδιαβασμένη και βραβευμένη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας

Στις 9 Ιουνίου 2012 σε ηλικία 87 ετών, «έφυγε» η σπουδαία, πολυγραφότατη, πολυδιαβασμένη και βραβευμένη συγγραφέας λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους και ηθοποιός Ζωρζ Σαρρή.

Μια ακόμα απόφαση - κρίκος για την επίθεση διαρκείας στο εισόδημα των εργαζομένων

 
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ «ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ»

 ΚΚΕ: «Μοχλός συμπίεσης του κατώτατου και του μέσου μισθού στο επίπεδο των κρατών με τους χειρότερους μισθούς»

Κόλαφος


«Κόλαφος για την Τουρκία». Με αυτήν την προπαγανδιστική «κασέτα» υποδέχτηκαν «με ένα στόμα - μια φωνή» τα αστικά επιτελεία την ετήσια έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την «ενταξιακή πρόοδο» της Τουρκίας. 

Εξισώσεις

*

«Αν μειώσουμε τους ειδικούς φόρους στα καύσιμα, δεν θα έχουμε λεφτά για συντάξεις και επιδόματα»
. Αυτό το ψευτοδίλημμα αναμασούν κυβερνητικά στελέχη, εξετάζοντας αν ο «δημοσιονομικός χώρος» επαρκεί για τη συνέχιση της επιδότησης στο ρεύμα ή για κάποια «παρέμβαση» στα καύσιμα κ.ο.κ.

Επικίνδυνους δρόμους ανοίγουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τα συμφέροντα της αστικής τάξης

   
*
  • Σε ΝΑΤΟική «ενότητα» για την υπεράσπιση της «τάξης ασφαλείας» καλεί η Γερμανία
  • Νέες προκλητικές δηλώσεις από την Αγκυρα, εφησυχασμός και αναζήτηση πεδίων «συνεργασίας» από την κυβέρνηση

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ παράγουν πρόσφυγες


Το ΝΑΤΟ μαζί με την ΕΕ παράγουν πρόσφυγες, σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπ. Μετανάστευσης για την κύρωση του κώδικα νομοθεσίας για πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε ότι «έπρεπε να είμαστε εναντίον αυτής της ευρωπαϊκής πολιτικής και εναντίον αυτής της ΝΑΤΟικής πολιτικής».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 09/06/1781

Γεννιέται ο Βρετανός μηχανικός και εφευρέτης Τζορτζ Στέφενσον, ο οποίος κατασκεύασε την πρώτη ατμομηχανή.